Şimdi Ara

Arkadaşımla Oynamak İçin Server Kurmak İstiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bundan yaklaşık 3-4 sene önce bir arkadaşımla cs 1.6 oynuyorduk. O bana kendi Pc'sine ait IP'yi veriyordu, ben de bağlanıp oynuyorduk..

Şuan o arkadaşla bağlantımızı tamamen kopardığımız için soramıyorum.. Başka bir arkadaş ile CS 1.6 oynamak istiyorum fakat ne yaptıysam başaramadım.. Yapmak istediğim sadece serverı ben kuracağım, IP'yi ona atacağım ve 2 kişi oynayacağız..

Hamachi denedim fakat Hamachi'yi hiç anlamadım.. Hamachisiz nasıl server kurup 2 kişi oynayabiliriz bilgisi olan var mı acaba..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arkadaşlarınla Birlikte Oynamak İçin CS:GO Sunucusu Kurma

Counter-Strike: Global Offensive'de (CS:GO) arkadaşlarınla özel oyunlar oynamak, oyun keyfini katlayabilir. Kendi sunucunu kurarak özel odalar oluşturabilir ve arkadaşlarınla sorunsuz bir şekilde oyun oynayabilirsin. İşte CS:GO'da arkadaşlarınla oynamak için sunucu kurma adımları:

• Steam'i Başlat ve CS:GO'yu Aç: Steam hesabına giriş yap ve CS:GO oyununu başlat.
    • Konsolu Aç: Konsolu açmak için "~" tuşuna bas.
    • Komut Gir: Konsola şu komutu gir: "sv_lan 1" (tırnak işaretleri olmadan). Bu komut, sunucunu yerel ağa (LAN) açacaktır.
    • Harita Seç: "map [harita adı]" komutunu kullanarak oynamak istediğin haritayı seç. Örneğin, "map de_dust2".
    • Arkadaşlarını Davet Et: Steam arkadaş listeni aç ve arkadaşlarını sunucuna davet et.
    • Özel Oda Oluştur: "mp_privatefriends 1" komutunu girerek özel bir oda oluşturabilirsin. Bu komut, yalnızca arkadaşlarının sunucuya katılmasına izin verecektir.

Bu adımları takip ederek, arkadaşlarınla özel bir CS:GO sunucusu kurabilir ve sorunsuz bir şekilde oyun oynamaya başlayabilirsin. Sunucunu daha fazla özelleştirmek için aşağıdaki ek komutları kullanabilirsin:

• Sunucu Adı: "hostname [sunucu adı]" komutu ile sunucuna bir ad verebilirsin.
    • Maksimum Oyuncu Sayısı: "maxplayers [oyuncu sayısı]" komutu ile sunucuya izin verilen maksimum oyuncu sayısını ayarlayabilirsin.
    • Şifre Koruma: "password [şifre]" komutu ile sunucunu şifreyle koruyabilirsin.

Bu adımları takip ederek, arkadaşlarınla özel maçlar düzenleyebilir ve CS:GO'nun keyfini tam olarak çıkarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dedicated Server kuracaksın, CStrike dizininde HLDS.exe isminde.

Daha sonra modemden 27000-27050 arası portları açacaksın.

HLDS.exe'yi çalıştırıp oyuna giriş yapacaksın, arkadaşına da WAN IP'ni yaniwww.whatismyip.com adresinde gördüğün ip adresini vereceksin.

O da konsoldan" connect senin.ip.adresin" yaparak girebilecek.
  • HLDS'yi çalıştırıp kurdum.
    Modemden port açtım.
    oyuna giriş yaparken Create Server'dan mı yoksa Find Serverdan mı giriş yapmam gerekiyor. + olarak HLDS'de verdiği local IP'yi mi yazacağım / gerçek IP'mi mi yazmam gerekiyor..

Bu arada ilginiz için çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DiabloXT
    Dedicated Server kuracaksın, CStrike dizininde HLDS.exe isminde.

Daha sonra modemden 27000-27050 arası portları açacaksın.

HLDS.exe'yi çalıştırıp oyuna giriş yapacaksın, arkadaşına da WAN IP'ni yaniwww.whatismyip.com adresinde gördüğün ip adresini vereceksin.

O da konsoldan" connect senin.ip.adresin" yaparak girebilecek.

Ya da. HLDSden server açıp arkadaşının senle aynı ağda olmasını sağlayacaksın. Ardından connect tepede yazan hamachi ipsini atacaksın arkadaşına bağlantı sağlanacak.

• HLDS'den server açacaksınız.
    Map vs. herşeyi programdan ayarlayacaksınız.
    http://www.ip-numaram.com/
    adresinden ip'nizi kopyalayıp arkadaşınıza atacaksınız. Portlar açık ise girebilecektir. Siz HLDS'den map, roundtime vb. işleri ayarlayabileceksiniz.
    Birde kendi server'ınıza girebilmek için sizde oyundan consola connect "ip adresin" yazıp girebileceksiniz.
  • Bütün herşeyi yaptım ve sonuç olumlu.. İlgilenen herkese çok teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim..
  • dedicated kur hamaci ip ile girsin arkadaşın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mu Online Server Kurmak İstiyorum
    2 hafta önce açıldı
    Online iş kurmak istiyorum
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar

sorunları aştım bir bu kaldı

dedicadett player e bakıyorum arkadasım orada gorunuyor fakat oyuna girdiginde beni goremiyor sorun ne olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: phpx

Arkadaşlar

sorunları aştım bir bu kaldı

dedicadett player e bakıyorum arkadasım orada gorunuyor fakat oyuna girdiginde beni goremiyor sorun ne olabilir?

Sunucuyu açtıktan sonra, oyuna girip konsola;

"connect localhost" yazıp deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.