Şimdi Ara

Arkadaşlar Airfel A++ 12000 btu Klima 1850 Tl tavsiye edermisiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Arkadaşlar bu alüminyum boru olayına biraz fazla kafayı takmıyor musunuz?
    iç ünite ile dış ünite arasındaki boruyu alüminyum yerine bakır boru taktırdınız tamam çok güzel, kabul ediyorum makul olanı da bu zaten. Lakin yorumlara bakıyorum da, alüminyumlu olanı almayın, bakır boru takmazlarsa ürünü iade edin gibi cümleler görüyorum. Peki o zaman eşanjörü ne yapacağız? kondanseri ne yapacağız? onlar da alüminyum bir çok üründe. o zaman yine ürünü mü iade edelim yoksa eşanjör ile kondanseri de bakır ile değiştirmelerini mi isteyelim?
    Yeni dünya bu yapacak bir şey yok, klima maliyetlerini düşürebilmek adına pahalı olan bakır yerine, kısmen daha ucuz olan alüminyum tercih ediyorlar. Belli başlı bazı sorunlarının haricinde (mesela ankastre tesisat atılamaması gibi) aslında özellikle kısa mesafelerde ara bağlantı kitinin alüminyum olması ile bakır olması arasında teknik ne kadar değer kaybı var bunu hesaplayanınız oldu mu hiç? Sistemin tamamı (4 yollu hariç) alüminyum ise siz aradaki boruyu bakır yaptırsanız ne değişecek?
    Kaldı ki bir çok bakır boru bilirim kesiti alüminyum dan beter. Nice 5/8 borular geçti elimden kağıt gibi. Elbette bu işin teknik uzmanları en iyi ısı iletkenin bakır olduğunu (bu iş için) söyler lakin neticede bu alüminyum kitlerin de fabrikada tüm specleri zaten hesaplanıyor.
    Sizin mantıkla gidersek o zaman yeni hiç bir klimayı almamak lazım. Şimdi bazılarınız X marka bakır kullanıyor çok da kaliteli diyecektir, peki eskiden olduğu gibi ürünlerinden çift kat eşanjör de kullanıyorlar mı? Çift petek kondanser kullanmaya devam ediyorlar mı?
    Bu iş sadece bağlantı kitini alüminyumdan bakıra çevirmekle olmuyor ki. Eski üretim tüm ürünlerde çift kat eşanjör kullanılırdı böylece havanın eşanjör üzerinde tutunma süresi uzun olurdu, çift petek kondanser kullanılırdı böylece kondanser üzerinde basıncı düşürmek daha kısa süreli olurdu böylece performans yüksek olurdu vs. Örnek gösterebilecek istisnai 1-2 üretim dışında kimler çift kat eşanjör, kimler çift kat kondanser ve kimler sistemin tamamını bakır kullanıyor buraya listelemeye kalksak sizce nasıl bir sonuç alırız?

    Sayın ado söylediklerinize katılmamakla beraber insanları yanlışa sevk ediyorsunuz. burası bir forum ve paylaşılanlar insanlar üzerinde değişik etki ediyor. sizde sanırım yöneticiliğinizi kullanarak yada birşeylerden gocunarak bu yazıyı yazma gereği duydunuz. ortada yanlış bilgi veren var ise sizin göreviniz uyarmak ve gerekeni yapmak. ama kendinize göre kesin yargı yapmazasınız.

    gördüğüm şu ki yanlış yazan kimse yok yanlış bilgide yok. neyse o yazılmıştır. burda insanları tavsiye veriken uyarılmayacaksa eksileri yazılmayacaksa kötü yönleri yazılmayacaksa söyleyin forumun paylaşmanın ne anlamı var?

    O zaman sizin yazınıza göre gidersek tavsiye kimse istemesin direk bütçesine uyanı alsın varmı böyle birşey ?. dozunda hakaretsiz eleştirmek yorum yapmak yasak ise o ayrı tabi. sanırım burayada askeri standartları getirmeye çalışıyorsunuz ama bu şekilde insanlara hükmetmeniz yanlış ve aykırı bir yaklaşımdır. sizi birsüredir izliyorum birşeyler yapmak çabasındasınız ama bunu yanlış bilgiler ile yada yasaklar ile çözemezsiniz. paylaşım olmadan,eleştiri olmadan,iyiyi kötüyü açıkça yazamadan,fikirlerimizi beyan edemeden açıkca,....... gibi örnekler sıralanır. o zaman burasının forum olmasının ne anlamı kalır.

    siz tek elinizde kafanıza estiği gibi yönetmiş olmazmısınız. yönetici olmanız size her hakkı vermez veremez. varsa ortada forum kurallarına aykırılık gerekeni o zaman yaparsınız. aksini yaparsanız geri teper sizde yetkinizi kullanarak üyeyi yada üyeleri atarsınız. kimseye birşey olmaz ama sizin yaptığınızda hiç etik olmaz. tek taraflı forum sosyal paylaşım platformları yürütülemez.

