Şimdi Ara

Arçelik Full Automatic 2200 Çamaşır Makinesi Yoruldu :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
27.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hiç bir sorunu olmayan Arçelik Full Automatic 2200 Çamaşır Makinemiz bugün sabah dönüşlerde zorlanmaya, dönmemeye başladı. Güç az geliyordur diye düşünüp diğer cihazları kapattıktan sonra tekrar çalıştırdım bir süre düzelip yine aynı duruma döndü. Başka bir prize taktım sorun yine aynı, kapatıp açınca bir süre düzelip sonra tekrar aynı sorunu göstermeye başlıyor. Tambur dönmeye yeltenip duruyor ve motordan akım sesi geliyor, sonra diğer yöne dönmeyi denediğinde durum yine aynı. Sizce servis çağırmadan halledilebilecek bir şey mi?



  • Motorun yardımcı kalkış elemanı olan kapasitör arızalı değişmesi gerekiyor. 9 mikro farad olması lazım herhangi bir servisten temin edebilirsin.
    diye bir alıntı yapayım :) Geçen sene bir forumda biri aynı sizin soruyu sormuş. Arızanın kondansatör arızası olduğunu ben de biliyorum ama değerinden emin değilim. Diğer forumdaki 9mf demiş, bilemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 3 Ağustos 2008; 18:52:46 >
  • Hmm link verir misiniz inceleyeyim.
    Teşekkürler bu arada.
  • O değer okadar büyük problem değildir 9uF değilde 20uF taksanızda sorun olmaz yani zaten makineyi açarsanız görürsünüz kapasitesini kondansatörün.
  • Anladım üst kapağı açsam görür müyüm kondansatörü??
  • Kondansatör büyük ihtimalle bizdede eskiden vardı makine yıkıyor fakat sıkmıyordu çok ilginçtir motor çift devirliydi yüksek devir kısımları yanmıştı(kömürler ve sargılarda yanmıştı sanırım) motoru yeniledik ama sizinki kapasitörden sanırım.
  • Üst kapağın altındadır.Zorlanmadan sökersiniz.
    Değiştirmeden önce ölçmenizde fayda var.
    Bizim makinede sıkma çalışıyor yıkama çalışmıyordu.Dönmeye niyetlenip kalıyordu :)
    Düşük hız sargısı yandığı için tekrardan sarıldı.1-2 ay evvel 25 ytl tuttu.Yedek parça satan yerler bu konuda yardımcı olur.
  • Teşekkürler arkadaşlar bugün akşam açıp bi bakayım sorun kondansatör müymüş anlayalım.
  • kondansatörden olduğunu sanmıyorum motor kalkış yapıyorsa %90kondansatörden değildir sorun. kasnağa bağlı kısımdaki rulmanlarda sorun olabilir yada arkadaşların dediği gibi motorun bir kısmı yanmışta olabilir.ama kondansatör değil. ayırabiliyorsan motorun kayışını kasnaktan ayırıp bir çalıştır çalıştırmadanönce motor çevresinde yanıksı bir koku varmı onada dikkat et
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sezer1247

    kondansatörden olduğunu sanmıyorum motor kalkış yapıyorsa %90kondansatörden değildir sorun. kasnağa bağlı kısımdaki rulmanlarda sorun olabilir yada arkadaşların dediği gibi motorun bir kısmı yanmışta olabilir.ama kondansatör değil. ayırabiliyorsan motorun kayışını kasnaktan ayırıp bir çalıştır çalıştırmadanönce motor çevresinde yanıksı bir koku varmı onada dikkat et



    Ewt boşta çalıştır bakalım,bizimki yandığı için yüksek devir kısmı çalışmamıştı mesela.
  • bahsettiginiz makina 500 kişilik yurtta var dı hem de 2 adet neyse temizlikçi üzerinde toz var deyip hortumla su tutmuştu cahil adam nolacak işte sonrada şikayet etmişti ögrenciler bozdu diye çok saglam çıktı ama makina
  • Motor kalkış yapıyor hatta bazen normal çalışıyor bile ama bazen de kalkışın ardından dönmeye devam etmiyor bu sırada motordan akım sesi geliyor.
  • Dediğinize bakılırsa motorun fırçalarında da sorun olabilir ama ben kondansatör konusunda ısrarcıyım benzeri birşey benimde başıma gelmişti. Tabi bu alet çamaşır makinası değildi
  • motor kalkış yaptıkdan sonra isterseniz kondansatörü sökün motor yine dönecektir aynen floresan lambalardaki gibi lamba yanınca isterseniz starter i sökün lamba yanmaya devam eder
  • yaaa madem konu açılmış aynı makinadan bizdede var (20 senelik)
    Masallahı vardı tas gibiydi ama
    gecenlerde sıkma sırasında oyle bir hoplamaya basladıki biz bina yıkılıyor sandık güm güm güm yere vurdu sonra durdu. kapattık hemen açtım baktım kazan düşmüş ağağıya
    20 senelik oldugundan artık atarız diye düşündük servis bile çağırmadık?? ama problem ne içerde amortisor kayış vss gibi seylermi koptu acaba

