Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: alptimucinbalta Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.725
Cevap
160
Favori
102.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ayrıca şu ürünede göz gezdirmenizi tavsiye ederim

Axeon By Rainwater | Rainwater Su Arıtma Sistemleri

• mhseray kullanıcısına yanıt

ve son olarak Rainsoft tavsiye ederim, bu 3 ürün dışına çıkamayın kaliteli ürünlerdir.

Ultrafiner II Reverse Osmosis İçme Suyu Cihazı » Rainsoft

• Göndermiş olduğunuz ürünleri satan firmalar ile görüşüp değerlendirmeye alacağım, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

-iyi forumlar

• mhseray kullanıcısına yanıt

Bu arkadaşımız malesef böyle. Ne diyeyim. Türlü türlü kılığa giriyor. Kendince en alınmaz cihazları size listelemiş. Vardır kafasında bir hamle.

Gelelim sizi sorunuza;

Ben gerideki mesajlarda bir excel listesi ve linkleri paylaştım. Burada en ucuz olan NSF li bir cihaz için olması gereken parçaları koydum.

Türkiyede cihaz olarak nfs sertifikasına sahip iki sistem var. Biri ihlasın cebillon üst modelleri diğeride royal green firmasının. Bunun haricinde Türkiye'de cihaz olarak komple NSF sertifikalı bir ürün yok.

NSF nedir kullanılan malzemenin suya zararlı kimyasal verip vermediği gibi bir denetlemeyi yapan Amerikalı bir akreditasyon kuruluşu. Buradan ürün numarası yada içindeki malzemeler bazında her yıl güncel olarak gereklikleri yerine getirip sertifika almanız gerekiyor.

Türkiye'de bin çeşit arıtma cihazı satılıyor. Çoğunun ne olduğu belli değil. Alacağınız satıcıdan cihazın içindeki parçaların güncel NSF sitesinden kontrol edilmesi için size bilgi vermenizi isteyin.

NSF şart mı. Orası tartışılıyor bir çok kişi tarafından. Forum genelindeki yaygın görüş olması ciddi bir avantaj. Bir nevi sigorta . Bu NSF alan firmalar yamuk yaparmı. Yapabilir. Fakat çok fazla olmadığı için bu riske girmezler. Aralarındaki fiyat farkı pahalı ürünlerin çoğunun ithal olmasından kaynaklanıyor.

Yani sorunun net bir cevabı bence yok. Bura da yorumlar var. Yavaş yavaş okuyun. Su arıtma cihazını acele ile almayın. Satıcıların süslü laflarına kanmayın. Belgelerini isteyin.

• Yukarıdaki cevabıma ek olarak şunları da belirtmekte fayda var

Her NSF li ürün aynı kalitedir diye bir algı oluşmasın. Yani ben NSF ön set olarak önerdiğim yerli üretim Filtek markasının filtre seti ile orjinal Amerikan omminpure firmasının setlerini aynı kalite olarak algılamamak lazım. Biri dünya devi bir firma. Çok fark var mı tam bilemiyorum. Bu işin uzmanı değilim. Ama burada bütçe devreye giriyor. Benim bütçem var ve aldığımda olabilecek en iyi markayı alarım denirse o zaman bu ithal bilindik firmaların ürünleri almakta sorun olmaz.

Satış yerlerine bakınca 900 TL kapalı kutu sistemler var. Bunun içinde montaj dahil ve firma bundan kar ediyor. Artık nasıl malzemeler kullanılıyorsa bilemiyorum.

Bu işteki kar oranlarına hakim değilim. Belkide filterlerin ederleri çok düşüktür.

Deyip biraz daha kafaların karışmasını sağlayalım Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? 

• chemsul kullanıcısına yanıt
    NSF onaylı filtreler için önerebileceğiniz bir satıcı var mıdır?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • https://www.hepsiburada.com/ihlas-aura-cebilon-uyumlu-3-lu-su-aritma-filtre-takim-pm-HB00000SDBGU

Fiyat iyi değil mi, nsf onaylı görünüyor hemde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 31 Ocak 2023; 1:26:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bella Ciao kullanıcısına yanıt

Filtek in bu ürünlerinde güncel bir NSF sertikası yok. Flt ile başlayan inline bir serisinde var. Türkiye satılan ürünlerin çoğunda NSF amblemi görürsün. Burada takip veya şikayet eden olmadığı için rahatlıkla bu sahteciliği yapıyorlar.

