Şimdi Ara

ariston class evo ya oda termostatı nasıl baglanır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
4
Favori
27.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konuyu biraz acarmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    egis,class ,bs,as , bu cihazlara oda termostatı takmaya devam edin bizde genleşme tankı takarız sizlere 2 sene sonra cihazda 6lt zılmet genleşme tankı var buda oda termostatı için yetersiz

    Henüz detayını anlatmadığınız konu ile ilgili mi bilmiyorum ancak, Oda termostatını kullanmaya başladığımdan beri kombi ısıtmaya geçtiğinde basınç 2,5 bar seviyesine çıkıyor. Dolayısıyla suyu tahliye etmeye başlıyor. Bu şekilde basıncı dengelemeye çalıştığını düşünüyorum. Diğer taraftan henüz tamir edemediğim bir petek vanasında da sızıntı var. Su seviyesini düşürüyor. 15 günde bir suya ekleme yapıyordum. Ancak termostat kullanımından sonra su seviyesi daha kısa sürelerde düşmeye başladı. 3 -4 günde bir su eklemem gerekiyor.
    Sanıyorum petek vanasında ki sızıntıya ek olarak, termostat sonrası basınç yükselmesi de suyu daha hızlı eksiltiyor. Su azalınca kombi çalışmıyor.

    Genleşme tankı sebebiyle, bu dengesizliği yapıyor olabilir mi?

    Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler
    Fırat Çamlı




  • konuyu hortlatmak gibi olmasın ama bende ariston clas evo kombi kullanıyorum oda termostatı almak istiyorum kullanıp sıkıntı çeken varmı boşuna para vermiyelim durduk yere

    teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsanex -- 14 Ocak 2016; 20:14:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efsanex

    konuyu hortlatmak gibi olmasın ama bende ariston clas evo kombi kullanıyorum oda termostatı almak istiyorum kullanıp sıkıntı çeken varmı boşuna para vermiyelim durduk yere

    teşekkürler...

    Ariston için kendi oda termostatını tavsiye ederim sesny sistem fiyatı 400 tl civarlarında yalnız geçen gün bir yerde gördüm nettehttp://www.dorukisi.com/urun/11/32/Ariston-Termostat.html 270 tl yazıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibocan_

    quote:

    Orijinalden alıntı: efsanex

    konuyu hortlatmak gibi olmasın ama bende ariston clas evo kombi kullanıyorum oda termostatı almak istiyorum kullanıp sıkıntı çeken varmı boşuna para vermiyelim durduk yere

    teşekkürler...

    Ariston için kendi oda termostatını tavsiye ederim sesny sistem fiyatı 400 tl civarlarında yalnız geçen gün bir yerde gördüm nettehttp://www.dorukisi.com/urun/11/32/Ariston-Termostat.html 270 tl yazıyor


    Sizin dediğiniz modülasyonlu termostat bana on / off yeter o yüzden;

    General HT150 Kablosuz Oda Termostatı

    http://urun.n11.com/termostat/general-ht-150-set-kablosuz-oda-termostati-P32782324


    Bu ürünü aldım 200 TL üzeri beni aşar ve işimi görüceğini düşünüyorum. Sonuçta kombi çalış devresine on / off termostat bağlıcam ne farkı olucak boşuna para bence.Şu an kargoda geliyor bağlayıp izlenimlerimi paylaşıcam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsanex -- 15 Ocak 2016; 16:22:05 >




  • Hayırlı olsun 0,5 hassasiyetle çalıştığı için belki istediğiniz randımanı alamayabilirsiniz bende general ht 300 aldım taktım 0,5 hassasiyetli olduğu için daha fazla yakıt harcadığı için söktüm benim kombide arsiton genus evo modülasyonlu olduğu için 0,5 hassasiyetli termostattan daha az tasarruf ediyorum. şöyle ki oda termostatını 22c ayarladığınızda 22,5 da kapanır 21,5 ta açılır ve kombi aradaki 1c tekrar ısıtmak için daha fazla çalışacak geldiğinde bağlantısını yapın paylaşırsınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibocan_