    Görüyorumki herkesi tehditkar bir biçimde küçük görme yada bilmişlik yapma gibi bir amacınız var. yada bana öyle gelmiş olabilir yanlışım varsa özür dilerim. bu kadar bilgili iseniz buyurun geçin herkese tavsiyeyi sizler verin. hem yönetin hem tavsiye verin. tavsiye verdiğiniz cihazlarda sorun çıkar ise yada birşeyleri bile bile bu insanlara öneri verirseniz ozaman dürüstmü olmuş olacaksınız. sorun yaşayan arkadaşların dertlerine derman mı olacaksınız. yada firmalarla anlaşıp sorunlarınımı gidereceksiniz.

    Nasıl tüm klimalar alüminyummuş??? sanırm siz klima görmediniz. samsung lg ve arçelikten hariç üreten henüz görmedim olsa bile. siz acaba finlerdenmi bahsediyorsunuz..

    Aliminyum klima yada vasat klima almak yerine aynı paraya daha kalitelisi var iken onu alman mantıklı değilmidir. aliminyum klimalar hiçmi alınmaz alınır ama ederince alınır. siz bana toplama klimayı a kalitede satacaksınız parasıda ona göre yüksek olacak .böyle bir anlayışa karşıyım savunanada karşıyım ki yanlış bir yol. her kalitenin bir ederi gideri vardır . siz ederinden fazlasına satar iseniz ben almam giderim kaliteli olanı alırım kalitelisini tavsiye derim. burdada yapılan budur gördüklerim kadarıyla. siz neden bu şekilde olaya girdiniz açıkcası kafamda şüphe uyandırdı?

    Amacım burda sizinle tartışmak değil. burası bir forum ve ben size hakaret etmeden düzeyli bir yazı yazıyorum. bunada forum üyesi olarak hakkım var. ve sizin yazdıklarınızı onaylamıyorum insanları yanlışa sevk edip mağdur olmalarına sebebiyet verebilecek içerikler kalema almışsınız. vede bu konuyu çok farklı yerlere çekmişsiniz. eskilerden kim kaldıki kalite bazında bütün alanlarda bu konuyu oraya doğru çekmişsiniz. burda o tartışılmıyor ve o yazılmamış zaten. o dedikleriniz düz kondenserle kotaran firmalarda var. fakat sizin yazdıklarınız dolaylı yoldan konuyu dağıtarak kafa bulanıklığına yol açmışsınız izlenimi veriyor.

    Madem aliminyum bu kadar göklere çıkarılıyor ozaman dünya devleri bu işi bilmiyor bir iki tane uyanık firmamı biliyor split üzerinde. kafada oluşturulan taslakla ilerleyemezsiniz herşey alanda çıkar ortaya. aliminyum finlerin eridiğini görmüyormusunuz,basınca boruların dayanamayıp yırtıldığını görmüyormusunuz, kaynağı tamiri nerdeyse imkansız görmüyormusunuz, oksitlenmeyi çabuk yapacağından.. zamanla okadar bilgim olmasada içten dökülerek sistemi tıkayarak ve motora diğer ekipmanlara zarar verebileceğinide düşünürm ben korkarım çünkü. siz bu konuda okullu olabilrisiniz ben alaylıyım. sizn kadar incesini bilmem ama şüpheli işede girmem.

    Sizde görmüşsünüzdür bu konuda durdukları yerde bile içleri bembeyaz oksit tozu olan montaj setlerini görmüyormusunuz. ısı iletkenlik değerinin düşük olduğunu,dış çevre ve iç çevre şartlarından çabuk etkilendiğini,bir kere kullanılar ikincisi olmayan kullanımı olduğunu,dayanıklılığını... gibi birçok eksi yönlerinide biliyor olmalısınız savunduğunuza göre. ben bir çok klimanın finlerinin eridiğini gördüm gözümle sokaklarda. birde boruları ve yeni karmaşık kondenser yapısını düşünürsek artık. sizde bence dikkat edin.

