Şimdi Ara

Arkadaşlar 40-45 rms lik sadece 2 çift hoparlöre hangi güçte anfi gerekir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
5.541
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Peki hocam 13 cm 17 ye çevrilebilir mi yoksa mecbur 13 cm mi oluyor?

Bagajda istemememin nedeni bassı hissedemez insan sanki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazda Motor Corporation M kullanıcısına yanıt
    13 cm nin 16 cm ye çevrilmesi, arabanın kasa durumuna göre değişir.. eğer mümkünse (aracın orjinali bozulduğu için tavsiye edilmez, ama sorun olmayacaksa yerinde çalışılmış olur) > 13cm lik kasanın açılması, sacın genişletilmesi yani.. Diğer yolu ise, kapılara ceplik diye veya kapı pandizotu da deniliyor, dışarıdan mdf veya polyester fiber malzeme ile kabin yapılarak monte ediliyor.. aracın yapısını bilmediğimden olurunu bilemem.
    13cm lik hoparlörün 16cm olarak değiştirilmesi, sesin daha dolgun olmasını sağlar... sesin tadı değişir yani.

Bagaj olayı, SabitSalınım arkadaşımızın dediği gibi araç izalasyonu size (eksi kayıp) olarak geri dönebilir...
    bunun için benim aklıma gelen,;

1) bagaj pandizotundaki hoparlör yerlerinin boş bırakılması (hoparlör kapağı kalır sadece), içeri bu sayede bass alabilirsiniz.. Yalnız bu seferde ön kapılara ses verimi yüksek marka hoparlör bağlanmalı ki, arkada hoparlör olmayacağı için sizi mid olarak tatmin etsin..

2) bass hoparlör istemezseniz, öne ve arkaya bass verimi 40-50Hz ye inebilen iyi olan coaxiel veya hine komponent hoparlör ile wooferi fazla aratmayacak ses oluşurmu bilmiyorum..

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    O zaman woofer işini kenara bırakıp güçlü kolon almak lazım zaten bir kere alınan bişey bari iyisi olsun, Hz ler düşük oranlı olunca mı daha basslı oluyordu yüksek olunca mı?

http://www.alpine-europe.com/index.php?id=1339&L=30&href=type-r-speakers36/spr-60c&level_num=product

Bu componentlerden 2 takım ön ve arka kapılara

Pioneer teyp bide bu componentleri iyi besleyecek anfi sorun kalmadı inşallah 500l beats editiondaki sese yakın bişey olur, anfinin bass a etkisi oluyor mu peki daha baslı kaliteli çalması için?

• SabitSalınım kullanıcısına yanıt
    Ee millet mal o zaman 90 rmslik hoparlöre 60 rmslik amfiyi alıp gainden yüklenip 90 rmsi alabilirler amfiden. Niye o kadar para döküyorlarsa. Ben soruyorum anlamamazliğa verıyorsunuz yada gözünüz gormuyor 14.4 v ta 40 rms veren bi amfi 13.8 lerde kac rms verir kablo kayıplarını sormuyorum bile. Bi urune olduğundan az guc verirsende zorlanip yanar çok verirsende zorlanip yanar önemli olan tam degeri tutturmak. kicker alpine infinity bu markalar genelde yazdıkları değeri karşılayabilecek ürünler. Pioneer jbl (yeni serileri) bana gore şişirilmiş değerlerde.) Özellikle matematik kuralini kavramışsiniz malum voltaj olayını hesaplayın. ( Ne isle mesgulsunuz?)

