Şimdi Ara

Arçelik Gusto Çay makinası kaynatmadan kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üstadlarım ; Arçelik Gusto çay makinasının kaynatma düğmesine basıyorum 8-10 saniye ısıtıyor sonra
    tam kaynatmadan buton atıyor , çay makinası kendisini kapatıyor. Normalde kaynayıp sarı ışığın , yeşil ışığa dönmesi gerekiyor ama tamamen düğmeler atıyor.
    Biraz kireç çözücü atayım dedim. Temizledim ama sabah fişe taktım , durum aynı....Ne olabilir acaba? Tamire mi vereyim , yenisini mı alayım?

    Arçelik Gusto Çay makinası kaynatmadan kapanıyor.
    Arçelik Gusto Çay makinası kaynatmadan kapanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergio1976 -- 24 Mayıs 2020; 15:25:0 >







  • Termostatta problem var muhtemelen. Ketıllar için termostat satılıyor mu hiç bilgim yok , ikinci bir tercih olarak düz kablo baglarsınız rezistansa , suyun kaynadığını görünce siz çekersiniz fişten . Veya yenisni alın
  • Hocam kettle değil, çay makinası. Kaynatması mesele değil ısıyı da sürekli sabit tutması gerekir.
  • Hocam bu tip aletlerin içinde çok basit yapılı termostatlar oluyor. Termostatın çalışma prensibi üretildiği metalin ısınıp yamulması ve devreyi açması şeklinde oluyor genellikle. Bu aletin kalbi diyebileceğimiz parçası rezistans ve görüyoruz ki rezistans sağlam. Olası problem termostat arızası. Eğer termostatı değiştirirseniz sorun çözülecektir diye düşünüyorum.

    Ha şu önemli noktayı da söyleyeyim. Bazen termostat sağlam oluyor ancak çaydanlıkta su bitince veya termostat arıza yapınca rezistans sürekli aktif kalmasın ve yangın çıkmasın diye ikinci bir parça bulunuyor. Bu parça genellikle çaydanlığın tabanına sabitlenmiş biçimde bulunuyor ve termostatla aynı mantıkla çalışıyor. Adını bilmiyorum ancak kabaca ısıya duyarlı bir anahtar diyebiliriz. Bu parçayı kısa devre ettirip denersiniz. Eğer çaydanlık çalışırsa sorun termostatta değildir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.