    Tek sıra çift sıra kondenser meseleside tamamen farklı bir şey gerektiğinde öyle klimalarda yapılıyor hala örnek lg sirus modelinde aklı başına gelmiş bakıra dönmüş. oda çift sıra kondenser olmuş. ama aynı özellikteki klimanın verimi tek sıra ile halledilebilirliği teknolojilerinide unutmayınız. bu tamamen kalite ve argeye bağlı. günümüz teknolojisi inkar edilemez. eski mantıklada gitmez bu işler.

    Demişsiniz teknik değerlerin göz önüne alınması savunulan tezin açıklanması vs vs açıklamalılar zaten kendiniz açıklamışsınız malzemeyi ve tekrar etmek olacak ama bir lg gerçeği var daha yeni alüminyumdan bakıra dönen.

    Yazım uzun oldu kusura bakmayın. ama şuan vaktim kısıtlı olduğundan çok şey yazmıyorum yazamıyorum sonrasında gerekirse yazarım.saygılar.birde size bir bilgi resimi eklemek isterim.

     Arkadaşlar Airfel A++ 12000 btu Klima 1850 Tl tavsiye edermisiniz?




  • difrizyon D kullanıcısına yanıt
    Merhaba difrizyon;

    Sözlerime 'Sap ile samanı karıştırmamak lazım'' diyerek başlayayım zira yöneticiliğimin konumuzla ne ilgisi var da oradan dem vurma gereği duydunuz anlayamadım.

    Ben, aylardır yazarım görüş bildiririm fikir alışverişinde bulunurum bunun için yönetici olmanın avantajına da dezavantajına da ihtiyacım olmadı hiç.

    Bazı konulara açıklık getirebilmek için önce bazı soruları cevaplamanız lazım.

    1-Mesaj geçmişimi inceleyiniz, bakınız herhangi bir mesajımda herhangi bir Marka önerim var mıdır?
    2-Bu güne kadar ''Şu markayı alın-Şu markayı almayın'' şeklinde bir mesajım var mıdır?
    3-Marka haricinde herhangi bir firma önerisinde bulunmuş muyum?
    4-Aluminyum konusunda ''bunun savunucusu gibi olmayayım, olması gereken elbette bakırdır'' diye yazmış mıyım?
    5-''Tavsiye verin, Tavsiye vermeyin'' şeklinde bir uyarı mı yapmışım?
    6-Yanlış bilgiler ve yasaklarla neyi çözmeye çalıştım, reklam haricinde neyi yasakladım? Nerede yanlış bilgi verdim?
    7-Bana tehditkar konuştuğum bir mesajımı örnek olarak buraya yazarmısınız
    8-''Pahalı klima almayın alüminyum kitli klima alın'' yazdığım bir cümleyi buraya ekler misiniz
    9-''Sadece benim yazdıklarım doğrudur'' cümlesi olan bir mesajımı buraya ekleyebilir misiniz?
    10-Bütün klimaların alüminyum olduğunu iddia ettiğim cümlemi/mesajımı buraya ekler misiniz?
    11-Alüminyum tesisat ile yapılabileceklerin kısıtlı olduğunu yazmış mıyım?
    12-''Arkalı önlü montaj ve kısa mesafe ise çok sorun olmaz'' demiş miyim?
    13-''Alüminyum ile ankastre tesisat atılmaz'' demiş miyim?
    14-Tüm donanımını bakır kullandığını iddia ettiğiniz üreticiler bakır mı kullanıyor yoksa alüminyum alaşım bakır mı kullanıyor?
    15-AL-alaşım kullanılıyorsa (ki kullanılıyor) üreticiler karışım oranlarını paylaşıyor mu? %kaç bakır/%kaç alüminyum
    16-Tüm donanımını bakır kullandığını iddia ettiğiniz üreticiler cevher bakır mı kullanıyor yoksa toplama 2-3. kalite bakır mı kullanıyor vs vs vs
    17
    18
    19
    20
    ........