Bazıları inline serisinde var ise buda benzer şekilde üretiliyor bunu da alırım diyebilir. Ben bu yaklaşımı çok doğru bulmuyorum.

Aynı şekilde ihlas cebillon sadece üst serilerin de NSF onayı varken, tüm seriletde varmış gibi reklam yapıyor.

Çünkü Türk tüketiciler de bu bilinç oluşmadı. Satıcıya sorun, kodu ve markayı isteyin ve nsf.org sitesinden sorgulayın.

Nsf.org sitesinde olmadığı halde amblemi kullanıp var gösteren ürünleri şikayet edeceğinizi söyleyin. Hatta cimere bile yazın. Millet her şeyi yazıyor. Bu neden yazılmasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam merhabalar, bende mevcutta 6 adet filtre var. Yine 6li yapmam gerekmiyor mu? 6li yapacaksam ilave ne almam gerekiyor?

Hiç bilgim yok kusura bakmayın:)

• Su Arıtma Cihazı Satın Alırken En önemli Kriterler Nelerdir?

Arıtma cihazı almak için web sitelerini didik didik aradınız onlarca belki de yüzlerce web sitesinden onlarca markaya baktınız ve kafanız tamamen karıştı değil mi herkes birbirini kötülüyor en iyi arıtma benim diğerleri sağlıksız, sahte, Çin malı, USA malı vs. bunların hepsini bir kenara atalım ve sizlere bir ürünün nere malı olduğundan çok bir su arıtma cihazının olması gereken sertifikaların dan bahsedelim dedim ve sizden birisi iyide her marka benim ürünüm sertifikalı NSF onaylı WQA onaylı dediğinizi duyar gibiyim. Her marka bunu size söyler ama hepsi de sözdedir. Gerçekten bir ürün sertifikalı mı bunları sorgulamanız gerekli ilk arayıp bulamadığınız sertifika NSF olmalı bir firma ürününde bu sertifika yoksa üstüne bir çizik atıp araştırmaya devam ediyoruz.

Neden NSF Onaylı Su Arıtma Cihazı Tercih Etmeliyim?

NSF nedir? Neden su arıtma cihazlarında en önemli faktör NSF?

NSF belgesi uluslararası geçerliliği olan NSF Sertifikası (National Sanitary Foundation—Uluslararası Sağlık Kuruluşu) ile belgelenmiştir anlamına gelir. NSF Belgesi, kullanıcı ve gıda denetleyicilerine, kullanılan temizlik kimyasalının gıda güvenliği açısından uygun olduğunu garanti eder. Ürünlere ait sertifikaları www.nsf.org adresinden sorgulayabilirsiniz. Bir firma NSF onaylı su arıtma cihazım var diyorsa satıcı firma ismiyle önce nsf.org den firma ismini sorgulayıp çıkan sonuçlardan da belgeli cihazlarının modellerini bakıp kontrol etmeniz gerekli firma ismi geçiyor diye her sattığı ürün NSF’li olduğu anlamına gelmez.

Hangi NSF Standartlarını Aramamız Gerekli

Genelde ülkemizde ters ozmoz su arıtma cihazları satılır su arıtma piyasasının %99’u ev tipi su arıtma cihazında RO Reverse Osmosis yani Türkçe ismiyle ters ozmoz sistemi kullanır. Ters ozmoz su arıtma cihazları için NSF’in uyguladığı standart numarası vardır ANSI/NSF-58

NSF / ANSI 58 Nedir?

Ters ozmoz sistemleri, suyu yarı geçirgen bir zardan geçirmek için ters basınç kullanan bir işlem içerir. Çoğu ters osmoz sistemi, zarın her iki tarafında bir veya daha fazla ek filtre içerir. Bu sistemler Health Canada ve EPA tarafından düzenlenen kirleticileri azaltır. Bu NSF belgesi ters ozmoz su arıtma cihazlarına verilir su sertifika numarası verilmiş bir ürünü NSF sizin yerinize 6 ay boyunca test eder ve güvenirliğine kanaat getirdiğinde sertifikasını onaylar. NSF-58 sertifikası olan bir ürünü güvenle kullanabilirsiniz.

