Şimdi Ara

Archicad mi Revit mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1)Arkadaşlar bir mimar için sizce hangi program daha iyidir?

2)Siz hangi programı kullanıyorsunuz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Archicad mi Revit mi: Mimarlar İçin En Uygun BIM Yazılımı

Mimarlar için ideal BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) yazılımını seçerken, Archicad ve Revit sıklıkla karşılaştırılan iki seçenektir. Her ikisi de güçlü yeteneklere sahip olmasına rağmen, belirli ihtiyaçlara ve tercihlere bağlı olarak hangisinin sizin için daha uygun olduğunu anlamak önemlidir.

Özellikler

• Archicad: SketchUp benzeri tr?c quan bir kullanıcı arayüzüne sahip olan Archicad, tasarım geliştirme ve belgeleme için güçlü bir araçtır. Karmaşık binaların hızlı ve kolay bir şekilde modellenmesini sağlayan Teknoloji Nesneleri gibi yenilikçi özelliklere sahiptir.
    • Revit: Parametrelere dayalı modelleme üzerine odaklanan Revit, büyük ölçekli ve karmaşık projeler için idealdir. Değişikliklerin tüm modele otomatik olarak yansıdığı, bina öğelerini akıllı bileşenler olarak tanımlamanıza olanak tanır.

Avantajlar

• Archicad:
      • Kullanımı kolay arayüz
      • Teknoloji Nesneleri ile hızlı modelleme
      • Kapsamlı belgeleme araçları
    • Revit:
      • Parametrelere dayalı modelleme
      • Büyük projeler için ölçeklenebilirlik
      • Gelişmiş işbirliği özellikleri

Hangi Yazılım Sizin İçin Uygun?

En iyi seçenek, özel ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Küçük ila orta ölçekli projeler ve hızlı tasarım yinelemeleri için Archicad uygun olabilir. Büyük ölçekli, karmaşık projeler ve gelişmiş işbirliği için Revit daha iyi bir seçim olabilir.

Her iki yazılım da demo sürümleri sunar, böylece her birini deneyebilir ve sizin için en uygun olana karar verebilirsiniz.

Sonuç

Hem Archicad hem de Revit, mimarlar için güçlü BIM yazılımlarıdır. İhtiyaçlarınızı ve tercihlerinizi dikkatle değerlendirerek, projeniz için en uygun seçimi yapabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • piyasa artık revit e dönüyor ufaktan,
    iş ılanlarında artık revit bılen eleman aranıyor.
    eger ki durumun fırsatın varsa reviti ögren.
    aslında şu 3 ünü bilsen tamamdır.
    Autocad-3dmax-Revit

Kullandıgım programlar; Autocad,3dmax-Vray,Photoshop,Revit
    Reviti yüzeysel olarak biliyorum, en kısa zamanda onada yüklenicem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jebote -- 14 Kasım 2011; 22:27:20 >
  • Vay arkadaş bi cevap geldi diye o kadar sevindim ki :) insan kendini yalnız hissediyor burda ;)

bende bu konuda değişik forumlarda cevap bulmaya çalıştım sonuç olarak Archicad deniyor.
    Ama dediğiniz gibi mükemmel üçlüyü bilmek işi bitiriyor :)
    Revit aslında türkiyede bi kaç senesi var ziirveye çıkması için Archicad şuan ilerde ama Reviy hızla ilerliyor.

Ben de bu sene Archicad çalışıcam sonuç olarak gönlüm revitten yana ama elimizdeki durum Archicade doğru götürüyor.
    Balıkesirdeyim ve burdaki ofisler hep Archicad kullanıyor bende iş bulmak pahasına da olsa aRCHİCAD öğrencem :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeTriC -- 14 Kasım 2011; 23:06:02 >
  • valla hocam bulundugun pıyasada ne tutuluto tabıkıde ondan gıtmek daha mantıklı
    bızım buralarda hangı mımar arkadasa sorsam revit ılerlıyo revite donuyo pıyasa dıyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jebote

valla hocam bulundugun pıyasada ne tutuluto tabıkıde ondan gıtmek daha mantıklı
    bızım buralarda hangı mımar arkadasa sorsam revit ılerlıyo revite donuyo pıyasa dıyolar.

Sizin piyasa neresi hocam :)
  • kapalı çarsı :P
    istanbul pıyasasından bahsettım evet enteresan kelıme kullanmısım kabul :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jebote

kapalı çarsı :P
    istanbul pıyasasından bahsettım evet enteresan kelıme kullanmısım kabul :)

O da iyiymiş :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.