Şimdi Ara

arkadaşlar aranizda speedy gonzales türü hamster besleyenleriniz var mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • soru net.. beslemek istiyorum hatta ciddi ciddi odamda yerini bile hazirladim... ortalama ömürleri ne kadardir, çok ugraş gerektirir mi ? , 1 dişi bi erkek mi almaliyim yoksa sadece tek bi tane mi ? ben yavrulamasini istemiyorum.. eer tek alirsam durum nasil olur ii mi kötü mü yanina bi tane daha almam gerekir mi ? neylee beslenir.. bakimi nasil yapilir... en fazla ne kadar büyür ? kaç santim olur boylari.. daha bilmem gerekicek şeler varsa lütfen cvp yazin.. lütfen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seddoo. -- 16 Mayıs 2008; 23:59:51 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gonzales Hamster Türü ile Tanışın

Gonzales hamsterleri, hızlı koşma yetenekleriyle tanınan, Züp Züp hamster cinsinin bir çeşididir. Adını, Looney Tunes çizgi film karakteri Speedy Gonzales'den almışlardır.

Gonzales hamsterleri tipik olarak kahverengi veya siyah renklidir ve uzun, ince kuyruklara sahiptirler. Normal hamsterlardan daha küçüktürler ve ortalama olarak 10-12 cm uzunluğundadırlar.

En belirgin özellikleri, inanılmaz hızlarıdır. Saatlerce çevrede koşabilirler ve etkileyici mesafeler kat edebilirler. Bu hızlılık, vahşi yaşamda avcılardan kaçmalarına yardımcı olur.

Gonzales hamsterleri sosyal hayvanlardır ve genellikle gruplar halinde yaşarlar. Aktif ve meraklıdırlar ve oynamayı severler. Kafesleri geniş olmalı ve koşmaları ve oynamaları için bolca alan sağlamalıdır.

Gonzales hamsterleri omnivordur ve tohumlar, meyveler, sebzeler ve böcekler de dahil olmak üzere çeşitli yiyecekleri yerler. Sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeleri için dengeli bir beslenme düzenine ihtiyaçları vardır.

Gonzales hamsterleri, uygun bakım ve ilgiyle 2-3 yıl yaşayabilirler. Nazik ve sevecen hayvanlar yaparlar ve hızları ve meraklı doğalarıyla sahiplerine neşe getirirler.

Gonzales hamsterleri arıyorsanız, saygın bir yetiştiriciden edinmeniz önemlidir. Bu hamsterlerin özel bakım ihtiyaçları vardır ve sağlıkları ve esenlikleri için doğru bilgi ve desteğe sahip olmanız gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bildiğin fareden mi bahsediyorsun, yoksa başka bir şey mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHaLaNX.

Bildiğin fareden mi bahsediyorsun, yoksa başka bir şey mi?

Adam "speedy gonzales" ten bahsediyor!
    Eğer iyi bir eğitim verirsen; kuyumcularda iyi iş çıkartır:)

• Gonzales Cinsi Hamster Beslemiştim Zamanında.
    Ama Çekmecelerim Üstünden yer eDüşmüş Beyin kanamasından Öldü
    Belirli Bir Zamandan Sonra Büyümüzler.
    Ufacık Tefecik Bişeydir.
    Boyutu 3 parmağını Geçmez.
    Alırsan Çift Ala Daha Mutlu Olurlar.
    Çıplak Ele Alındığında Başparmak ile İşaret Parmağı arasınraki İnce Eti Kemirir.
    Hafiften Bi Acı verebilir.
    Ama Çok Tatlılardır.
    Ve Sakın Üstü Açık Kafes Alma.
    Ev Sakın Yere Bırakayım Yürüsün Biraz Gibisinden Bişey de Yapma.
    kaşla Göz Arasında Kaçar Saklanır Bir Yere.
    Al Mutlaka.

