Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.179
Cevap
168
Favori
114.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aura Ihlas Cebilon Unique Su Arıtma Cihazı UNİQUE

Spring Water Premium Omnipure 8 Litre Su Arıtma Cihazı SW-USA

Bu iki cihazdan hangisini tavsiye edersiniz acaba ?Forumdaki ve netteki bir çok yazıyı okudum ve kafam daha çok karıştı.

• o kadar para verip dnt fittingslerden oluşan sisteme de para vermeyin hocam. spring için konuşuyorum , son iki sayfayı okuyun kafanızda yine birşeyler oturur. Omnipure filtreleri koymakla bitmiyor ki hocam iş , defalarca yazıyoruz arıtma cihazı sadece filtrelerden ibaret değildir diye. Son 5 sayfada dandik malzeme kullanıldığından neler olabileceğine dair bilgiler de mevcut.

Diğer bir önemli nokta da bu kadar çok karbona gerek yok sistemde. Mebran önüne bir sedimet bir tane kaliteli mümkünse blok karbon olacak şekilde bir karbon yeterli .Daha sonra membran ve bir alkali filtre ile sistemi tamamlayabilirsin.

İstersen uv dahil edersin paranı oraya ayırırsın. İçim konusunda uv den geçen suyun tadı pek güel olmadığını söylüyorlar lakin uzun süre uv filtrede bekleyen suyu bir bardak boşalttıktan sonra da kullanım deneyebilirsin. Kendimde yok , deneyimim olmadığı için de uv li sistemi alın almayın diyemiyorum.

En kaliteli alkali filtre diyebileceğimiz biocerada da şu an bazı sorunlar mevcut. Onun için bioceralı sistem yerine toplama ya da modifiyeye müsait sistemlerden alabilirsiniz ya da içinde biocera filtresi olmayan sistemlere yönelebilirsiniz. Düzgün Bioceralar geldiğinde zaten onu sonradan sisteminize dahil edebilirsiniz.

uniqueyi sorarsanız da nsf onaylıdır ama kapalı kutu , tr de üretiliyor filtreler vs. içindeki karbon membran ne olduğunu bilmiyorum ve tr deki arıtma piyasasındaki pislikleri görünce de güvenemiyorum . Her zaman aynı kalitede ürün malzeme kullanılıyor mu bilmiyorum . Alınır mı tabi ki alınır belki bu kadar psikopat olmamak gerekiyor ama ben kendim biraz bu işten anladığım için , kullandığım malzemenin adını soyadını bilmek istiyorum .

• The Management kullanıcısına yanıt

Yoğun kullanım olacak ise açık kasa kullanımda filtre ömürleri daha yüksek olur , ama şekil olarak herşey ortada olduğu için görüntü olaran kötü görünür. Tr de açık kasa cihazlar için nsf onaylı filtre sayısı kapalı kasaya göre daha fazla diyebilirim. Kapalı kasada benim bildiğim bir swun markası bir de omnipure markasının filtreleri mevcut , swun markanın inline cto filtreleri de pek yok , omnipure da keza görmedim . Sistemde block karbon olması daha iyi görüşündeyim artık son zamanlarda. Bunu da mesela inline sistemde görmek tr de zor.

kaç kişi kullanacak hocam cihazı ve haftalık kullandığınız ve içtiğin temiz su litre cinsinden ne kadar olur ?

elinizden sök tak işleri gelir mi ? yani cihazınız ile kendiniz değişim vs gerekirse yapabilir misiniz yoksa herşeyi servis gelsin kendi yapsın mı dersiniz ?

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Anladım hocam teşekkür edeirm öncelikle

Ev tipi kullanım olacak 3 kişiyiz. Gündelik kullanım amacıyla alacağız. Günlük 9-10 litre kullanım olur diye düşünüyorum.

Sök tak işi olarak filtreleri takıp çıkartacaksak belki olabilir fakat pek el alışkanlığım yok diyebilirim. Servisin gelmesini tercih edebilirim

• Sefa bey merhaba.TDS değerleri nasıl.
    1-Arltma suyu
    2-Şebeke suyu Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha_Sarc -- 29 Ağustos 2023; 18:8:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Alpha_Sarc kullanıcısına yanıt
    Bu suda alkali filtre var mı ki ? Bir de cihaz ne zaman takıldı ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • The Management kullanıcısına yanıt
    Puretron Waterdan fiyat aldım hocam dörtlü filtre sistemi . Purtrex px05 sediment filtre + kx matrikx cto filtre + filmtec membran + omnipure post karbon + likuan musluk + pae tank 5250 tl foruma özel indirimli + sc bağlantı elemanları ile ve atık kısıcı 420 lik olsun .

Ethicwaterdan da istedim fiyat ama henüz yoğunluktan denemediler bana , bilgi verdiklerinde onu da eklerim . Tavsiyem bu açık kasa sistemdir . Öyle bir sürü filtreye gerek yok . Keşke biocera düzgün olsaydı da son omnipure post karbon yerine onu kullanabilseydik .

