Şimdi Ara

Ardunio Analog Çıkış Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arduino pro micro kullanıyorum. A0 portundan çıkış alıp 5v ve gnd yi de hall effect modülüne bağlıyorum. Dakat 5v çıkışına kabloyu bağladığım gibi ekrandan karmakarışık değerler okuyorum. En alt değerlerden en üstlere kadar sürekli zikzak çiziyor. Denemek için potansiyometreye bağlantı yaptım onda da aynı şekilde. Hall effect sensör ve pot bağlantım doğru. Hall effect sensöre mıknatısı tamamen yaklaştırınca modül üzerindeki led yanıyor.


    bağlantıyı jumper kablolar ile yapıyorum. Temassızlık yapıyor desek te değerler o kadar dengesiz ki, ufak bir temassızlık gibi de değil.

    yeni aldığım arduino arızalı olabilir mi?




  • Merhaba. Bağlantı şeması ve kodları ekleyebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım. Şu hâliyle hangi modülleri kullandığınız, projede ne yapmak istediğiniz tam anlaşılmıyor. Basit bir algoritma, fritzing çizimi ve kodları mesaja eklerseniz konuya ilgi artacaktır. Varsa referans aldığınız proje linkini de ekleyebilirsiniz. Zaten algoritma ve bağlantı şemasını tekrar incelerken büyük ihtimalle sorunu kendiniz de çözersiniz. İyi forumlar.

  • sensör etrafında metal yada akım geçen kablo var mı? her ikisi de manyetik parazit yapabilir. dünyanın manyetik alanından da etkilenme olasılığı da var ama hazır program kullanıyorsan, bunu düşünmüşlerdir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.