    diye bu böyle devam eder gider

    Bence yazdıklarımı okumamışsınız veya okuduğunuzu anlamamışsınız. Ben de sizin gibi okusaydım sizin yazdıklarınıza cevaben ''yönetici üzerinden prim yapmaya çalışan popülist bir mesaj yazmışsınız'' diye cevap yazardım.
    Yazdıklarınızı 3 kere okudum ve ''nerede hata yapmışım da sizi böyle nefret kusan bir yazı yazmaya itmişim'' diye düşündüm.
    Sizin hangi markanın savunucusu olduğunuzu da bilmem lakin ben bir marka, firma veya üretim yanlısı veya düşmanı olarak değil mantık gözü ile yazıyorum. Bu doğrultuda yazdıklarımı tekrar gözden geçirirseniz, hangi marka hangi firma olursa olsun yeni dünyaya ayak uydurmak zorunda kaldıkları bu doğrultuda hepsinin, istisnasız hepsinin, üretim maliyetlerini düşürmek adına değişik yollara başvurduğunun içeriğidir.
    Bu girişimlerin içerisinde hammadde değişikliği var, sac kalınlığından feragat var, çift yerine tek petek uygulaması var, bakır yerine alüminyum kullanımı var, elektrostatik boya yerine fırın boya kullanımı var, fan motor watt larını küçültmek var, elektronik kartları içerisindeki varistör sistemini devre dışı bırakmak var incelerseniz araştırırsanız ve eğer kör savunucusu değilseniz daha bir çok iyileştirme(!) tespit edebilirsiniz.
    Madem birbirimizi eleştirebiliyoruz ben de sizi eleştireyim. Bana göre siz, lüks markaların savunuculuğunu ve ''ne kadar pahalıysa o kadar iyidir'' mantığını güdüyorsunuz. bende bıraktığınız izlenim bu.
    Bunun aksine ben ise, mantığın gerekliliğini yerine getirme taraftarıyım. Yazdığım yazıda ise kimseye tavsiyede bulunmadım benim tarzım değildir bu, ben fikir ve mantık kısmında görüş bildiririm ama asla marka model firma tavsiyesinde bulunmam. sizin gibi ''illa ki şu markayı alın gerisi tenekedir'' demek. Ben sizin hoşlanmadığınız yazımda da gayet basit bir cümle ile ''Arkadaşlar bu alüminyum işine fazla kafayı takmıyor musunuz?'' demiş ve görüş bildirmişim. orada bir dikte yok, orada bir dayatma yok, baskı yok tehdit yok ama sizin mesajınıza bakarsak ben yöneticiliğimi kullanmışım ve insanları tehdit etmişim.
    Yazdıklarınıza bakarsanız eğer, aslında sizin mesajınızın içeriğinin ''Burada doğruları ben bilirim ben söylerim. Benim dediğim doğrudur'' süblimi olduğunu anlarsınız.

    Ben kendi kullanıcı mantığıma göre mobilyamı da gidip ultra hiper süper markalardan almam zira 3-4 yıla modası değişiyor kumaşı yıpranıyor renkleri soluyor. Onun yerine gidip 3000-3500 TL ye komple salon yatak odası aldım 3-5 seneye değiştirdim oldu bitti. yeni renkler yeni moda yeni dizayn. Benim ruh halim böyle istiyor bunu yaptım. Klima X marka alırım taktırırım evime 3-5 sene kullanayım yeter. kaldı ki zaten 3-5 senelik bir klima parası vermişimdir. 5 sene sonra ne olacağının belli olmadığı, hangi teknolojinin yasaklanacağı hangi yeni teknolojinin geleceği belli olmayan bir ülkede yaşıyorken 8-10 bin TL para verip evladiyelik mantığı ile klima almak bana göre değil. ama bu benim şahsi yaklaşımım. siz ise 10 bin TL ye klima alayım bir daha klima düşünmeyeyim mantığındasınızdır ne güzel işte. O size güzel, Bu bana güzel, o zaman ortada sorun yok bence. Peki hangimizin yaptığı doğru? hangimizin yaptığı yanlış? bence ortada yanlış yok. Herkes kendi mantığı ile hareket etti. Basit bir mantıkla hareket edersek, insanlara 22 gazlı sistemler satıldı satıldı satıldı, sonra devlet 22 gaz kullanımını yasakladı, illa 410 olacak çevreci vs dendi. sonra ortalık karıştı, önceleri 22 gazın performansı 410 dan alınamadı vs vs Hangimiz biliyorduk 22 gazın yasaklanacağını? İşte ben işin bu tarafındayım.
    Neyse uzar gider bu konu.