NSF’li Ürün Sertifikasının Yanında Arayacağımız Diğer Belgeler

1. WQA Gold Seal belgesi de firmanın daha da prestijini arttırır. Üründe “Altın Mühür” WQA Gold Seal ibaresini (logosunu) gördüğünüzde ürünün birinci sınıf, zorlu testlerden geçmiş ve endüstri standartlarını karşılayan bir model olduğundan emin olabilirsiniz anlamına gelir. Su Kalitesi Derneği’nin “Altın Mühür”ü uluslararası bir kalite ölçütüdür ve Dünya’da en bilinen içme suyu sertifikasyon programlarından biridir. Piyasadaki her içme suyu arıtma sistemleri Altın Mührüne sahip değildir. Bu sertifikasyon, WQA tarafından, arıtma cihazının en güvenilir ve dürüst üreticilerine verilen bir sertifikadır.
    2. TSEK ürün sertifikası isteyin

Firma Yeterlilik Sertifikaları

1. TSE, ISO, CE, TSE-HYB gibi belgeler ise firmanın size vereceği satış sonrası servis hizmetlerinin kalitesini gösterir.
    2. Resmi garanti belgesinin olup olmadığını sorgulayın.

Tamamen sorunsuz bir artıma cihazı istiyorsan bunları arayacaksın marka fark etmez istediğin markayı alabilirsiniz. Hatta bu ürünlerin yine sertifikalı olan parçalardan oluşmuş ürün alıp kendiniz dahi ürün yapabilirsiniz ama ben bunlarla uğraşamam, zaman ayıramam derseniz servisi olan hazır bir sistem alabilirsiniz.

• ***TEKNİK BİLGİ***

RO Akış Kısıtlayıcı Nedir ve Ne Zaman Değiştirilmeli?

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

Akış Kısıtlayıcı Flow Nedir?

Adından da anlaşılacağı gibi bir akış sınırlayıcı (ayarlı vana), RO reddetme suyunun (membran atık suyunun) akışını kısıtlar. Akış sınırlayıcı, membran üzerinde geri basınç oluşturarak RO membranı içinde yüksek basınç oluşmasını sağlar (RO saflaştırma için bir ön koşuldur) ve ayrıca arıtıcının geri kazanım oranını kontrol eder.

Akış sınırlayıcı kullanılmazsa, yardımcı pompadan gelen yüksek basınçlı su, RO membranının atık su çıkışından sınırsız bir şekilde su akacaktır. Bu, RO membranı içinde düşük basınca ve daha yüksek su israfına neden olacaktır. RO membranı içindeki basınç yüksek değilse, RO membranı çalışmayacaktır ve su üretimi yapmayacaktır. Bir akış kısıcının (sınırlayıcının) çalışmasını anlamak için bir RO su arıtıcısının aşağıdaki su akış şemasına bakın.

Akış sınırlayıcılar genellikle farklı akış oranlarında mevcuttur ve RO membranının kapasitesine göre uygun şekilde boyutlandırılmalıdır.

Uygun Akış Kısıtlayıcı Nasıl Hesaplanır yada Bulunur?

1. FR 200, FR 300, FR 450, FR 550, FR 800, FR 1200, FR 1600 gibi akış sınırlayıcılar görmüşsünüzdür arıtma cihazlarında flow üzerindeki numaralar, dakikada mL (Dakika Başına Mililitre) cinsinden akış hızını gösterir.
    2. RO membran kapasitesi GPD (Günde Galon) cinsinden verilmiştir.
    3. 1 Galon yaklaşık olarak 3,78 litreye eşittir.

Genel olarak akış sınırlayıcı değeri, üretim değerinin veya membran kapasitesinin 4 katı olmalıdır. (bu oran membran filtrelerinin pahalı olduğu zamanlar için verilmiştir)

Eşleşen bir akış sınırlayıcı bulmak için önce akış sınırlayıcının kapasite değerini GPD’ye dönüştürmemiz gerekir.

Bu oldukça basit ve yapmanız gereken tek şey, akış sınırlayıcı kapasitesini dakika başına mL cinsinden 0.38 ile çarparak GPD’ye dönüştürmek.

