Şimdi Ara

Aria The Animation 2005

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

#Shounen/Yaşamdan Kesitler/Bilimkurgu/Fantastik

KONUSU

2301 yılında, artık Aqua olarak bilinen Mars’taki Neo Venezia şehri, insanların gondollarla gezdiği ve Undinedenilen profesyonel gondolcular tarafından rehberlik edildikleri bir
    turist merkezi haline gelmiştir. Bir Undine olmak için Aqua’ya gelen 15
    yaşındaki Mizunashi Akari, Aria Şirketi’nde eğitim görmektedir. Böylece
    Akari; birbirinden farklı birçok müşteriye, arkadaşlarına, akıl
    hocalarına ve diğer bireylere gondol yolculuklarında eşlik ederken Neo
    Venezia’nın ve Aqua’nın güzelliklerini keşfeder.

İLK SEZON

2.SEZON

OVA

• Drama elementlerinden ziyade aslında slice of lifea ağırlık vermesini istemekle birlikte karakterler arasındaki etkileşimlerin çokluğunu arzuluyorum sevgili olan çiftin tekneyle gezintiye çıktığı bölüm mesela dediğime örnektir.Lakin biliyorum ki doğallığın tatlı hüznünü yansıtmak adına stereotip izlemini yaratan karakterleri yer yer derinleştirerek gerçekçilik dokusu geliştirmek amacındalar.Maalesef onların içine düştüğü haller yani o çeşit optimist varoluşçuluk düşüncelerimle örtüşmüyor olayın dışında kalmamı sağlıyor diğer adıyla.Gerek kişiye özel bazı deneyimler aracılıyla gerekse dünya halklarıyla mars topluluğunun farklılıklarıyla başkalaşımın harmonisini oluşturma adına yapı taşlarını hazırladığını düşünüyorum.Bazı kültürel örüntüler aracılıyla ileri ki sezonların world building meselesini güçlendireceğini belirtisini hissetmiyor değilim zaten başka dünyada yaşama tasarısı söylediğimi destekliyor bazen diğer örnekleri gibi rutinden gidip hikayenin kendisini öne sürmese dahi.Bazen indirgemeci kimi zamansa özdeştirme metotunu izlerken aslında huzur meselesini gerekçelendirmek konusunda araç olarak kullanılıyorlar.Harita bölümünde arayışın manasızlığını içsellikle söylerken pazarlamanın taktiği olan manzaranın harikalığını kendin aracılığıyla tecelli ettir anlayışı gondol seyahatinin kendisini ikincil plana atarak tek metanın venedik olmadığını anlatmaktadır zaten her bölümde konuyla ilgili mesajı deklare ediyor animenin kendisi yorumlamak sizlere kalmış

• Aria the Benedizione filminin kaliteli versiyonu malum siteye düştü arkadaşlar. İngilizce olarak izleyebilirsiniz. Aria yı çok özlemişim ve önceki film olan Aria the Crepuscolo ya kıyasla bunu daha çok sevdim diyebilirim. İzlerken sebebini anlayacaksınız. Bir şey spoil etmeyeyim. Aria Natsume Yuujinchou dan sonra en sevdiğim anime serisi. İkisi de insanın içini huzurla doldurup dünyalarında yaşama arzusunu size aşılıyorlar.