    Şimdi sizden o baskı ve tehdit mesajlarımı buraya eklemenizi rica ediyorum ki ben de merakımı gidereyim kimi tehdit etmişim
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Hocam ilk mesajınızda ve bu mesajınızda aynı şeyleri yazdığınıza göre benimde size cevabım aynı olacaktır. kendiniz sorun yok demişsiniz benim içinde sorun yok okuyanlar değerlendirir artık. belgeler ikimizinde yazıların içinde.

    Ben gücü olmayana uygun klima tavsiye ederim gücü olana ise kaliteli klima. sizin yazınızdan anladığımda ucuz olsun çöp olsun mantığı. siz belki 3-5 yılda klima değiştirmeye meraklı ve durumunuz olabilir. ama bu herkes için böyle değil. tehdit konusuna gelir isek kurallar yazısını sürekli güncelleyip duruyorsunuz. birde kendinizi haberdar etmişsiniz kendi yazınızda oda ilginç. tabiki forumda uyarılarınızı yapacaksınız düzene sokmak adına madem öyle bence konuyu sabitleyin benim anladığım gibi tehdit olarak algılanmasın.

    Kalite konusunda yada tekneloji konusundada sizde şu olaya dikkat edin bence. evet tekneloji gelişiyor modernize ediliyor ama bunu yaparkende kaliteden ödün veriliyor. düşününki x markanın 47 kg gelen dış ünitesi bu gün 27 kg. sizce bu kayıp teknelojidenmi yoksa kalitedenmi. şu bir gerçektir hocam bu gün kaliteli aldınız aldınız yarın aynı ürünün kalitelisini bulamazsınız. tekneloji ne kadar ilerlerse ilerlesin klimada yakıtta devrim yaratılmaz bu şu an için çok zor. atıyorum bu gün aldığım bir kaliteli cihaz 5 yıl sonra değişime uğradı birkaç ufak özellik eklendi ama yakıtında performansında hala değişiklik yok. ben o yüzden herzaman durumu olan için klimada kalitelisini alması taraftarıyım. yoksa o şirketin bu şirketin ne adamıyım nede herhangi birşeyi.


    Hocam bu iş böyle uzar gider aramızda. sizde değişmezsiniz bende değişmem o yüzden kısa kesiyorum. amacım zaten sizinle tartışmak değil fikrimi belirtmekti. sizde bende belirttik fikirlerimizi. belki yanlış anlaşılmalar oldu olabilir sonuçta yazarak iletişim kuruyoruz. sizde saygı çerçevesinde yazıma karşılık verdiğiniz için teşekkür ediyorum. kolay gelsin.




  • difrizyon D kullanıcısına yanıt
    Tekrar Merhabalar;
    Aslında bazı noktalarda ayrılsak da çok da farklı şeyler konuşmuyoruz. bakınız kendiniz yazmışsınız, demişsiniz ki, düşününki x markanın 47 kg gelen dış ünitesi bu gün 27 kg. sizce bu kayıp teknolojidenmi yoksa kalitedenmi. ne kadar doğru bir tespit, o halde görüşlerimizi birbirinden ayıran nedir? Ben de zaten yeni üretimlerin kalite olgusundan uzak olduğundan bahsediyorum. ama bunu tek bir FİRMA veya tek bir MARKA yapmıyor ki, hepsi aynı yola girmiş durumdalar. metal kasaların plastikle değişmesi yıllar öncesine dayanır bu ön tedbirler de yıllar öncesine dayanır zaten.

    Bakınız ben belli bir noktadan sonra satılanın ürün değil MARKA olduğuna inanıyorum. ME bu gün belli bir kalitede ürününü satıyor ama aslında adamlar GÜVENCE satıyor ne mutlu ki bu güveni vermişler insanlara zira kalitelerini ispat etmişler. ama halen aynı kalitede üretim devam ediyor mu sizce? (bu gerçek sorudur) günümüz şartlarında en büyüğünden en küçüğüne kadar bütün MARKA ların da aslında belli FİRMA ların elinde olduğunu bildiğimden dolayı bu satış stratejilerine hep itiraz ediyorum. FİRMA ile MARKA kavramını bu yüzden hep vurguluyorum zaten. X-Y-Z markaları var ama zaten bunların hepsini A firması üretmiş. H-J-K markaları var ama bunların hepsini B firması üretmiş. Haaa bu arada A firması Y ürtimi için gerekli kompresörü B firmasından almış. E bunlar az önceki konfirmasyonda rakipti, nasıl oluyor da rakipten kompresör alınıyor gibi bir sürü ticari girişim sayabiliriz. Sizce sayılmaz mı? (gerçek sorudur)

