Şimdi Ara

Arka Emniyet Kemeri - tüvtürk (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
50.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

30.12.2014 muayene bitti aracı çıkardım arkada kemer varmı dedi görevli var ama koltuğun altında dedim dışarda bi takın dedi

taktım bende 3 kemerden ikisi normal birinin metal dili farklı olduğundan kitlemiyor

görevliye ilettim ağır kusur yazdı :) sağlam desem yazmayacaktı sorun değil gerekli ise yaptırırız icabında

diğer ağır kusurda fren pedalında lastik kılıf yok frenler on numara başka eksik yok ama 3 tl lik lastik pabuç ve 5 tane kemerden dördü çalışıyor birtane arka kemer için ağır kusur

mantıksız şeyler bence ama tamam dedik yaptırırız

şimdi ciddi şekilde çalışmayan kemeri söküp diğer iki kemeri bırakmayı düşünüyorum çünkü hem model olarak zorunlu değil ( 1994 ) hemde sadece dil satılmıyor komple yeni kemer almak lazım

durum böyle yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremkaptan -- 30 Aralık 2014; 19:38:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesut4.bahtiyar

quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: Maniac_Turk

quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

Model falan farketmez, birşey orjinalinde yoksa aracın, isteyemezler.

hayır geçirmezler ...

3-5 sene sonra abs şart illa olacak derseler atıyorum 95 model bir arabaya binen adam ne yapacak? devlet o aracın o şekilde üretilmesine ya da ithaline izin vermişse benden daha sonra hiç bir donanımı eklememi isteyemez.

onlar geçirmezlerse kafası bozulan biri onlara geçirir.

Biri anlatmıştı; TüVTURK' ün, ilk zamanlarında bir 124' ün muayenesi sırasında kontrol görevlisi kanalda aracın altına tornavida saplamis, kanaldan çıktıktan sonra araç sahibine; ' senin araba curuk, muayeneden geçemez' diyince, araç sahibi soruyor; ' nereden anladın?' Kontrol görevlisi; 'tornavida sapladim' derdemez, araç sahibi kontrol görevlisine mermi yagdirmis.

Milletin kafasını bozmaya gelmez.

Ayrıca bildiğim bir araç çok uzak bir şehire hiç gitmediği halde oradaki istasyonda muayene edilmiş gibi yapılmış.
    Bir de şu TÜVTURK adına uyuz oluyorum; TÜV için Ü kullanmışlar ama,TÜRK için Ü kullanmamışlar. BAN!

Saygılar.

Bu fakir adam silahı ve cesareti nerden bulmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sen elin itine kopuğuna ülkenin işini verirsen aklı sıra böyle dalga geçmeye çalışır ama bilmez ki o dayı onları orda delik deşik edebilir. velhasıl böyle olaylar oldu, en meşhur ve kayıtlı olanı ise şu. zaten korkularını her geçen sene esnettikleri kurallardan anlamak mümkün, bir hışımla başladılar ama yemedi.

• suicide kullanıcısına yanıt
    Ya bu adam bu kadar niye sinirleniyor? Dalga geçilmeyecek gibi değil ki bu görüntüler
  • Paul Klee kullanıcısına yanıt
    kişisel tahminim bezdirmişler adamı. adam okadar şeyi yapmış, kemerleri söylemediniz diyor muhtemelen hakikaten söylememişlerdir (yazmışlardır sadece) onları yapan kemeri de yapardı herhalde. dört gündür uğraşıyorum, tamir için kredi vs. aldım da diyor şimdi o sinirlenmesinde kim sinirlensin. Görüntülerde bence dalga geçilecek konu, şu haritanın başında ahkam kesen alman malı sadece. sanırım bu olay ilk çıktıkları döneme denk geliyor, uçarız kaçarız ayağı yaptılar ama yemedi işte. şimdilerde daha park ve fren lambasını ayırt edemeyen tüvtürk yetkili serviste yeni ayarlanmış farlara ayarsız falan diyerek kendini tatmin ediyor işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 30 Aralık 2014; 21:47:48 >
  • İlk çıktıklarında resmen milleti çileden çıkardılar, bu da o dönem. Adam haklı da tüv de haklı.

Bu arada ben muayeneye giderden hiç bir şey yaptırmıyorum. Far ayarı bile yaptırmıyorum, yaptırsam da farlar geçmeyecek.

Başka bir eksik çıkmıyor.
  • Arkadaşlar konu eski ama bir sorum olacak. 2009 Fiat Punto aracımda arka koltuk emniyet kemeri tokalarının dışındaki siyah plastik (iki tanesinin) kırılmış ve yok, ama toka tutuyor, sadece o siyah plastik yok. Perşembe muayeneye gideceğim, sorun olur mu, bir bilginiz varsa paylaşabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Git kardeşim sorunsuz muayeneden gecersin tekerin sağlam olsun farlari ıvır zıvıri sorunsuz olsun yeter ha emniyet kemeri konusunda ön iki koltukta olmalı arka koltukları s....r et, popo koydugumuz koltuğu kaldır içine sakla bisecik olmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arka emniyet kemeri tarihi 01,01,1995 bu tarihten itibaren trafiğe çıkan bütün m1 sınıfı araçlarda emniyet kemerli zorunlu arkada yani boşa gitmeyin kalırsınız direk. ayriyetten forumdaki arkadaşlara çalışan olarak söylüyorum orada aracınız kalınca boşuna küfür etmeyin bağırıp çağırmayın bizim yapabilceğimiz bir şey yok mevzuatlar öyle ulaştırma bakanlığı ne derse onu yapıyoruz. son olarak o kemer bizim değil sizin ve sizin sevdiklerinizin hayatını koruyor
  • Merhaba benimde arka 2 adet emniyet kemerimi önceki sahibi kesmiş bi oto parça satan yere gittim yerinden cikardi direk baglanti yapti resimde gördüğünüz kırmızı kısım yok muayneden kalmıştım kemek yok diye bu sekilde gecermi  Arka Emniyet Kemeri - tüvtürk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnMurat -- 8 Temmuz 2021; 20:15:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muayeneye gittiğimde arka emniyet kemerini bağlayıp öyle takılı halde bırakmış görevli. Hiç arka ile işim olmadığından yaklaşık 1 sene sonra farkettim. Normalde arkada yolcu yokken arka emniyet kemerini bağlıyor mu Tüv görevlileri?

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Tokalar çalışıyor mu diye bakmak adına bağlayıp bırakıyorlar öyle. Benim de 6 ay falan bağlı kalmıştı o şekilde. Ellememiştim kimse binmiyor diye.

• Psyduck17 kullanıcısına yanıt
    Ben az evvel tokaları çözdüm ve uzun aylarca sabit aynı takılı şekilde kaldığı için şok bir tablo ile katşılaştım hocam. Koltuk sırt bölümüne denk gelen kumaş döşeme kaplaması tokanın koltuğa baskı yaptığı 2 noktadan dairesel şekilde içeri göçmüş. Koltuğun içinde dolgu için süngerimsi bir malzeme var bildiğim kadarıyla. O malzeme içeri göçmüş ve düzelmiyor. Valla koydu bana bu keşif.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Nisan 2022; 16:55:12 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Bende 2008 fiesta var. Arka koltukları oldukça sert olduğu için hiç bir sorun olmadı çözdüğümde. Tek farkettiğim sanırım gerili kaldığı için yayı biraz yumuşamış, Normalden daha yavaş sarıyordu.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.