Hz düştükçe hoparlörde bass verimi düşüncesi yalnış olur, kendimce yalnış ifade kullanmak istemem, çünkü bass parametresi geniştir.
    yalnız şöylebir durum var,, 200hz de bastır, 100hz de bastır, 60hz de bastır, 40hz de bastır...
    Camları titreten veya içinizi titreten bass 20 - 60hz arası baslardır... bu seslerin çok güçlü olmasını isterseniz anfi ve geniş çaplı 16cm ve üzeri hoparlör gerekir, bu hoparlörün 40-50hz yi verimli sürmesi gerekir,, bu frekansları duymak için gereken güç daha fazla olmalı. onun için bass 100w, sağ sol 60w gibi terimleri duymuşsunuzdur.
    Bu demek değildirki, 60hz yukarısı bass vermez,, onlarda bass tır, yalnız 100hz den başlıyorsa - koşarak kaçın, genelde 60hz yazar, daha aşağısı olursa daha iyi olur.
    Fazla yazdım, aklınızın karıştığı yeri mutlaka sorun, yalnış bir ifadem varsada bilgi veriniz...
    Sizin ne tür bass sevdiğinizede bağlı, 80Hz bass isterse çok iyi ve yüksek olsun,,, eğer siz 50Hz duymak istiyorsanız, durum değişir.

Ses kalitesini şöyle sıralarsak;
    Dinlediğiniz müzik dosyası > müziği yürüten aygıt (ana ünite) > ana ünite anfi arası kablolama > seçilen anfi > ve hine en önemlisi Hoparlör ve buna bağlı olarak hoparlörün çalıştığı kabin.

Bass için ana ünite bir yere kadar ses verir, daha fazlasını isterseniz tabiki anfi gerekir,,, kimisi teyple yeterli der, kimisini 1 adet 30cm woofer kesmez , 1 adet daha 30cm alır...
    Beats da neler var, netür çıkış katı var bilmiyorum,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 12 Eylül 2016; 14:41:17 >

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Hocam 500l deki sistemi dinleseniz anlarsınız istediğim sesi, audideki bang&olufsen gibi değil ama standart sistemlerden çok daha iyi.

Yada en iyisi babam 500l yi satıp yeni araba alacağı zaman sistemi söküp yerine 50 tl lik uyduruk kolon koyup sistemi alacağım arabaya takmak lazım

Keske o kadar kolay olsa o dediginiz her aracın ic akustiği farklıdır hoparlörün duruş acısı vs hepsi birer etkendir. Mesela bende düne kadar ses sistemsiz araca binmezdim 2004 a4 aldık orjinal kasetçalar + changer var bir ses var aracta tam ideal ne çok eksik ne fazla tam kıvamında ama bose kadar değil. Bose ses sisteminde sesler daha gerçekçi buda gerçek :) kisadan öz 20 cm de olsa bass alıp koyun arabaya gerçekten tadi bir baska

• quote:

Orijinalden alıntı: By Doğu

Keske o kadar kolay olsa o dediginiz her aracın ic akustiği farklıdır hoparlörün duruş acısı vs hepsi birer etkendir. Mesela bende düne kadar ses sistemsiz araca binmezdim 2004 a4 aldık orjinal kasetçalar + changer var bir ses var aracta tam ideal ne çok eksik ne fazla tam kıvamında ama bose kadar değil. Bose ses sisteminde sesler daha gerçekçi buda gerçek :) kisadan öz 20 cm de olsa bass alıp koyun arabaya gerçekten tadi bir baska

O zaman mecbur pandizot kesilecek bagajda olan wooferdan hayır gelmez bence

Gelir gelir bagajda verim daha iyi olur emin olun en fazla 10 cm bos delik açarsinız pandizot basından daha verimli ses gelir.

• By Doğu B kullanıcısına yanıt
    Clipping, RMS ve distorsiyon kelimelerini özellikle bilgisiz birinin de anlayabileceği biçimde yazdım ki belki merak edip bakan olur diye ama görülen o ki senin derdin sidik yarıştırmak, birşey öğrenmek değil.

Anfilerin anlık güç yüksekliklerinde ve distorsiyonla olabilecek ve milisaniyelik sürelerde gerçekleşen PEAK çıkışlarından bahsettim. Bunların bazılarının insan kulağı tarafından algılanamyacak frekans bandında olabileceğini de söyledim.Bu insanların da malların da anlayamayacağı süreler bazen hoparlör bobinlerini yakmak için yeterlidir. Bu nedenle anfi ve hoparlörler denk güçte seçilmez. Hoparlör güvenli aralıkta çalışabilmesi için biraz daha düşük güçle beslenir. Bu nedenle arkasını okuyan mallar anlasın diye birçok hoparlöre Max RMS input gibi yazılar yazılır. Bu verilebilecek en fazla gücü belirtir.Müzik düz sinyal değildir,dinamiktir şiddeti de frekansı da değişir bu nedenle tam değeri tutturamayacağın için hoparlörü bir miktar güçlü seçmek bir mecburiyettir.