    İlk yazımda da belirtmiştim istisnai 1-2 MARKA yı ayırırsak aslında geri kalanı neredeyse 3 aşağı 5 yukarı birbirleri ile aynı teknolojiyi aynı kalitede üretiyorlar. burada bahsettiğim istisnai kısmına siz ME koyarsınız bir başkası PS koyar ama bu istisnai marka 1-2 yi geçmez.
    Otomotiv sektöründeki MERCEDES BMW ve diğerleri gibi bir durum çıkıyor ortaya. yani MERCEDES ve BMW yi bir klasmana, diğer tüüüüm markaları ayrı klasmana koymuş oluyoruz. halbuki göz ardı edilen koskoca bir VOLVO var :) şimdi bu forumda ki tutuma bakıyorum, ortada klima üreten 2 MARKA var gerisi ÇÖP mantığı hakim. kimse kusura bakmasın istihdam sağlanan hiç bir şey benim gözümde ÇÖP değildir. (insan olarak söylüyorum burada da yöneticiliği karıştırmayın lütfen :) ) kalite olgusu beğenilmiyordur, özellikleri zayıftır, servisi kötüdür vs ama asla ÇÖP değildir hiç bir üretim. Bu anlamda hatırlatmak isterim içeriğinde herhangi bir markaya ÇÖP ifadesi geçen tüm yorumları da siliyorum. Mantıklı açıklamasıyla her türlü negatif eleştiri yapılabilir. Bir üretim kötü ise kötüdür, ispatı ile birlikte buraya paylaşılır ki herkes bundan haberdar olsun, ama forumu tekeline alıp ağacın tepesi olan bir markayı göklere çıkartıp diğer tüm markaları ÇÖP konumuna koyanların da burada savunucusu olmam beklenmemeli.

    Burada çok eski arkadaşlarınız veya arkadaşlıklarınız olabilir saygım var. Ben yeni geldim aranıza, aylardır televizyon bölümünde yazar, ara sıra buraya uğrar 1-2 yorum yapardım, şimdi görev nedeniyle daha sık buralardayım bu anlamda sizleri de tanımaya çalışıyorum hiç birinizi kırmadan üzmeden. Bu gün klima tavsiyesi konusuna girdim, 2005 yılından başladım, hangi MARKA ya hakaret edilmişse ÇÖP denmiş ise mesajları sile sile ilerledim, daha çok sayfam var 580 sayfanın 100 üne bile gelmedim daha :) . Biraz zaman alacak biliyorum ama bu forumu HERKESİN rahatça ama saygı çerçevesinde yorum yapabileceği bir hale getireceğiz inşallah. Kimsenin tekelinde olmamalı hiç bir bölüm :) Bu anlamda sizi de kıracak bir yorumum olduysa şimdiden özür dilerim kasıt yoktur bilesiniz.
    Klimacı değilim, yazdıklarım da uzman görüşü değil, sadece bu işi bilirim ve bu anlamda da ben de naçizane fikir belirttim

    KURALLAR konusunun kime hitap ettiği aslında ortada, belki sizler için rahatsız edici bir durum oluyordur bunun için peşin peşin özür dilerim ancak forum ortamının ticarethaneye dönmesi konusu hoş olmadığından,ve elbette burada beyan edemeyeceğim bazı konulardan dolayı ister istemez sorumluluk alanım olan yerlere bu uyarı yazısını yazma gereği duydum.
    Neden sabit konu yapmadım? En son ne zaman bir sabit konuya girip baktınız diye sorsam size ne demek istediğimi anlamış olursunuz. bana göre doğru olmayan bir uygulama ile sabit konular sıralamanın en altında olduğundan dolayı kilitli konu açarak güncelledim. Konu misyonunu tamamladığında zaten silerim. Kaldı ki forum kurallarında yazılı olan bir şeyi oraya tekrar yazmamın anlamı olmadığı da düşünülebilir, ben yazmış olayım da :)

    Sanırım bu kadar açıklama şimdilik yeterli.