• saolun girgir geçtiginiz için !! bilmiosaniz konuyla ilgili bişiler nie yorum yaziosunuz yaaw! başka cvp yazcak olanlar ! heeeee eve çizgi kahraman aldim peynir yemio onu nasil beslicemi soruom size !!! hamster'in denen canli türünün deişik versiyonu oluo bunnar.. nese konuyla ilgili bilgisi olanlar cvp yazabilirler mi lütfen.. acil diycem neyi acil diyceksiniz.. onuda soylim hemen.. yarin gelicekler o yüzden şu an edinebildigim kadar bilgi edinmek istiyorum..

Vee Qcu arkadaşim çok saol bilgilendirdigin için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seddoo. -- 16 Mayıs 2008; 23:54:03 >

• peki 2 tane alirsam dişi ve erkek mi aliym yoksa ikisinide erkek yada dişi mi ? çünkü üremelerini istemiyorum... sadece böle bişilerle ilgilenmek istiyorum.. boş zamanimi ona harcamak istiyorum..
    quote:

Orjinalden alıntı: Qcu

Gonzales Cinsi Hamster Beslemiştim Zamanında.
    Ufacık Tefecik Bişeydir.
    Çıplak Ele Alındığında Başparmak ile İşaret Parmağı arasınraki İnce Eti Kemirir.
    Ama Çok Tatlılardır.
    Al Mutlaka.

• quote:

Orjinalden alıntı: by-Ariza

peki 2 tane alirsam dişi ve erkek mi aliym yoksa ikisinide erkek yada dişi mi ? çünkü üremelerini istemiyorum... sadece böle bişilerle ilgilenmek istiyorum.. boş zamanimi ona harcamak istiyorum..
    quote:

Gonzales Cinsi Hamster Beslemiştim Zamanında.
    Ufacık Tefecik Bişeydir.
    Ama Çok Tatlılardır.
    Al Mutlaka.

Valla Bana Kalırsa 1- Erke ve 1 Dişi Al Zaten Öyle Sürekli Üremiyorlar.
    Dönemleri Var Belirli.
    Zaten üresin.Yavrularını da ister satarsın ister büyütürsün.
    ama ErkekxErke veya DişixDişi Alma Birbirlerini Kıskanıp Zarar Verebiliyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaşlar bu kedi Vaşak mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yaw bide ss koyunda görelim nasıl bişeymiş bu hayvan dimi yaa....
  • dostum ben besledim ve biraz bilgim var,
    seni tanıyana kadar biraz hırçın davranıcaktır, genelde geceleri uyanırlar gündüzleri sadece yemek yemek için uyanırlar, hızlıdır dışarı salarken dikkat et, iki tane alma bence çünkü birbirlerine saldırabiliyorlamış, arkadaşın dediği gibi ışığa çıkarmamaya çalış üstü kapalı kafes olsun olmadı bişeyle ört üzerini.kanepelerin altlarını kemirip saklanabilir.kaçmasın diye kanepenin üzerine koyup kendini aldatma bi süre sonra alışıyolar patır patır atlıyolar.ortalama 1-1.5 yıl ömürleri var ölünce çok üzülüceksin.ama al işte değiyo herşeye

buda benim rahmetli. en büyük boyutu bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxcomb -- 17 Mayıs 2008; 0:04:00 >

• Bunlarda Alıntılar;
    Gonzales hamster: Ömürleri 1,5-2 senedir. Toplu halde yaşayabilmektedirler.50-60 gr ağırlığındadırlar.2-7 tane yavru doğururlar. Çok hareketlidirler.gercekte dwarf(cuce)hemster olarak bilinirler

Hamster beslenmesi
    :
    Hamsterlara özel olarak hazırlanmış ve petshoplarda satılmakta olan yemler vardır(tavsiyem witte molen)bu yemler hamsterların beslenmesini büyük oranda karşılar ama ek olarak vermeniz gereken besinler vardır bunlar:

Tahıl ve tohumlar:
    Haşlanmış yada çiğ olarak verebilecekleriniz:makarna, pirinç, mercimek
    Yalnızca haşlanmış olarak verebilecekleriniz:fasulye, nohut, bakla
    Tuzsuz çekirdek, karpuz çekirdeği ve kabak çekirdeğini çok severek tüketirler soymadan verebilirsiniz.ayrıca fındık, fıstık, ceviz içi,leblebiyi çok severler.
    Sebze:
    Ispanak, haşlanmış bezelye, salatalık, havuç, mısır, taze fasulye, brokoli, haşlanmış patates.

