Şimdi Ara

Arduino lm35+I2c kod yardımı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • i2c lcd ve lm35 ile Termometre yapmak istiyorum,
    Netteki kaynaklar ile bendeki lcd'nin kütüphanesini uyarladım ama çalıştıramadım, lcd kareleniyor sadece.

Aşağıdaki library ile; lcd.print("xxx, xxx!"); istediğimi yazabiliyorum, aynı anda lm35 kodunu girip, işlem ekranından değerleri görebiliyorum ama lcd'ye sıcaklık bilgisini aktaramıyorum.

lm35 kod;
    quote:

float temp;
    int tempPin = 0;

void setup()
    {
    Serial.begin(9600);
    }

void loop()
    {
    temp = analogRead(tempPin);
    temp = temp * 0.48828125;
    Serial.print("TEMPRATURE = ");
    Serial.print(temp);
    Serial.print("*C");
    Serial.println();
    delay(1000);

Aşağıdaki library ile; lcd.print("xxx, xxx!"); istediğimi yazabiliyorum, aynı anda lm35 kodunu girip, işlem ekranından değerleri görebiliyorum ama lcd'ye sıcaklık bilgisini aktaramıyorum.

http://www.geeetech.com/Documents/LiquidCrystal_I2Cv1-1.rar
    #include <LiquidCrystal_I2C.h>
    LiquidCrystal_I2C lcd(0x27,16,2); // set the LCD address to 0x27 for a 16 chars and 2 line display

Arduino lm35+I2c kod yardımı..

Kod yardımınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 29 Kasım 2014; 0:20:40 >

• Bugün çeşitli sensörler, standart lcd, pro mini, wifi- rf- Ir- bluetooth sensörler, bord, kablo takımı siparişi verdim, kitap için bizim burdaki dr'a gittim ön sipariş verdim ellerinde yokmuş.

Ama ilk iş; I2C lcd'ye lm35'den gelen veriyi göndermek. Termometre için kod yardımınızı ve farklı sensörler için farklı projeleri bekliyorum..
  • Halen kod bulamadım, denediklerim işe yaramıyor malesef
  • Selam,

LM35 in ve LCD için kullandığınız kodlar aynı INO nun içinde , değilmi ?

Öyle ise bir yandan seri terminale temp'i yazdırıken bir yandan da ( aynı anda, aynı INO içinde ) LCD ye birşeyler yazdırabiliyormusunuz.

Bunu yapabiliyorsanız değişken değerlerinde veya tiplerinde sorun çıkıyor olabilir.
    temp değişkeni float ise , LCD float yazamıyor olabilir, int vs denenebilir.

İyi çalışmalar.
  • tek kod ile değer girdim, şuan ne sıcaklık okuyorum, nede ekranda yazı.

Tek tek- yani ayrı ayrı kodlarla sıcaklığı monitörden okuyorum, resetleyip diğer kodla lcd'ye yazı yazabiliyorum demek istemişdim,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.