    Benim için çok hoş bir sohbetti, devamını dilerim (zaten sorular sordum cevap isterim, bilmediklerimi öğrenmek isterim)




  • Farklı nicklerle giriş yapanlara yaptırım yok mudur kurallarda? Arada girip buralara kaybolan sonra diğer hesaplarla devam edenler, saldırı amaçlı farklı hesaplar kullananlara ne gibi bir işlem yapıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunter87 H kullanıcısına yanıt
    Elbette var, bir önceki yazımda da belirttiğim üzere bir süredir eski yazılar da dahil tüm konuları okumaya, okurken de temizlemeye çalışıyorum. bu esnada kimler kimlerdir amaçları nedir aşağı yukarı anlaşılıyor. tespit konusunun nasıl yapıldığını burada tartışamam lakin elbette notlarını aldığım bir çok kullanıcı adı mevcut, tabi ki şu an hemen hepsini tespit edebilmem pek mümkün değil. bu konuda yardımlarınızı esirgemezseniz birlikte bu sorunu çözmüş oluruz.
    Yaptırımı bellidir. fake hesap sınırsız, ana hesap da kurallarda belirtildiği gün sayısınca kapanır (7 Gün) ısrarı halinde ana hesap için üst yönetime farklı taleplerde bulunabiliriz.
  • Başlığa hitaben yazıyorum gittigidiyor'da 1780 civarına satan yüksek puanlı mağazalar mevcut. Yüzde 5 indirim çok sık oluyor +bu ay Maximum kart 100 TL puan veriyor bu klima 1600 e çok net alınır. (ben de yüzde 5 olduğu an alacağım, bekliyorum.)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam.

    Bu maddeyi özellikle yazdım bir genellemeydi kısmi olarak kabul ettiğim yönlerde var etmediğim yönleride. Mesela 5 yıl önceki ürünü bulsam alırım evet ama gene kalite markayı tercih ederim.

    Belli başlı kalite markalarla sizin demiş olduğunuz ürünler arasında fark yok diyemeyiz. İlk yazımdada belirttim bunu evet malzemeden kar etme yöntemi var ama ME yede kaliteden ödün veriyor diyemeyiz.

    Sizin demeniz diğerleride aynı kaliteye geliyor demek manasına gelirki bu çok büyük bir yanlış olur hocam. Bunu insanların cahilliğinden yararlanıp kasıtlı yapan firmalar ve satıcılar var bu forumdada bulabilirsiniz bu tarzda yazılar.

    Ben size ok dersem onlardan farkım kalmaz. Ama belli bir miktar meteryalden çalma var fakat bu durumuda teknolojileri ile gideriyorlar. Dış ünite kondenserini ufaltıyorlar veya düzleştiriyorlar ama fan büyüyor bu gibi durumalardan bahsettim daha önce. Artık bu gibi teknolojisi olan firmalarında bir miktar marka algısı olsun.

    Hocam istidham sağlamakla kalite üretmemek benim açımdan gene bir çöp ürün sunmaktır siz öyle dersiniz ben böyle derim. O istidham sağlayanalar keşke işçinin hakkınıda her türlü teslim etseler konumuz bu olmasada. Adamlar devletin tüm kademelerine kadar satın almışlar her türlü atı oynatıyorlar. iş azası geçiren işçinin hakkını gelen denetmenlerle birlikte yazıhanelerde yiyorlar. Bunlar hiçte uç örnekler değil. Bende ülke ekonomisi için mutlak istihdamcının elini öperim ama bizi kandıran kalitesiz ürünler sunalarında deşifre edilmesinden yanayım.

    Hocam ben kesinlikle ticaret yapan birisi değilim gördüğüm kadarıyla öyle değerlendiryorsunuz üzülüyorum. Klimacıda değilim aynı sizin gibi biraz anlarım siz benden daha iyi anlıyorsunuz bunuda teslim ederim. Ama bu demiş olduğunuz insanlardan evet çok var burada ben onlara karşı vaktim oldukça yazar geçerim. Benim istediğim özgürlük beğenmediğim markaya karşı rahat konuşmaktan öte değildir. Bu konuşmayıda tabiki dediğiniz gibi saygı çerçevesinde yapmaktan yanayım bu konuda sonuna kadar yardıma hazırım size hemde büyük bir zevkle forumun temizlenmesi için elimden geleni yapmaya hazırım.. Fakat ben beğenmediğim ürüne kötü diyebilme hakkımın alınmasına karşıyım. Asla beğenmediğim ve milleti kandıran çok marka var.