    Hayırlı olsun 0,5 hassasiyetle çalıştığı için belki istediğiniz randımanı alamayabilirsiniz bende general ht 300 aldım taktım 0,5 hassasiyetli olduğu için daha fazla yakıt harcadığı için söktüm benim kombide arsiton genus evo modülasyonlu olduğu için 0,5 hassasiyetli termostattan daha az tasarruf ediyorum. şöyle ki oda termostatını 22c ayarladığınızda 22,5 da kapanır 21,5 ta açılır ve kombi aradaki 1c tekrar ısıtmak için daha fazla çalışacak geldiğinde bağlantısını yapın paylaşırsınız

    Sağolun .. sizin eviniz nasıl bilmiyorum fakat benim düşüncem ve araştırmalarım sonucu zaten ev çok çabuk soğuyosa oda termostatı kar yerine zarar ettiriyo. ben ara kat olduğum için ve odalar güneyden güneş aldığı için gündüz evim fazla ısınıyo bu durumda kombi boşuna devreye giriyor. zaten çok soğuk havalarda yapıcak bişey yok yakıcak. ayrıca oda termostatını 22 ye ayarladığımda 21.5 derecede devreye giricek ve 22.5 te durucak durduğu andada petekler soğuyana kadar 23 e kadar ısıtır diye düşünüyorum ve 1.5 derece yani tekrar 21.5 e oda sıcaklığının düşmesi uzun sürer kanımca. herşeyin ötesi deneyip görücem paylaşıcam .


    Bide size bişey sorucam ariston clas evo on / off termostata uygun değilmi tam anlayamadım modülasyonlu olduğu için falan yazmışsınız YANİ benim aldığım termostat kombiyi 0.5 hassasiyette devreye sokup çıkarır dimi sorun olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsanex -- 15 Ocak 2016; 17:48:13 >




  • 22 ye ayarladınız da 22,5c oda termostatı kombiyi kapatacak o yüzden peteklerdeki su dolaşmayacağı için 23c getireceğini zannetmiyorum. bende bu yüzden oda termostatını sökmüştüm tekrar, kombi modülasyonlu olduğu için kombi 50c ayarlı olunca termo vanalar 3. ayarlı bırakıyorum kombi 50c ısısına gelince ısıtma duruyor ama modülasyonlu pompa peteklerdeki suyu belli bir dereceye düşünceye kadar çeviriyor. bu bende kombi 2-3 dk çalışıyorsa ısıtmada 7-8 dk pompa çalışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibocan_

    22 ye ayarladınız da 22,5c oda termostatı kombiyi kapatacak o yüzden peteklerdeki su dolaşmayacağı için 23c getireceğini zannetmiyorum. bende bu yüzden oda termostatını sökmüştüm tekrar, kombi modülasyonlu olduğu için kombi 50c ayarlı olunca termo vanalar 3. ayarlı bırakıyorum kombi 50c ısısına gelince ısıtma duruyor ama modülasyonlu pompa peteklerdeki suyu belli bir dereceye düşünceye kadar çeviriyor. bu bende kombi 2-3 dk çalışıyorsa ısıtmada 7-8 dk pompa çalışıyor.

    walla kardeş senin evin çok hızlı soğuyup ısınmada sorun yaşıyosan termostat zaten zarar ettirir. termostat montalama sağlam çabuk soğumayan evler için. zor soğuyan evde hassasiyet falan hikaye.Oda termostatı çok basit bi açık kontaklı sistem 200 lira verip mucize beklemiyoruz evi zar zor 20 21 derece olan adam takıyo termostatı ayarlıyo 23 dereceye sonra bana çok fatura geldi. gelir tabi kardeşim senin evin zaten ısınmıyor ki termostat napsın sana.