Az giriş gücü ile ne aktif ne de pasif hiçbir devre elemanını asla ve kat'a yakamazın.Bu fizik kanunlarına aykırıdır.
    Audio sistemlerinde tam değeri tutturmak diye birşey yoktur.
    Çin markaları gibi hiçbir uluslararası kural tanımayan markalar dışında iyi bilinen markaların tamamı olabilecek geri dönüşler ve iadeler ve adli sorunlar gibi riskleri almayacaklarından verdikleri değerleri çok büyük oranda karşılar hatta bazen aşarlar bile. Bu değerleri, salağın biri ''bana göre o kadar değil'' diyemesin diye kalibrasyonları aylık yapılan kendi test laboratuvarlarında genellike DIN alman ve EIAJ japon standartlarına göre yaparlar.

İçinde power factor kontrollü SMPS bulunan anfiler verilen aralıkta 12.5-14.4V çıkış güçlerini değişmeksizin verebilirler. Boktan anfilerin çıkışı bile ilkel hesaplarını haklı çıkaracak derecede düşmez.

Kablo kayıpları audio elektroniğinde(hoparlör kablolarında) sanılandan daha düşüktür. Çünkü hoparlör kablolarından AC sinyal geçer.

Matematik kuralı diyerek ne demeye çabaladığını anlamadım. Matematik kuralı diye birşey yoktur. Matematik belki binlerce kuralı kapsayan bir bilim dalıdır.

RF elektroniği devre tasarımcısıyım ben. İçini açınca ne olduğunu bile anlayamadığın devreleri ben tasarlarım tekniker arkadaşlarım üretirler.

Senin mesleğin nedir ? Sadece 13.8v 14.4v kelimleri ile sınırlı teknik mucizen nereden geliyor?

Alacağın model yılına ait Mazda nın arka pandizotu hatchback ise çökmüş ve muhtemelen çoktan bir tahta parçasıyla değiştirilmiş olacak. Sedan ise oradan birçok teknik şey geçtiği için kesilmeye uygun olmayacak. 20CM lik te olsa bass refleks bir kabin alıp koyarsın işini görür. İşini bilen birine bağlatırsan ailenin arabasının bang olufsenine de uçarak kafa atar. Bagajda portakal falan mı satıcaksın sen? Öğrenci adam neden bu derece bagaja bişey koymamaya takar anlamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SabitSalınım

Alacağın model yılına ait Mazda nın arka pandizotu hatchback ise çökmüş ve muhtemelen çoktan bir tahta parçasıyla değiştirilmiş olacak. Sedan ise oradan birçok teknik şey geçtiği için kesilmeye uygun olmayacak. 20CM lik te olsa bass refleks bir kabin alıp koyarsın işini görür. İşini bilen birine bağlatırsan ailenin arabasının bang olufsenine de uçarak kafa atar. Bagajda portakal falan mı satıcaksın sen? Öğrenci adam neden bu derece bagaja bişey koymamaya takar anlamadım?

Yok hocam 30 a girdim neredeyse öğrencilik mi kaldı ben sedan arabanın bagajına woofer konunca verimli olmaz diye düşündüm o yüzden gereksiz dedim eğer verimliyse sorun yok.

Harici olarak 626 ların kapı hoparlör ebatları 5x7 oval hoparlörmüş, bunu yuvarlak tahta aracılığı ile yuvarlak hoparlöre çevirebiliyoruzdur inşallah