    Hocam sorudur demişsiniz elimden geldiğince açıklayayım. A markası B markasına rakipken B markası kompresörü bu firmadan alıyor nasıl rakip oluyor diyorsunuz. Hocam sizde bilrsiniz bir kaç ana üretici var ve asla kendi klimalarında kullandıkları kompresörleri eğerki B markasından bir teknoloji almıyorsa asla kendi kompresörünü birebir vermez o firmaya. Hele hele sizin tercih için bana göre baya miktar dikte ettiğiniz :) ucuz markalara hiç vermezler aynı kompresörü bunlar çok derin konular.

    Bende bu sohbetten keyif aldım emin olun ve yine emin olunki benim sizden öğrenecek daha çok bilgi var. takdirinizdirki bilgininde öğrenmeninde sınırı yoktur. zaten ben çok bilgiliyim en iyisini ben bilirim demek yanlış bir kavram.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi difrizyon -- 1 Haziran 2016; 12:14:18 >




  • difrizyon D kullanıcısına yanıt
    Selamlar olsun
    Cevabınız için teşekkür ederim, ciddi anlamda kendime notlar aldım, katılmadığım yerler çok olsa dahi
    Markaya kötü diyebilirsiniz o manada asla kısıtlama getiremeyiz/getiremem. Yaşadığınız kötü tecrübeler vardır paylaşırsınız, zaten amacımız bu sağlıklı bilgi paylaşımını yayabilmek. ve inanın desteğinizin sağlayacağı fayda asla göz ardı edilemez benim için. Lakin daha önce de belirttiğim gibi belli bir markayı hedef gösterip diğerlerine ÇÖP atfında bulunmak kısmında anlaşamadık sizinle

    X markayı aldım başıma neler geldi lanet olsun bu markayı almayın aldırmayın.
    X markayı aldım X usta geldi taktı siz de onu alın ama bu usta taksın mutlaka. Diğerleri ÇÖP.
    Cümlelerinin ikisi de kasıt/reklam/karalama içeriğinden dolayı kabul edilirliği olmayan mesajlardır.

    X Marka aldım şu sorunları yaşadım, bu ürünü alacak arkadaşlara duyurulur. Bu resimler/belgeler de ispatıdır.
    X Marka ürün aldım çok memnun kaldım X servis geldi montaj yaptı çok ilgilendiler. Almak isteyen arkadaşlara duyurulur.
    Bunlar ise memnuniyet ve şikayet belirten, olması gereken mesajlara örnektir.

    Bu işin Ticaretini yaptığınızı düşünmemiştim bu anlam içeren mesajım olmuşsa affola.

    Malzeme kalitesinde belli oranda da olsa büyük firmaların da ödün verdiği konusunda mutabık kaldık sanırım. (ama oranında anlaşamadık )

    Sağlıkla Kalınız




  • demekki hala düzeyli tartışma yapılabiliyormuş helal olsun Ado&difrizyon
  • valla bende sitede yeniyim klimalardan pek anlamam (tek bildiğim vestelden uzak durmak) :).kandırılmayim satıcı tarafından bilgili arkadaşlar belki yardımcı olurlar dedim ama tartışma çıktı.
  • icevher İ kullanıcısına yanıt
    Hay Vestel kadar taş düşsün kafamıza derim ben şimdi
    Kardeşim hoş geldin.
    Arkadaşlar mutlaka mantıklı gerekçeleri ile öneride bulunacaktır ben marka model firma önerisinde bulunmuyorum

    Tartışma demeyelim de hararetli sohbet ettik diyelim. İstişarede bulunduk
  • ewil_death E kullanıcısına yanıt
    Sizler de destek olursanız elbette bundan sonrasının hep böyle devam etmesini sağlayabiliriz hocam
    Ben de düzeyli sohbetinden dolayı arkadaşıma teşekkür ederim bu arada.
  • teşekkür ederim ilginiz için.
  • Fiyat / Kalite bağlamında kesinlikle Airfel Ltxn modellerini öneririm. Daha geçen hafta iki tane aldım. Teknik servis çok profesyonel ve bilinçli (DAIKIN SERVİSİ) ayrıca hızlı.. Klimayı aldım 3.gün ikisi de takıldı.
    Düşünmeyin bile....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.