800 mL için Akış Kısıtlayıcı örneği:

800 x 0,38 = 304 GPD

Bildiğimiz gibi, akış sınırlayıcı derecesi RO membranının 4 katı olmalıdır.

Yukarıdaki derecelendirmeyi 4 yani 304/4’e bölersek 76 GPD elde ederiz. Bu nedenle 75-80 GPD’lik bir RO membranı için 800 mL akış sınırlayıcı kullanmalısınız. (Ama bizler 300-420 civarında kullanıyoruz hesaplanan şekilde kullanmış olsak bir membran filtre yaklaşık olarak normal ömrünün 2-3 kat daha uzatırız ama sarf edilen su miktarı da fazla olur.

Membran filtreler ilk çıktıklarında pahalıydı ve bu şekilde bir planlama yapılmıştı günümüzde membran filtreler biraz daha ucuzladığı için flow değerleri düşürülmüştür.

Türkiye’deki teknisyenlerin çoğu 75 GPD veya 80 GPD RO membranlı arıtma cihazlarında Flow Restrictor 420 yada 300 kullanıyor. Ancak, 550 ml’lik bir akış sınırlayıcı kullanılmasını tavsiye edilir ki günün şartları, su kıtlığı ve membran maliyetine göre bu oran değişiklik gösterebilir. 2023 şartları altında tavsiye edilebilir oran benim tavsiyem: 300cc diyebiliriz

Daha Yüksek veya Daha Düşük Kapasiteli bir Akış Kısıtlayıcı kullanırsam ne olur?

Su israfı ve arıtma kalitesi arasında uygun bir denge sağlamak için RO membran GPD ve akış sınırlayıcı kapasitesi eşleştirilmelidir. Eşleşmezlerse, bu aşırı su israfına neden olabilir veya RO membranının ömrünü kısaltabilir.

Boyutlandırma Altında

Daha yüksek kapasiteli bir membran için daha düşük kapasiteli bir akış sınırlayıcı kullanıyorsanız, bu, RO membranının erken boğulmasına, membran ömrünün azalmasına ve arıtılmış suyun TDS değerinde bir artışa neden olacaktır.

Aşırı Boyutlandırma

Daha yüksek kapasiteli bir akış sınırlayıcı kullanırsanız, daha yüksek su israfına ve RO membranının içinde daha düşük basınca neden olur. Bir RO membranı içindeki düşük basınç, saflaştırma kalitesi üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir.

Akış Kısıtlayıcı Ne Zaman Değiştirilmeli?

Bir RO membranı her değiştirildiğinde akış sınırlayıcının değiştirilmesini tavsiye ederiz. Çünkü zamanla, RO membranı ve filtreler gibi, akış sınırlayıcılar da ölçek oluşumu nedeniyle tıkanabilir. Yeni RO membranı farklı bir kapasiteye sahipse, o zaman akış sınırlayıcı da RO membranının kapasitesine göre değiştirilmelidir.

Bu hesaplama membran su maliyetine göre değerlendirilmiş olup normal değerler bunlardır ama su pahalı membran ucuz ise düşük flow kullanılmak suretiyle arıtma işletim maliyetlerinizi buna göre değerlendirip flow değerlerini düşürebilir yada yükseltebilirsiniz.

Çok yüksek TDS girişli şebeke sularında ve çok yüksek kireçli sularda flow yükseltilmelidir. Bu vermiş olduğumuz değerler 110 PSI’lik sabit bir basınç pompası altında verilmiştir. Pompa yoksa arıtma cihazınızda şebeke suyunun giriş suyu basınç durumuna göre atık su değerleri farklılıklar gösterebilir.

**Atık kısıcı flow yerine ayarlanabilir flow vana da tercih edebilirsiniz, ayarlanabilir flow vanalar bir T fittings üzerine monte edilmiş 1/4 inc boyutlu olan ile 0-5000 ml arası bir ayar yapabilmenize olanak sağlayabilmektedir.