1. Hitaplariniza dikkat edin.
    2. Rf elektronik diyince insanın aklina ne kadar rockford fosgate gelsede mesleğiniz kablosuz kamera sistemleri burada atar yapmanız ne kadar hoş. Bende oto tamircisiyim Zamanında site aktifken caraudioturkey sitesinde bir cok konu gordum orda da sizin gibi değil insanca bahsedilen tabirler vardı. Piyasadaki çoğu amfi sizin dediginiz şekilde 12.5 le 14.4 arasında yazdigi max değerleri vermiyor. Ki o bahsettiğiniz ürünlerde de kayıplar oluyor her firma sabit yüksek voltajda alıyor o değerleri. Zaten dusuk voltajda alsa zamanında cadence gibi 13.8 voltajda bu değeri veriyor diye yazarlardı ki audison gibi kaliteli markaların test sonuçlarında düşüş goruluyordu. Her amfinin vereceği degeri karşılayacak ampere ihtiyacı var. Siz amfi hoparlör vs sayısını arttırdıkça bu guc duser doğal olarak amfi tam verimli calismaz. VE KAYIP MEYDANA gelir. Sizin uzmanı olduğunuz 220v haricinde otomobillerde kafanizla gidilse araçlara 2. Akü 2. Alternator montajı yapılmazdı.

91 ler oval olmaması lazım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SabitSalınım

91 ler oval olmaması lazım ?

Oval olması önemli değil aslında forumlarda bir iki kişi oval yuvayı yuvarlak yapmış resimlerinide atmış, eğer yapılıyorsa sorun değil, ama tahtadan yuvarlak çerçeve yapmış yuvaya oturtmak için

• By Doğu B kullanıcısına yanıt
    Sizi rencide etmemek için elimden geleni yaptım ama boşa.Fikri yok zikri var olunca bakın insan ne hallere düşüyor.

RF elektronik demedim ben RF elektroniği dedim. Elektroniğin en önemli dallarındandır. Bir dükkan adı değildir yani.

Dikkatli okumadan ne olduğunu bile bilmediğiniz ve google dan yanlış yazarak arattığınız RF elektronik araması ekran görüntüsü.

Arkadaşlar 40-45 rms lik sadece 2 çift hoparlöre hangi güçte anfi gerekir?

RF elektroniği deyince çıkan arama sonucu

Arkadaşlar 40-45 rms lik sadece 2 çift hoparlöre hangi güçte anfi gerekir?

Yazdığınız diğer saçmalıkların açıklamasını zaten bir önceki mesajımda zaten vermiştim tekrar yazmıycam.
    Oto tamiri ve elektroniği birbirinden çok uzak konulardır.
    Elektroniği sevmek başka elektronikten anlamak başkadır.
    Konu benim açımdan en basit fizik kurallarını bile bilmemeniz nedeniyle tartışılamayacağı için kapanmıştır.
    Google aramalarınızda daha dikkatli davranıp doğru sonuçlara ulaşarak kendinizi geliştirip birgün beni bile geçebilirsiniz. Yeterki laf ebeliği yerine öğrenmeyi deneyin.

Bu foruma senden 11 yıl önce üye olduğumu da bilmeni isterim bir ek bilgi olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SabitSalınım -- 12 Eylül 2016; 23:54:46 >

Olur ince fakat yüksek sertlikte bir malzeme ile o sorun değil.
    Kabinler Bass reflex ilkesiyle çalıştığı ve ses frekans bandının sadece bass bölümüne odaklandığı için SPL seviyeleri çok yüksek ve verimlidir. Bu yüzden bagajda kullanılabilirler. Şahsım adına yarışma seviyesi bir tesisat olmayacaksa 20 veya 25cm bass fazlasıyla yeterlidir. 25cm yeni tip basların tek bobinli olanlarının yaklaşık RMS giriş kapasiteleri 400W civarlarındadır. KApasitelerine yakın beslenmiş böyle bir subwoofer a müzikten biraz anlayan hiçkimse yetersiz diyemez. Sorarsan küçük derler, almışken 30cm al derler, dinleme.
    Evet haklisiniz sedan gibi hacimli ve bagajı disarida olan bir araca 20 cm bass önermeniz de konuyu kapatmak için yeterli sebep sizle fikirler tamamen ters. Çap işi daha çok müzik zevkine kalmış kisa tok bass 20 orta halli ideal olan 25-30 uzun basslar içinde 38 cm önerilir genelde. Bu arada forumun kurucusu olmanız da sizi dahi yapmaz

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.