Şimdi Ara

Arızalı Modem'mi Benim Aletler'mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bundan yıllar önce ttnet'in malum sözde kampanya adı altında mecbur bırakılan ( Yoksa indirim yapmıyolar ) modemlerden tp-link 854w model modem aldım. Bir süre sonra durmadan koplamalar yaşamaya başladım. Bu garantiye gitti geldi gitti geldi sonunda aynı model sıfır bir modem gönderdiler. Neyse ilk başlarda sıkıntı yoktu sonra tekrar kopmalar başladı ben tabi durumundayım. Ama 2 laptop 2 tel ile deniyorum kopma var hepsimi arızalı benim aletlerin...

Neyse bu arada bizde olan halamlar bizde fazla vardı verelim dediler zyxel marka modem aldım onlardan cayır cayır giriyorum sıkıntısız. Tabi hemen bendeki arızalı modemi aynen geri gönderdim... Yine önce arıza yoktur deyip gerisin geri yolladılar.. Bende vardır diye geri yolladım bu sefer tp-link marka farklı bi model modem gönderdiler... Bağladım sıkıntı yok yarım saat geçmeden kopma yine başlıyor... Hemen o modemi çıkarıp halamdan aldığım modemi takınca sıkıntısız giriyorum nete

Anlayacağınız çıldırdım... Adamlar küfredicem ama 2. kez sıfır modem gönderdiler... Aklıma gelen ya bunlar sıfır diye başkalarının arızalı modemlerinin kasasını değiştirip bize yolluyorlar ya da benim elektronik aletlerimin tp-link markasına karşı alerjisi var...

Sonuç olarak sizce bunların nedeni ne olabilir? Hani sadece tek laptop ile denesem direk kırıcam bilgisayarı ama yok birkaç farklı aletle deniyorum hep aynı sorun sizce ne yapmalıyım tekrar göndersem garantiye ne olur? Eminim beni ezberlemişlerdir artık???

Not: Bu sorunlar daima wi-fi ile bağlıyken kablolu denemedim denemiyorum denemem hiç (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barbaros_066 -- 24 Mart 2015; 15:21:54 >

• halandan geleni 1 ay kullan bak belki hattan yada elektrik tesisatındaki parazitten oluyor... prizlerde gevşek ve oynayan fiş olmasın... modemler hassas... şebeke gerilimi dalgalanıyorsada bayılır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuyu0kazici

halandan geleni 1 ay kullan bak belki hattan yada elektrik tesisatındaki parazitten oluyor... prizlerde gevşek ve oynayan fiş olmasın... modemler hassas... şebeke gerilimi dalgalanıyorsada bayılır...

Hocam 3-4 aydır kullanıyorum tek kopma yaşamadım ondan olamaz... Başka bir fikrin var mı ? (:
  • yeni modemi sıfırla fabrika ayarlarına al düzgün çalışanın ayarlarını uygulayıp dene... bence tüm sorun ayarlardan kaynaklı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuyu0kazici

yeni modemi sıfırla fabrika ayarlarına al düzgün çalışanın ayarlarını uygulayıp dene... bence tüm sorun ayarlardan kaynaklı...

Hocam defalarca resetledim durum aynı neyse yine göndericem artık.s
  • barbaros_066 B kullanıcısına yanıt
    wifi mı kopuyor adsl mi? firewall ayarlarına bi bak yanlış ayar bağlantı kopmasına sebeb oluyor...
  • kuyu0kazici kullanıcısına yanıt
    Dediğim gbi muhtemelen internet tamamen kopuyor kablolu denemedim kopma yaşadığımda emin olabilmek için kopunca kablolu denemem lazım... Peki o ayarlara nasıl bakabilirim ve doğru mu değil mi nasıl anlarım hocam?
  • web ara yüzden bakabilirsin... adsl ayarından airties internek diye bölüme koymuş... dns bile oradan ayarlanıyor...
  • kuyu0kazici kullanıcısına yanıt
    Bakıcam hocam teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.