    Senin evin nasıl bilmiyorum kardeşim ama forumda çok okudum bu tür olaylar teşekkürler yorumun için




  • Hocam merhaba ne yaptınız termostat geldi mi bağladınız mı deneyim izlenimleriniz nelerdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibocan_

    Hocam merhaba ne yaptınız termostat geldi mi bağladınız mı deneyim izlenimleriniz nelerdir.

    Bu akşam geldi bağladım problem yok şu an havada çok soğudu şansıma trakyada :) ileriki günlerde paylaşıcam durumu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet ilk izlenimlerimi paylaşıcam. Oda termostatı montajından önce kombi 50 derece de 24 saat dış hava gündüz 0 gece -5 derece ilk gün 12.5 metreküp ikinci gün 14 metreküp yaktı.

    Oda termostatı montajını yaptıktan sonra 22.5 dereceye ayarladım. kombi 60 derecede gündüz 0 gece -6 derece ilk gün 11 metreküp ikinci gün tekrar 11 metreküp üçüncü gün kombi 70 dereceye aldım dış hava gündüz 0 gece -6 9 metreküpe düştü.

    Düşmesinin sebebini çözdüm galiba 70 derecede petekler 30 dakikada evi 22 dereceden 23 e çıkarıyor. 23 te kombi kapanıyor ve içerisi 23.4 dereceye kadar ısınıyor. Tekrar 22 dereceye düşüp devreye girmesi 1 saat 45 dakika sürüyor dakika tuttum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ariston Matis de bu bağlantı yeri yok. Onda nereye baglayacagiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saydam kullanıcısına yanıt
    Kartın fotosunu çekip paylaşın. Birlikte bakalım.
  •  ariston class evo ya oda termostatı nasıl baglanır
    ariston class benim kombi de, demirdöküm kablosuz oda termostatı aldım ve kartta T1 termostat girişi tmm da 24 v. elektrik alacağım yeri kartta bulamıyorum bilen var mı 24v elektrik nerde bu kartta? ariston class evo ya oda termostatı nasıl baglanır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil ibrahim gencer -- 4 Kasım 2016; 16:16:9 >




  • Selamlar;
    Ariston Class Evo marka kombiye ariston sensys bus bağlantısından bağlanmış. Bu bağlantıdan sonra ta1 soketi çıkarılacakmı ? ta2 ve ta1 bağlantıları sensys bağlantısından sonra ne şekil olacak ? Hiç bir yerde cevap bulamadım. Yani bus tan sensys termostadının bağladıktan sonra ta2 ve ta1 köprülenecekmi komple çıkarılacakmı ? net bir cevap istiyorum. Teşekkürler
  • REHBER2002 R kullanıcısına yanıt
    Selamlar bugün sensys bus portuna takılı iken kombinin ta2 soketini köprüledim. Ekranda yerden ısıtma için set edilmiş derece göründü ve kombi sensysten bağımsız çalışmaya başladı. Köprülemeyi ta1 portunda yaptım, yani oda termostadı takılabilen port. Sensys şimdilik düzgün çalışıyor. Derece 55 e set edildi. Günlük 7 metreküp harcama.
  • Merhabalar TA1 den termostatı bağladım.Fakat merak ettiğim birşey var TA2 yi köprülesem ne değişir.yada boşmu kalsın.TA1 de şuanda bağlı ve kablonun + ve - ucu farkedermı köprülemede.
  • Merhabalar

    Ariston class premium evo kombim için modülasyonlu termostat aldım kullanma kılavuzunda bağlantı için BUS yazan yerden yapın diyor kafam karıştı sizler burda TA1 den yapılacak demişsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chem06

    Merhabalar

    Ariston class premium evo kombim için modülasyonlu termostat aldım kullanma kılavuzunda bağlantı için BUS yazan yerden yapın diyor kafam karıştı sizler burda TA1 den yapılacak demişsiniz.

    Yardımcı olabilecek kimse yok mu arkadaşlar.

    Birde termostatı başladıktan sonra kombiyi herhangi bir dereceye getirecekmiyiz yoksa benim kombide auto tuşu var ona mı basmam gerekecek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.