• bilimveteknik kullanıcısına yanıt

NFS / ANSI 42 alan firmalar da var. Anladığım kadarıyla bu ürünler mebran yada tank gibi ürünler değilse firmalar ANSI 42 alıyor. Benim gözlemim bu yönde. Bu konuda sizin yorumunuz nedir

NSF/ANSI 42 estetik yani suyun görünüşü ile ilgilidir, tat, koku, renk genelde 42 karbon ve sediment filtrelere alırlar. arıtma cihazlarını da alınabilir ama ters ozmoz sistemleri için genelde 58 sertidfikası verilir. bu firmanın tercihine kalmış bir durum istersen bir ürüne hepsini alabilirsin ayrı ayrı. benim tavsiyem bir ürüne ayrı ayrı 51, 53, 58, 61, 372, 401 alınması Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? 'dır ki, kafam rahat eder.

Örnek NSF listesi ve numaraları

Su filtreleri

NSF/ANSI 42, 44, 53, 55, 58, 62, 177, NSF P231, P473, P477, NSF/JWPA P72, CSA B483.1

İçme Suyu Arıtma Kimyasalları

NSF/ANSI/CAN 60

İçme Suyu Arıtma Cihazları

NSF/ANSI 42, 44, 53, 55, 58, 62, 177, 401, NSF P231, P473, P477, NSF/JWPA P508, NSF/JWPA P72, CSA B483.1

İçme Suyu Ürünlerinde Kullanılan Malzemeler

NSF Sertifikasyon Yönergesi 533

Kurşun İçeriği Sertifikasyonu

NSF/ANSI/CAN 372

Not* Biocera filtresi yeni NSF/ANSI/CAN 372 listesine girmiştir.

Teşekkürler kimseye hiçbir markaya güvenmeyeceğiz öyleyse, kendimiz araştıracağız..

Biocera muadili nsf'li bir tavsiyeniz var mı bu arada çünkü 650-700 tl olmuş biocera filtre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 31 Ocak 2023; 15:51:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yerden sonra su arıtma filtresi almak istiyorsak bir firmaya güveneceğiz. Her firmanın her ürününde NSF yok. Hatta filtre de Amerikan omnipure bile sediment filtre de galiba NSF onayı yok. Ama onunla yapılan set ile gönderilen cihazda NSF sertifikası var.

Yani aslında bu NSF sertifika işi çok su kaldırır. Tek bir doğru yok.

Biocera'nın muadili NSF sertifikalı olarak yok. Ben Biocera'nın test sonuçları yakın bir tarihte yok. Olan da zaten kendi iç labında yaptığı değerler. Ne zaman akredite lab. dan alınmış bir rapor görürüm o zaman Biocera'ya güverim bu konuda. Bende de var, ama 3-4 ay hiç bilgim yoktu su arıtma konusunda. Hergün biraz daha birşeyler öğreniyorum. Öğrendikçe işler daha da karışabiliyor.

Gerekli minerallerin su ile alınıp alınmaması da ayrı bir tartışma. Yani su arıtma olup da tartışma olmayan bir konu yok. Neredeyse ufacık bir dirsek bağlantıdan, tankına her şeyi tartışmalı Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? 

• Bu fiyata arıtma almanın mantığı nedir? Gerçekten O fiyatı eder mi derken şunu buldum yurt dıişında 400 euro gibi rakamlara satıldığını görüyorum 400x20=8000 bin 10 bin neyse de 20 bin nedir?, amerikada, hollandada satan firma 400 den satarkende kar ediyor yani. biraz daha araştırın ben de 3,5 yıldır araştırıyorum daha karar veremedim

https://nl-espwaterproducts.glopalstore.com/purotwist-4000-ro-system-with-quick-connect-filters-50-gpd-4-stage-pt4000t50-ss/?setCurrencyId=1/

• Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

• Dostlar yorum rica etsem.
    Soldaki şebeke suyu
    Sağdaki alkali filtre olmadan arıtma musluğundan örnek alınan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha_Sarc -- 31 Ocak 2023; 20:33:33 >
  • Alpha_Sarc kullanıcısına yanıt
    Hocam, bu test aletini nereden alabiliyoruz, test nasıl yapılıyor ? Bilgi verebilirmisiniz ?

• Covannii C kullanıcısına yanıt
    Merhaba Hepsiburada orda var sutest diye geçiyor.Üzerşnde tarifi var.
    Havuzvearıtma.com üzerinden daha uyguna geldi havale ile 127.tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha_Sarc -- 31 Ocak 2023; 20:37:55 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.