5 yıllık hortlatma yaptım ama kusura bakmayınAria The Animation 2005  

Aria The Animation 2005 nocturnalbeeyoutube
    𝗖𝗼𝗺𝗽𝗼𝘀𝗲𝗱 𝗮𝗻𝗱 𝗔𝗿𝗿𝗮𝗻𝗴𝗲𝗱 𝗯𝘆 Choro Club, Takeshi Senoo Tracklist: 0:00:00 Neo Venezia no Aki (ネオ・ヴェネツィアの秋) 0:03:12 Akogare (あこがれ) 0:06:25 Itazura na Tameiki (いたずらなため息) 0:07:43 Hakubo (薄暮) 0:10:00 Wakiyaku de Iikara (脇役でいいから) 0:12:35 Tsuioku no Dolce~Canal Grande~ (追憶のドルチェ ~Canal Grande~) 0:15:34 Christmas Toori (クリスマス通り) 0:18:08 Nayameru Undine Tachi (悩めるウンディーネたち) 0:20:38 Tsuioku no Dolce~Canal Cafe Pianoforte~ (追憶のドルチェ ~Canal Cafe Pianoforte~) 0:23:18 Tayutau Shikisai~La Strada per Bosa~(たゆたう色彩 ~La Strada per Bosa~) 0:27:04 Shukusai no Maku ga Hiraku (祝祭の幕が開く) 0:28:58 Yume no Kizahashi (夢のきざはし) 0:32:35 Coccolo~2 pianos version~ (コッコロ ~2 pianos version~) 0:34:46 Barcarole~orchestra version~ (バルカローレ ~orchestra version~) 0:39:17 Umizoi no Fuyu (海沿いの冬) 0:42:14 Kazemakase (風まかせ) 0:44:22 Honno Sukoshi Dake (ほんの少しだけ) 0:45:57 Ari no Mama de (ありのままで) 0:48:06 Mattari Tea Time (まったりティータイム) 0:50:21 Zeitaku na Yuutsu (贅沢な憂鬱) 0:51:59 Yuki Tou (雪燈) 0:55:07 Shinjiru Kimochi (信じる気持ち) 0:58:16 Itsuka Miageta Sora e (いつか見上げた空へ) 1:00:44 Gondola no Mahou (ゴンドラの魔法) 1:01:56 Fuyu no Sekai~Fiocco di Neve~ (冬の世界 ~Fiocco di Neve~) 1:06:26 Tabidachi no Sora~ARIA Forever~ (旅立ちの空 ~ARIA Forever~) 1:11:00 Akogare~Winter Promenade Pianoforte~(あこがれ ~Winter Promenade Pianoforte~)
    https://www.youtube.com/watch?v=AI5IvNdyIlY

Edit: Umarım aria company odaklı bir film ile final yapılır. Lütfen öyle olsunAria The Animation 2005  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 28 Eylül 2022; 22:53:22 >

• Güzel hort olmuş :)) benim de çok sevdiğim bir seri aria serisi. aria the crepuscolo filmini izlemedim daha. Arkasına aria the benedizione filmi de çıkmış. İkisini beraber izlerim artık. Tabii önce çeviri lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maybe4you kullanıcısına yanıt

Türkçesi ne yazık ki gelmeyecek gibi gözüküyor. Türkiyede pek izlenen ve sevilen bir anime değil aria. Japonyada belli bir kitleye sahip tür olarak benzer anime kabul edilebilecek natsume yuujinchou nun son filmi bile türkiyede çok geç çevrildi.

Animeyi yapan studio değişip J.C.Staff oldu. J.C.Staff şu anlık son 2 filmi yapan studio. Yüz çizimleri biraz değişmiş hissiyatı verse de alışıyorsunuz ve büyük fark yok. Aria nın atmosferine uyan görsel ve cgi efektler çok başarılı olmuş. O kadar iyiydi ki animenin ilk 3 sezonunu bu şekilde remake yapsalar güzel olur diye düşünmedim değil.

Senle bayadır konuşmadık umarım iyisindir seviliyorsun <3

• defaulticus kullanıcısına yanıt

Teşekkürler duygularımız karşılıklı :) bu sıralar anime izlemeyi azalttım. Kış yaklaşınca geri dönerim gibi. Arada başlıklara bakıyorum.

Olmazsa Aria'yı ingilizce izleyeceğim ben de. Biraz ingilizce öğrenmeye başladım. Sırf güncel anime takip etmek için ingilizce öğrenilir. Aria The Animation 2005  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    The Equalizer [2021-]
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.