    kaça patlar bu iş sevis çağırsak değermi sizce??
  • kazan düştü ise büyük ihtimal kazanı tutan kasnak türü şeyde problem vardır rulmanlar fln da dağılmıştır.bir resim daha çok bilgi vermemize yardımcı olacaktır
  • Amorsitörleri komple değiş 4 tanesi 30 ytl diye hatırlıyorum(Ortadakinide değişsen iyi olur).Yalnız kazan biraz ağırdır, üst kapağı açtıktan sonra yukarıdaki denge için konulan ağırlıklardan 2 kişi tutup kaldırın bir 3. de altına takoz koysun öyle yeni amortisörleri takın rahat olur.
    Birde alacağınız amortisörler o makine ile gelenler kadar sağlam değiller 1-2 senede bir kontrol etmenizde fayda var.

    Servis gelirse ne fiyat ister birşey diyemem.Yeni makine alırsanız aldığınız makineninde 10 sene ömürlü olduğu ama su elektirikde daha tasarruflu olduğunu unutmayın.Bu seri kadar sağlam makine artık yok.Hatta bu serinin ilk çıkanları tamamem Alman üretimi sadece montajı Türkiyede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 8 Ağustos 2008; 19:35:10 >
  • sorunu hallettinizmi bilmiyorum ama;

    bu makine Siemens lisanslı olup içindeki tüm parçalar alman malıdır ve şu anki çok çok çok makinadan daha iyidir..aynı makineden bizdede var,15 senedir kullanılıyor problemsiz..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sse

    Amorsitörleri komple değiş 4 tanesi 30 ytl diye hatırlıyorum(Ortadakinide değişsen iyi olur).Yalnız kazan biraz ağırdır, üst kapağı açtıktan sonra yukarıdaki denge için konulan ağırlıklardan 2 kişi tutup kaldırın bir 3. de altına takoz koysun öyle yeni amortisörleri takın rahat olur.
    Birde alacağınız amortisörler o makine ile gelenler kadar sağlam değiller 1-2 senede bir kontrol etmenizde fayda var.

    Servis gelirse ne fiyat ister birşey diyemem.Yeni makine alırsanız aldığınız makineninde 10 sene ömürlü olduğu ama su elektirikde daha tasarruflu olduğunu unutmayın.Bu seri kadar sağlam makine artık yok.Hatta bu serinin ilk çıkanları tamamem Alman üretimi sadece montajı Türkiyede.


    yapabilirmiyim acaba??

    hiç açmadım hayatımda bir çamaşır makinası..
    :S




  • Bir tornavidaya bakar ve bir lokma takımına bakar :)
    Lego gibi :) hem yapamazsan servis çağırırsın.Bozabilceğin birşey yok.
    Zaten kapağını açınca ne kadar az parçası olduğu görünce anlayacaksın.Üst kapağın vidaları, makinenin arka tarafında üstde metal köşebentlerin yukarı bakan ucundaki vidalar.O iki vidayı söktükten sonra kapağı makinenin önüne doğru sürükleyin.Bir miktar iteledikten sonra (15-20 cm civarı) kapağı kaldırabileceksiniz.
    Kapağa bağlı bir kablo göreceksiniz onu sökebilirsiniz.
    Arka kapağında sökerseniz rahat çalışırsınız.Arka kapağın dibindede iki tane vida vardır gözünüzden kaçmasın.
    Kazanı kaldırmadan önce makinenin iki kenarını sırayla kaldırıp amortisörlerin bağlandığı noktalardaki (makinenin altında) somunları çıkarın.
    Takıldığın yer olursa sor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.