Şimdi Ara

Arkadaşım şantaj yapıp hırsızlık yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üniversite öğrencisiyim. Yakın bir arkadaşım yaz okulu için benim evimde kalmak istediğini söyledi. Başta kabul ettim. Bir süre birlikte kaldık. Sonra bazı anlaşmazlıklar oldu ve kira falan istemediğimi gitmesini istediğimi söyledim. O da okuldaki bazı başarısızlıklarımı aileme haber vereceğini söyleyerek şantaj yaptı. Bir süre daha beraber kaldık. Sonra ben memlekete döndüm. Birkaç gün içinde parası bittiği için devam edemedi hatta bu süreçte ben ona az da olsa bir miktar para gönderdim. Yine anlaşamadık ve evine dönmeye karar verdi. 2 gün sonra ben eve geldim ve evde pahalı bir gitarım vardı onun olmadığını gördüm. Aynı zamanda üç yıldır beslediğim kuşu da satmış benim için manevi değeri büyük. Sorduğumda ise dalga geçer gibi ne olduğunu bilmediğini söylüyor. Acayip sinir oldum mahkemeye vermeyi düşünüyorum. Mahkemeye verirsem bir şey çıkar mı yoksa hiçbir şey yapamaz mıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: intotherain1

Üniversite öğrencisiyim. Yakın bir arkadaşım yaz okulu için benim evimde kalmak istediğini söyledi. Başta kabul ettim. Bir süre birlikte kaldık. Sonra bazı anlaşmazlıklar oldu ve kira falan istemediğimi gitmesini istediğimi söyledim. O da okuldaki bazı başarısızlıklarımı aileme haber vereceğini söyleyerek şantaj yaptı. Bir süre daha beraber kaldık. Sonra ben memlekete döndüm. Birkaç gün içinde parası bittiği için devam edemedi hatta bu süreçte ben ona az da olsa bir miktar para gönderdim. Yine anlaşamadık ve evine dönmeye karar verdi. 2 gün sonra ben eve geldim ve evde pahalı bir gitarım vardı onun olmadığını gördüm. Aynı zamanda üç yıldır beslediğim kuşu da satmış benim için manevi değeri büyük. Sorduğumda ise dalga geçer gibi ne olduğunu bilmediğini söylüyor. Acayip sinir oldum mahkemeye vermeyi düşünüyorum. Mahkemeye verirsem bir şey çıkar mı yoksa hiçbir şey yapamaz mıyım?

mahkeme degil hocam git savciliga sikayette bulun evime hirsiz girmis de onlar ifadeni alirlar. sonra ifadende arkadasin gectigi icin onunda ifadesini alirlar. zaten ifade islemleri icin cagirdiklarinda korkudan altina eder o.

bak bizde uni okuduk her uni ogrencisinin dersleri zaten hemen hemen kotudur. senin arkadasta bundan istifade etmeye calismis. ben olsam sirf onun calmadigini bilsem bile gider sikayetci olurdum. yani onun sana yaptigi kaypakligin bir bedeli olmali.anliyor musun. yarin dirwk git savciliga.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer şikayetçi olacaksan olayı olduğu gibi anlatıp şikayetçi ol. Elemanın caldigina dair kesin veri yok. Belki de gerçekten hırsız girdi. Savcılığa git, çocukla olan tartışmanizi vs hepsini anlat. Çocuğun çalmış olabileceğini söyle.

Şansın varsa elemanın ifadesi tutarsız kalır, onun yaptığı ortaya çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olay hırsızlık gibi duruyor fakat dava açmaya yeterli somut delil yok sanırım.. savcılık aşamasında delil yetersizliğinden kapanır gibi gözüküyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.