Amacım şuydu, tuşa basınca led açılsın ve 30 dakika sonra kapansın. "Zaman" değerini değiştirerek onu ayarlayabiliyorum onda sorun yok. Ama bunu yükleyince 13 nolu pindeki led sürekli yanıyor. Hiç buton falan iplemiyor 12. pine trafo bağlasam yine iplemeyecek resmen. İşlemci mi bozuk diye 3 farklı işlemci taktım ama kod sorunda. Neden olabilir ?
Buton bağladığın pini 4.7k civarı bir direnç ile toprağa bağla.
quote:
Orijinalden alıntı: elektro_gadget
Buton bağladığın pini 4.7k civarı bir direnç ile toprağa bağla.
Gece gözlerim yarım açıkken denemiştim, üşengeçlikten pull-down koymadım. Eğer gerçekten sırf bu yüzden olduysa kendimi keserim.
Yukarıdaki öneriye ek olarak; setup() fonksiyonu içinde lamba için pinmode u set ettikten sonra digitalWrite(lamba, LOW); ile programa başlarken sönük olmasını sağlayabilirsiniz.
nediumN
kullanıcısına yanıt
setup'ın içine fonksiyonda yapılacak şeyler koymak karmaşaya sebep olabiliyor diye biliyordum ben ?
Bak şimdi bunu dene nasıl çalışacak ;)
const int buton = 12; int butondurumu = 0; const int lamba= 13; const long zaman = 4000;
Ayrıca bir ekstra bilgi. Dijital girişlerde dahili pull-up dirençlerini aktif edebilirsiniz böylece dışardan direnç bağlamaya gerek kalmaz. Arduino da bu işlem INPUT_PULLUP ile yapılıyormuş. Tabi bunu yapınca butonu lojik 0'a bağlayacaksınız ve buton basılı kontrolünü şöyle yapacaksınız. if(digitalRead(buton) == LOW)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme