Şimdi Ara

Arka camda güneş enerjisinden faydalanmak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
36
Favori
16.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gunes enerjisinden faydalanma konu basligina hosgeldiniz. Paylasimlarimi elimden geldigi kadar burada surdurmeye devam edecegim.
    Forumdaslardan gelecek katkilarla daha da verimli bir gunes paneli sistemi gelistirecegimize inaniyorum.

Iyi forumlar, saygilar,
    sk67a

@msansertekin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 22 Şubat 2015; 13:40:33 >
  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Sami abi merhaba. Senin şu anda ön ve arkada hangi kameralar mevcut?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayirdir, kamera problemi mi oldu? @aknasmub
  • quote:

Orijinalden alıntı: sk67a

Hayirdir, kamera problemi mi oldu? @aknasmub

Yok abi merak ettim
    Mini 0801 çalışıyor şu an sıkıntısı yok.
    Yaza ne olur bilemiyorum. İzmir güneşi miniyi alt edebilir gibi geliyor

• Su ana kadar kullandigim en stabil kamera; Viofo VF960S. 2013 senesinde satin aldim. Tik demedi.
    Hele su aralar 2'li Anker pil grubu ile 24 saat surekli kullaniyorum. Trafikte aracim seyir halinde iken
    ya da araci otoparka park ettigimde, ya da pek tekin bulmadigim bir ara sokaga parkettigimde, ya da
    bir alisveris merkezinin aslinda en kenar mahalle ara sokagindan cok daha tehlikeli olan otoparkina
    park ettigimde, kamera surekli kayit yapiyor. Son 20 saat icerisinde meydana gelenler 32GB microSD
    karta kayitli olarak elimde duruyor. Zerre kadar isinmiyor. Cekimleri da kaliteli.

Bu arada gecende bir FDH basligina denk geldim; tipin teki alisveris merkezlerinin otoparklarinda araclarin sileceklerini
    kiriyormus ve bundan keyif aliyormus. Iste bu sebeplerden dolayi ben aracimi hele hele yabanci bir mekanda park
    ettigim zaman, muhakkak ama muhakkak aracimin basinda yokken neler oldugunu kamera ile kayit etmek istiyorum.
    Hasta ruhlu insanlar var toplumda malesef.
    @aknasmub

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 22 Şubat 2015; 20:52:04 >

Ben de araç çalışmıyor iken kayıt yapmayı planlıyorum ama daha değil
    Bu yüzden başlığı takip ediyorum büyük zevkle. Sırf bizim otoparktaki bayanların manevralarını çeksem büyük film olur

• Bu konu basligi ile kismen alakali ama, ben trafik kameralarimin bir bilancosunu cikarayim:

a. 2 adet Mini 0801 kamerayi ameliyat ettim; lehim yaptim; kurtaramadim. Eski Yahoo Groups Civic
    grubundan can dostum Levent var; kameralari ona gonderdim. Isinin ehli Sinan Usta adli bir elektrikci
    bulmus; 2 kameranin parcalarini birlestirip, bir adet calisan Mini 0801 kamera yapmaya calisiyor.
    Levent de benim icin cok ugrasti. Sonunda o iki Mini 0801 kamerayi Levent arkadasima hediye ettim.
    Benim su an ihtiyacim yok. Onun da 1 adet Mini 0801 kamerasi eski bir tarihte bozulmustu.
    Benim kameralardan bir adet calisan Mini 0801 kamera olusursa, zararini telafi eder.

b. 1 adet Viofo kamera, sonradan aldiklarimdan, bir sekilde bozuldu. Ama urunun en bastan kullanilmis
    bir urun oldugundan suphe ediyorum. Cin'deki firmaya tamire gonderdim.

c. 1 adet Mini 0803 kameram bozuldu. Aliexpress.com uzerinden E-Prance firmasindan satin aldim.
    Yazismalar oldu; ilgi gosterdiler, bakalim tamir edip geri gonderecekler mi?

d. Amazon UK uzerinden yine E-Prance'den 1 adet Mini 0801 kamera satin aldim. O da zaman icinde bozuldu.
    E-Prance'e yazdim; "bu kamerayi da size tamire gonderecegim diye", olumlu cevap gelirse diger Mini 0803
    gibi postayla Cin'e gonderecegim.

e. Su an 2013 Nissan Qashqai aracimda duzgun calisan 1 adet Viofo var, 2012 Honda Civic aracimda da
    en baba olan ve 2013 senesinde satin aldigim Viofo kameram var.

f. Butun bunlar yetmedi; Aliexpress.com uzerinden 1 adet daha Viofo kamera siparisi verdim.

Ulan battim. Ocagima incir dikti bu kameralar. Pes.
    Bu 24 saat surekli kayit yapma isi cok cetrefilli. Mahvetti beni.
    ==========

Ozet olarak; en yeni siparisim ve tamirdeki kameralar geri geldigi zaman elimde su kameralar olacak:

4 adet Viofo kamera; 2'si Honda Civic arabada; 2'si de Nissan Qashqai arabada.

1 adet Mini 0801

1 adet Mini 0803

Mini 0801 ve Mini 0803 ihtiyac fazlasi olacak. Belki satarim. Sonucta satici firma tarafindan tamir edilmis
    ve calisiyor durumda olacaklar.

@aknasmub

Abi baya masraf etmişsin. Bakalım benim bilanço ne olacak. 0801 ile başladık. Neyle devam edeceğiz acaba.
    Bence e prance minileri tamir eder yollar geri. @sk67a

• Evet, manyak gibi masraf ettim. Ama sonunda dogru sistemi meydana getirecegim; kuracagim.
    Sonra da tavsiyelerimi bu gibi forumlarda paylasacagim. Sevdigim, saydigim insanlara (senin gibi)
    faydam dokunacak. Bunun yani sira hic tanimadigim insanlara da belki yardimim dokunacak.
    Sonucta bir suru kullanici okuyor bu yazilari.

Diger taraftan kendimi bir kobay gibi hissediyorum. Sonucta kelege gelen benim. Keleklerimi paylastigim
    zaman diger insanlar belki ayni keleklerden uzak duracaklar. Fakat boyle olsun. Iyilik yapacaksin,
    sonra denize atip unutacaksin. Paylasmanin da esas amaci bu degil mi zaten?

@aknasmub
  • Bu arada gunes panelleri ve akulu piller ile su ana kadar hic kelege gelmedim; Allah'a sukur.
    Hepsi kaliteli malzemelerden yapilmis kaliteli urunlerden olusuyor. Fiyatlari pahali ama
    kalite de malesef ucuza elde edilmiyor.
    @aknasmub
    Teşekkür ederim Sami abi. Senden ve paylaşımlarından çok şey öğrendim,öğrenmeye de devam ediyorum.

Sana çok minnettarım bu konuda. Hep örnek oldun bu forumda. Takip etmeye devam...

Kalite ucuza alınmıyor kesinlikle. Ucuz etin yahnisi yavan oluyor @sk67a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aknasmub -- 24 Şubat 2015; 9:21:24 >
  • Güzel bir konu olmuş. Geliştirilebilir. Elinize sağlık.
  • Konuya hoşgeldiniz. Burada paylaşımlarım devam edecek. Saygılar, sk67a
    @gentleman_

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 23 Şubat 2015; 16:08:24 >
    hocam merhaba; bu sistemi Qashqai nin cam tavanına uygulamak mümkün değil midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blokeuphill
    hocam merhaba; bu sistemi Qashqai nin cam tavanına uygulamak mümkün değil midir?

Kucuk bir problem daha var. Tavanda camurlu patili bir kedi dolasmis. Hafta sonu araci kullanirken farkettim.
    Camurlu pati izleri cam tavanda kalmis. Pati izleri sebebi ile gunes panelinin performansi azalabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 25 Aralık 2015; 16:36:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aknasmub

quote:

Orijinalden alıntı: sk67a

Hayirdir, kamera problemi mi oldu? @aknasmub

Yok abi merak ettim
    Mini 0801 çalışıyor şu an sıkıntısı yok.
    Yaza ne olur bilemiyorum. İzmir güneşi miniyi alt edebilir gibi geliyor

Mini deme adamın damarına basma

• quote:

Abi baya masraf etmişsin. Bakalım benim bilanço ne olacak. 0801 ile başladık. Neyle devam edeceğiz acaba.

Bu işin son bulacağı nokta Panorama X2 yada 1e1 klonu Safego olur

Panorama X2 : 299 $
    SafeGo : 180 $

Sami bey anahtar teslim ortalama bir güneş sistemi + paneller-piller + işçilik ekleyerek bir fiyat çıkarmı paket satın alsak

Hazır tüm sistemi kargo ediceksiniz süper olurdu. Aracın üstündeki kar mı geçen resimlerdeki buz mu şok oldum ya

• quote:

Orijinalden alıntı: OlguErhan

quote:

Olgu hocam son noktayı bir yere not ediyorum

Biraz pahalı gibi ama bunlar da :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OlguErhan

quote:

Olgu hocam son noktayı bir yere not ediyorum

Biraz pahalı gibi ama bunlar da :)

Ondan işte son Nokta

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.