Şimdi Ara

Arkadaşlar ADSLde bu anormal değerler nasıl düzeltilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar aşağıya resmini koyduğum tablodaki değerler sizce normal mi
    eğer değilse problem nereden kaynaklanıyo olabilir
    ( inca 4 port modem )
    paralel hAT yok splitter direk modeme geliyo
    ve bağlantı sürekli kopuyor ortalama günde 257 sefer ve en az geceleyin kopuyor
    şimdiden teşekkürler

ve sizde normal olan yada kendi değerlerinizi yazarsanız çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluENight -- 21 Ekim 2005, 12:29:17 >

• Line Attenuation değeri nekadar düşük olur, SNR Margin değeride nekadar yüksek olursa bu sizin için okadar avantaj sağlamaktadır.

Line Attenuation değerindeki gürültü seviyesinin düşük olması, sinyal kaybının en az olduğunun göstergesidir, SNR margin ise sinyal gücünü ifade eder, nekadar yüksek olursa okadar iyidir.

Olduğunuz yer tahminimce telekoma 2 km yada daha uzakta,

Adsl configurationdan autosense t1.413 olan eski protokolü kullanırsanız biraz daha güçlü sinyal almanız mümkün. Eğer değişme görmüyorsanız tekrar g.dmt yapabilirsiniz

Aşağıdaki ekte benim değerlerim görünmekte, santrale uzaklığım 20 metre civarında.

• o zaman benim değerlerin maşallahı war :(
  • arkadaşlar kusura bakmayın konu biraz üstte dursun diye mesajı atıyorum ...

günde 250 kez kopmak çok sinir bozucu
  • arıza kaydı verin ve gerekirse bir yetkiliyle görüşün. Eğer hatlarda bir yerde oksitlenme varsa bu değerleri düşürecektir, kontrol ettirin eğer düzelmez ve çözülmezse sorun gelen kabloları biraz kalınlaştırın...

Başka çıkar yol yok.
  • the_berber gayet güzel açıklamış durumu.
    Özellikle Line A. yani hat zayıflaması değerin çok kötü.
    SNR değerleri de çok iyi değil.
    Birincisi binaya gelen telefon hattı eğer topraklanmamışsa bu değerler kötüleşir.
    İkincisi Telekomdan gönderilen sinyal değerinin yükseltilmesi gerekiyor gibime geldi.
    Tabi bunu evdeki kablolamanın ,splitter'ın sağlıklı olduğunu düşünerek söylüyorum.

Bence teleokomcuları bir ara ve bağlantı kopma sorunu yaşadığını,sinyal gücü ve hat zayıflama değerlerinin kötü olduğunu söyle.Sinyal ölçüm ekibini gönderip bir ölçüm yaptırırlar muhtemelen.

Benim değerler de the_berber'in değerlerine çok yakın.Sinyal ölçümcülerin bana söylediği şey bu değerlerin mükemmel olduğuydu.
  • evet bunları okuduktan sonra benim yavaşlığımda saniyede 2.5kb indirmemin sebebide ortaya çıktı :) şöle bi soru soriyim, şuanda oturduğum dairede eski model sigorta var ve 2 gün önce benim odamın sigortası atmıştı.. neyse tamir ettim falan ondan sonra herşey güzeldi fakat dünden itibaren saniyede 2.5kbı geçemiyorum.. veriler aşağıda çok fazla cızırtı gözüküyo.. bu sigorta atması telefon hattındaki kablolara zarar vermiş olabilirmi? yada modemden kaynaklanan bi sorunmudur? yada telekomun yapacağı bir işmi? sizce sorun ne olabilir??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu değerler normal mi??
    15 yıl önce açıldı
    bu değerler normalmidir
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: who

evet bunları okuduktan sonra benim yavaşlığımda saniyede 2.5kb indirmemin sebebide ortaya çıktı :) şöle bi soru soriyim, şuanda oturduğum dairede eski model sigorta var ve 2 gün önce benim odamın sigortası atmıştı.. neyse tamir ettim falan ondan sonra herşey güzeldi fakat dünden itibaren saniyede 2.5kbı geçemiyorum.. veriler aşağıda çok fazla cızırtı gözüküyo.. bu sigorta atması telefon hattındaki kablolara zarar vermiş olabilirmi? yada modemden kaynaklanan bi sorunmudur? yada telekomun yapacağı bir işmi? sizce sorun ne olabilir??

Bu değerlerde çok kötü, kabloları kontrol ettirin, eğer modeme akım zayıf gelirse amper olarak birazda bunun etkisi olacaktır. Sırf bu yüzden sadece modeme bağlı bir güç kaynağı almıştım. En küçük oynama bile etki ediyor, oksitler, kırılkar v.s. tam bi gözden geçirmeniz gerekli.

Sevgiler.

• quote:

Orjinalden alıntı: the_berber

quote:

Orjinalden alıntı: who

evet bunları okuduktan sonra benim yavaşlığımda saniyede 2.5kb indirmemin sebebide ortaya çıktı :) şöle bi soru soriyim, şuanda oturduğum dairede eski model sigorta var ve 2 gün önce benim odamın sigortası atmıştı.. neyse tamir ettim falan ondan sonra herşey güzeldi fakat dünden itibaren saniyede 2.5kbı geçemiyorum.. veriler aşağıda çok fazla cızırtı gözüküyo.. bu sigorta atması telefon hattındaki kablolara zarar vermiş olabilirmi? yada modemden kaynaklanan bi sorunmudur? yada telekomun yapacağı bir işmi? sizce sorun ne olabilir??

Bu değerlerde çok kötü, kabloları kontrol ettirin, eğer modeme akım zayıf gelirse amper olarak birazda bunun etkisi olacaktır. Sırf bu yüzden sadece modeme bağlı bir güç kaynağı almıştım. En küçük oynama bile etki ediyor, oksitler, kırılkar v.s. tam bi gözden geçirmeniz gerekli.

Sevgiler.

çok sağolun arkadaşlar pazartesi telekomla görüşecem...tekrar çok teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.