Şimdi Ara

Arıza nerede tam çözemedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

gigabyte GA-p43-es3g

HDD'ler elimde ama sadece 1 tanesi sistemde takılı.
    1 adet 640 GB WD SATA HDD
    1 adet 500 GB seagate SATA HDD
    1 adet 500 GB seagate SATA HDD(daha dün aldım)

sorunum şu... (şuanda farklı bir makinadan yazıyorum:(:(:(:(

sorunsuz kullandığım makinamı dün Assasins Creed kurarken tamda bitmesine yakın bilgisayar mavi ekran vererek kapandı ve sonrasında sistem Hard Diski görmemeye başladı. hemn söküp diğer hard diski taktım. sonuç aynı görmüyor. ne zamandan beri HDD'lerden şüpheleniyordum. belki bozulmuştur mantığıyla hemen gittim media markttan 500 GB HDD aldım. geldim taktım oda çalışmıyor. 3 ayrı sıfır SATA kablo ile değişik SATA veriyollarında denedim. Kimisinde belli bir süre çalıştı daha sistem atamadan kapandı, kimisinde hiç görmedi.

ThermalTake BlackX model SATA USB okuyucum var. HDD'leri bu cihaza taktığımda bütün herşeyi görebiliyor ve kullanabiliyorum. Yani görünen o ki HDD'ler sağlam gibi:)

sizce sorun nerede olabilir. İlk aklıma gelen BIOS pilini çıkartıp tekrar denemek oldu. Başarılı olmadım. Dedim SATA veriyolu Ram Veriyolu ile çakışıyor olabilir tek RAM ile sistem açmayı denedim oda olmadı. Sizin sormak istediğiniz detay varsa bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışırım. Bir arkadaşıma sordum donanımhaber'e yaz orda bulurlar sorunu dedi. Umarım yardımcı olabilirsiniz. Akıl akıldan her daim üstündür.

Saygılarımla

• Emin değilim ama güney köprüsünde sorun olabilir
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Emin değilim ama güney köprüsünde sorun olabilir

+1

Banada öyle geliyor.
    Kia Rio 1.4 Elegance Tekno 6AT // Renault Fluence 1.5 dCi Business 2011 // OnePlus 8 Pro Glacial Green // Samsung Galaxy Watch 3 45 MM // OnePlus 9 Pro // Apple Airpods 2 // Asus ROG Strix G531GU-AL059 Gaming Laptop // Philips 55PUS7304 LED TV Grey // LG 32LB652V LED TV Grey // Samsung UE40B6000 LED TV Rose Black // LG 47LM660S LED TV Black // LG HB1100RE 3D BluRay Home Theatre System Black // LG D2342PN 3D LED Monitor Black // Acer Nitro QG221Qbii 1MS Monitor // Steam ID: aramazmert // Origin ID: aramazmert1905 // Uplay ID: aramazmert // Rockstar Social Club ID: aramazmert
  • %99 ihtimalle sorun ramlerden kaynaklanıyor

sorun ilk ortaya çıktığı zamanki ram mhz (Oc) değerleri neydi !?
    ve ramin kendi orijinal mhz değerleri nedir !?

bunları net bir şekilde yazarmısınız

bu arada ramin marka modeli gibi bilgileride yazın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 21 Aralık 2012; 6:03:28 >

* TCL 11.1 (4GBRamDiskDriver)
  • Sistemin şuan ki hatası nedir..? olayı anlatırken mavi ekran verdi demişsiniz, yine aynı mavi ekran hatasınınmı alıyorsunuz, yoksa sistem takılı hiçbir HDD yi görmediği için başlatılamıyormu...? Eğer mavi ekran hatası ise hata kodunu paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışalım...Hatayı biraz daha detaylandırırsanız iyi olacak, ama mavi ekran hatalarının ev kullanıcısı için genelde RAM sorunu kaynaklı olma ihtimali yüksek gibi...
    Bu ne biçim bir sorun??
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.