Şimdi Ara

Araştırmaya göre akıllı bileklikler kilo vermeye yardımcı oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araştırmaya göre akıllı bileklikler kilo vermeye yardımcı oluyor



    İstatistikler, fiziksel aktiviteleri izleyen akıllı bileklik, akıllı saat vb. gibi giyilebilir cihazların, insanları daha fazla hareket etmeye teşvik ettiğini gösteriyor. Bu da uzun vadede birkaç kilodan kurtulmak anlamına gelmekte.



    Ayrıca Bkz.iPhone 14'teki kamera lensleri çatlayınca Apple tedarikçiyi değiştirdi



    Avustralyalı bilim adamları, akıllı bileklik takmanın artan fiziksel aktiviteyi ve buna bağlı fizyolojik ve psikososyal sonuçları nasıl etkilediğini inceleyen yaklaşık 400 bilimsel makaleyi analiz etti. Bu tür giyilebilir cihazların insanları günde yaklaşık 1.800 ekstra adım atmaya teşvik ettiği ortaya çıktı.



    İncelenen bilimsel makaleler, dünya çapında yaklaşık 164 bin kişi hakkında veri sağladı. Aktivitelerinin bir meta-analizi, akıllı bileklik takarak yürüme süresinin günde ortalama 40 dakika arttığını ve bunun birkaç ay içinde vücut ağırlığında yaklaşık 1 kg azalmaya katkıda bulunduğunu gösterdi.



    Araştırmaya göre akıllı bileklikler kilo vermeye yardımcı oluyor



    İnsanları hareket etmeye teşvik ediyor



    Diğer fizyolojik ve psikososyal yönler üzerindeki etki genellikle küçüktü ve çoğu zaman göz ardı edilebilirdi. Bununla birlikte, tip 2 diyabetli ve diğer bazı rahatsızlıkları olan kişilerde akıllı bileklikler artan aktivite, kan basıncını ve kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı oldu.



    Bilim insanlarına göre günlük fiziksel aktiviteleri takip eden bu tür giyilebilir cihazlar insanların davranışlarını, alışkanlıklarını ve yaşam tarzlarını uzun vadede değiştirmede önem arz ediyor. Buna paralel olarak da insanlar her gün daha fazla adım atma yönünde motive oluyorlar. 




    Kaynak:https://www.thelancet.com/journals/landig/article/PIIS2589-7500(22)00111-X/fulltext#seccestitle110







  • Alakası yok insan yediğiyle kilo alır yemediğiyle kilo verir.

  • Insan rekabetci bir turdur, adimlarini sayip yaptigi hareketin datasini tuttugu anda daha fazlasink yapip skorlarini yukseltme ihtiyaci duyar. Kilo vermenin sirlarindan biri, mutlaka kayit tutmak, gunluk atilan adim, kosulan mesafe, verilen kilo miktari her zaman daha fazlasini yapmaya tesvik eder.

  • Bir tane şansın var ve sağlığına dikkat etmek için bir şeylerin seni sürekli yönlendirmesine, daha doğrusu pohpohlayarak yönlendirmesine ihtiyaç duyuyorsun.

    Fiziksel eksiklik harici sanırım asla anlayamayacağım bu durumu
    Abi ayna diye bir şey var ya, neyse anlayamıcam yine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapılan çalışmalar neticesinde bu gibi haberlerin akıllı kolsaati satışlarını artırdığı ayrıca bu haberi yapan yerlerin üretimi veya satışını yapan firmalardan maddi yardım aldığı veya alabileceği unutulmamadir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bileklik satmak için fırsat reklamı yoksa alakasız bence

  • TheDanışma kullanıcısına yanıt

    aynen

  • Bunlardan biri de benim.


    Akıllı saat hayatıma Samsung Gear Fit 2 ile başladım. Arkadaşım vermişti bana...


    O zamanlar 95 kiloydum. "Kalori açığı oluşturma" diye bir şey öğrenmiştim. Boy ve kiloma göre zaten günde 2.200 civarı kalori yakıyordum. Saat ile yürüyüşlere başladım. Her gün ekstra 300 - 400 kalori fazladan yakmayı hedefledim. Samsung sağlık uygulamasına aldığım kalori miktarını da yazıyordum.


    6 ay sonra 66 kiloya kadar düştüm. Yanaklarım iyice çöktüğü için kendimi beğenmedim. Şimdi 75 civarıyım ve böyle iyi...


    Akıllı saat, akıllı bilekliklerin katkısı yadsınamaz. "Saçma" diyenler oturup bir kere daha düşünmeli.


    Ben canlı örneğim.

  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende 35 yaşındayım 177 boyum 94 kiloyum bu aralar kilo vermeye çalışıyorum ekmek yemeyi kestim yağlı ve kızartma hamur işlerini bıraktım biraz fark ettiğini kilomun hissediyorum size en iyi gelen ne oldu bende 75 kilo civarına inmeyi planlıyorum bu arada akıllı saat almayı planlıyorum iPhone ve android telefon kullanıyorum ne tavsiye edersiniz bana 😊

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mahir212 M kullanıcısına yanıt

    iPhone kullanıyorsanız = Apple Watch Series 7 45mm (Terchiden Ekim'e kadar beklerseniz Series 8 çıkacak. Bence bekleyin.)


    Android kullanıyorsanız = Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Huawei Watch GT 3 Pro arasından bir tanesini seçebilirsiniz.


    Akıllı saat almadaki önemli unsur boy/kilo değil de o saat ile ne yapılacağı... Örneğin amacınız yürüyüş yapmaksa daha hafif bir şey önerebilirim. Amacınız en akıllısını almaksa Samsung ve Apple'dan başka bir seçeneğiniz yok.

  • alakası yok,tamamen reklam PR'ı bir haber.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.