Meyve:
    Çilek, muz, erik, armut, ayva, elma, üzüm ve karpuza da asla hayır demezler.

Ayrıca hamsterınızın her gün suyunu değiştirmenizi tavsiye ederim. Haftada bir de süt ve su karışımı verebilirsiniz.Yağsız peynir ve yağsız yoğurt bir de yumurta onlar için çok yararlı..

Ama şunu da unutmamak gerekir ki hamsterlar
    neyi ne zaman yiyeceğine kendi karar verir.
    Bu yüzden verdiğiniz yiyecekleri yanaklarındaki
    keseciklere hapsedip güvenilir buldukları
    köşelerine yığıp üstünü talaşla örterler.
    Bu yüzden çabuk pörsen yiyeceklerden
    çok az verin (peynir elma gibi..)
    eğer çürümüş besinleri yerlerse zehirlenebilirler.

Asla vermemeniz gerekenler!!!
    Acı, tuzlu ve yağlı besinler. Çok sulu besinlerin fazla verilmesi ( marul, karpuz vb..) ishale yol açabilir ve turunçgiller asla verilmemelidir!!!

ÜREMELERİ

Dişi hamsterlar dört günde bir çiftleşmeye hazır olurlar. Hamilelikleri 16 - 20 gün arasında değişir. Dişiler gebelik süresince sinirli olabilirler bu geçen sürede çok iyi beslenmeleri gerekir( sütü haftada ikiye çıkarın). İyi beslenmemiş bir hamsterın yavruları zayıf yada ölmek üzere bir durumda doğabilir bu durumda anne yavrusunun öleceğini anlar ve yaşamına son vermek isteyebilir. Yavrular doğduklarında gözleri kapalı doğarlar ve 10 gün sonra gözleri açılır, tüyleri çıkmaya başlar yumuşak yem yemeye başlarlar.Yaklaşık iki üç hafta sonra sütten kesilirler, dört hafta sonra kendilerine bakacak duruma gelirler ve annelerinin yanından ayırmak gerekir. Çünkü anne onlara sinirlenmeye başlayabilir
    Hamsterlarda görülen hastalıklar:
    Eğer gripseniz kesinlikle hamsterlara yaklaşmayın derim. Hamsterlar nezleyi kaparlar ve zor atarlar eğer hamsterınız nezle olmuşsa ona vitamin bakımından zengin olan havuç, çilek vb. verebilirsiniz. Ayrıca yaşlı hamsterlarda kalp krizi, kalp durması sorunu vardır eğer hamsterınızın kalp rahatsızlığı geçirdiğini fark ettiyseniz onu yavaşça elinize alın, kalbine hafif bir masaj uygulayın ve zaman kaybetmeden veterinerinize gidin.

Hamsterların dişleri her kemirgende olduğu gibi uzamaktadır. Bu problemden diş taşı alarak kurtulabilirsiniz. Diş taşının içinde kalsiyum olduğu için hamsterınız için yararlıdır ayrıca kafesine bir dal parçası da koyabilirsiniz ama dikkatli olun dal parçası zehirli olabilir. Ayrıca havuç ve sert besinler dişlerinin törpülenmesinde yardımcı besinlerdir.

*Hamsterınız uykudayken onu uyandırmamaya çalışın eğer uyandıracaksanız da sesinize alışıksa ona önce seslenmeyi deneyin yada bir dilim havucu burnuna doğru uzatın o zaman uyanacaktır eğer hala uyanmadıysa çok nazik ve hafif bir şekilde okşayarak uyandırabilirsiniz ama bu yapacağınız son seçenek olsun çünkü uyandırıldıklarında çok sinirlenirler?

*Talaşını haftada bir muhakkak değiştirin.

*Hamsterınızı birebir güneşe maruz bırakmayın! Ölümüne sebep olabilir.

*Hamsterınızı stresten uzak tutun!onu korkutmayın.

*İshal durumunda 1-2 hafta sadece yemini verin sulu yiyeceklerden uzak tutun.