Eğer pompa ihtiyacınız varsa +1000-1500 tl pompalı sistem masrafı olabilir . Bunu da şu şekilde kontrol edin . Evinizde bir tane musluk açın daha sonra bu musluk açık iken başka bir yerden de başka bir musluk açın . İlk açık olan muslukta akış yavaşlıyor ise pompaya ihtiyacınız var demektir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 29 Ağustos 2023; 23:33:7 >
    Geçen sene bu zamanlar.
    Alkali filtre var.

Musluktan alınan su ise buna göre yorum yapmak doğru değil .

Tds değeri ile membran ömrü hakkında bilgi almak istiyorsanız , membran sonu temiz sudan örnek almanız gerekir .

Bunun için şebeke hat alma vanasını kapatın ,tank vanasını kapatın , arıtma musluğunu açarak hattaki kalan suyu tamamen boşalmasını bekleyin.

Daha sonra membran sonu çekvalften sonra hatta pompalı sistem ise ve yüksek basınç sivici de varsa ondan da sonra post filtrelerin girişindeki hortumu çıkarınız. Mümkünse hortumların altına bir leğen ya da kalın bir havlu koyarak hortum çıkarma işlemini yapın ki sağa sola filtrelerin içindeki sulardan dolayı ıslatmayın .

Daha sonra membran sonu filtre girişindeki hortumu bir şişeye ya da kaba akacak şekilde ayarlayın.

Yanınıza bir de temiz bir bardak alın .

Daha sonra şebeke suyunu açın .

Yaklaşık 1-1,5 litre suyu boşa akıttıktan sonra temiz bardağa bardağın beşte biri kadar su alın ve hat alma vanasını kapatın .

Bu işlemden sonra bardaktaki tds değerini eklerseniz membran verimliliği hakkında yorum yapabiliriz .

Şebeke suyu eksi membran sonu suyu bölü şebeke suyu işleminde sonuç yüzde doksan üzerinde ise membran kullanılabilir. Ama kireçtir ya da farklı bir şikayetiniz varsa da zaten bu orana bakmadan ana membran değiştirilebilir.

Küçük bir ekleme yapayım , pH değerinizi de kontrol etmenizi öneririm , son zamanlardaki bioceralarda yaşanan sorunlardan dolayı pH yükselmeme durumları ortaya çıkmakta . Alkali filtre biocera ise pH metre ya da damla pH alabilirsiniz .

Güncelleme : ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 25 Eylül 2023; 16:30:10 >

Tamam öyle deniyim.sağolun.

Ph 7.0-7.5 arası.Biocera.Damlalık var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha_Sarc -- 30 Ağustos 2023; 12:30:20 >
  • ZevkiSefa merhaba.Ethicwater ın sattığı bioplus alkali filtre nasıl bilginiz varmı.?
    Veya firma yetkiliside fikir verebilirmi rica etsem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha_Sarc -- 31 Ağustos 2023; 13:23:31 >

forumda bahsetmiştk onu arıyorum bulunca linkini ekleyeceğim.

Kullanıcı yorumlarını okudum.Ethicwater ın sitesşnde memnun gibi gözüküyorlar.Ama ne derece bilgi sahibiler bilemiyorum tabi.

• O zaman cihazımın üstündeki biocera ile devam edeceğim.
    Lakin bir ara biocera yi çıkrrmıştım,sonuç ph:7.0-7.2 gibi çıkmıştı.yani biocerasızda kullanılabilir diye düşünüyorum.

ben daha biocerayu yeni aldım. Bir ayda hızlı akımda ph 7 ye düştü. Şimdi depoyu dolduracak şekilde yabaş akımda taktım. Bakalım nasıl olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eediz kullanıcısına yanıt
    Bekliyorum hocam bilgilendirirseniz sevinirim.Ben de yavaş akımda kullanıyırum.ph:7-7.5 gibi

tabi ki zaten sisteminde biocera olmayan arkadaşlara tavsiyemiz o yönde , arıtma cihazınızdan çıkan suyun ph değeri 6.5 üzerinde ise biocera keyfe keder sisteme takılabilir. Elzem değil.

cihaz yeniyken de karbonlar tam anlamı ile yıkanana kadar yani külünü atana kadar phı yüksek çıkabilir. Cihaz yeniyken bakılan ph değeri doğru bir kriter değildir. Bir hafta on gün sonra aşağı yukarı ph oturmaya başlar , ona göre alkali filtre takılması planlanabilir .

Benim cihazımda ph 5.7 lere kadar düşüyor mesela.

Efenim benim merak ettiğim bir hususta şu;Biocera yı çıkarttıktan sonrada ph ölçümünde de hemen hemen aynı ph oranını göstermesi bu bana ilginç geldi.o zaman bu bioceranın ne anlamı var bu kullanımda?

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.