Şimdi Ara

Arıza neden sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bosch bulasik makinesine elektrik gelmiyor yani panel isiklari calismiyor.sizce neden.bir elektrik gelmiş gitmişti ama ondan mi bilmiyorum. Sagolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu tarz arızalarada nokta atışı bilgi vermek doğru olmaz ve pek mümkün de değildir zaten.

    Elektrik gidip geldiğinde oldu ise, enerjinin ilk geliş anı en darbeli andır, ürün elektronik devresi üzerinde bulunan sigortanın amperine nazaran, anma akımı daha yüksek geldi ise sadece sigorta değişikliği ile durum kurtarılabilir.

    Elektrik ilk geldiğindeki yarattığı darbe ile doğrultma devresindeki diyotlardan 1 veya 2 sini kısadevre ettiyse (Sinüs eğrisine göre arızalı diyor sayısı değişir) önce bu diyotlar sonra sigorta değiştirilerek (Bu durumda sigorta %100 atar zaten) durum kurtarılabilir.

    Konu daha derin ilerledi ve osilatör ünitesindeki fet unsuru bozulduysa, işinin ehli bir elektronikçi değiştirerek durumu kurtarabilir.

    Konu daha derin ise elektronik kart komple değiştirilerek durum kurtarılabilir.

    Bunların dışında ürünün enerjisini kesip 10 dakika bekleyip taktıktan sonra çalıştırmayı deneyebilirsiniz. protection mode devreye girip bırakmadıysa, bu 10 dakika içerisinde deşarj olan kapasitörler bırakmasını sağlayabilir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.