*Dişinin yavruları doğduğunda iki hafta yem vermek haricinde kafese elinizi sürmeyin anne sinirlenip yavrularını atabilir.

*Hamsterınız hamile olmadığı halde çok mu kilo aldı? Makarna ve pirinci çok az verin yada yerine kepekli galeta verebilirsiniz asla hayır demez,ayrıca aktivitelerini gerçekleştirmesi için olanak sağlayın.

*Kafesinin ne kadar çok katı olursa hamsterınız o kadar çok mutlu olur. Asla akvaryum kullanmayın hem tırmanma olayı olmaz hemde hava teneffüsü olmadığı için daha sağlıksız bir ortam oluşur.

*Tünelleri çok severler kesinlikle tavsiye ederim?

*Hamsterınızı yıkamayın! Ölümle sonuçlanma riski vardır sabun yutabilir. İhtiyacı da yoktur kendini temizler..

• arkadaşlar süpersiniz, süperrrr bilgiler ya bunnar... gerçekten çok çok çok teşekkürler.. artik bana tek kalan yarin şey yarin o bür gün geldiklerinde tamamen her konuda hazir olarak beslemeye başlamak... inş çbk ölmezler
  • Vee unuttumda bişiy daha sorcaktim ben... kimi akvaryumda beslenmesini soyluyo kimi kafeste.. hangisi dogru karar olur ! ve kafes yada akvaryum dibine talaş ve taş olmak zorundamidir ? kum olabilir mi mesela. .
  • Arkadaşım Mutlaka Kafeste Besla Ve Talaş Koy.
    Kum Koyarsan Nefes Alırken Burnuna Falan kaçar geberir Gider zavallı.
    mutlaka talaş ve haftada 1 değiştir.
    yazdığım alıntıların hepsini oku bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: coxcomb

dostum ben besledim ve biraz bilgim var,
    seni tanıyana kadar biraz hırçın davranıcaktır, genelde geceleri uyanırlar gündüzleri sadece yemek yemek için uyanırlar, hızlıdır dışarı salarken dikkat et, iki tane alma bence çünkü birbirlerine saldırabiliyorlamış, arkadaşın dediği gibi ışığa çıkarmamaya çalış üstü kapalı kafes olsun olmadı bişeyle ört üzerini.kanepelerin altlarını kemirip saklanabilir.kaçmasın diye kanepenin üzerine koyup kendini aldatma bi süre sonra alışıyolar patır patır atlıyolar.ortalama 1-1.5 yıl ömürleri var ölünce çok üzülüceksin.ama al işte değiyo herşeye

buda benim rahmetli. en büyük boyutu bu kadar

dostum çok tatli bişiymiş yaawwwwwwww acayip sevimliymiş... yazik (Ö)olmuş

• quote:

Arkadaşım Mutlaka Kafeste Besla Ve Talaş Koy.

peki ben ortalama olarak 60 ila 80 santim uzunlugunda bi kafese koysam daha ii olur dimi.. hayvanlar rahat rahat koşuştururlar !
  • quote:

quote:

peki ben ortalama olarak 60 ila 80 santim uzunlugunda bi kafese koysam daha ii olur dimi.. hayvanlar rahat rahat koşuştururlar !

o koştuğu eşyanın adını unuttum.
    yuvarlak böyle içine girip koşuyorlar ya.
    onlardan al 2 tane kelle başı 1 tane
    bir de tünel al.
    kafes olsun,üstü kapalı ve demirlerin arası sık olsun,

• kafesinde olmasi gereken herşeyi koymaya çalişicam.. 4+4 lük olsun istiyorum.. bişiy yapiosam tam olsun istiyorum... aldigimda zaten ss koyucam hemen ! inş ben aldigimda yönetim bu konuyu silmezde sizlerden böle sıkıştıgım zamanlarda yardim alabiliym
  • quote:

quote:

Hiç hamsterım olmadı ama bence bi dişi bi erkek al ki ölünce üzülmeyesin yavrularıyla devam edersin ve bence kafesi yeterince büyük ve güzel al ki sıkılmasınlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.