Şimdi Ara

Araştırma: İklim değişiklikleri albatrosların ‘boşanma' oranlarını artırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Royal Society Journal’da yayınlanan yeni bir araştırma, iklim değişikliklerinin vahşi yaşama olan ilginç etkilerinden birini daha ortaya çıkardı. Çalışmaya göre albatros ismi verilen ve dünyanın eşlerine en sadık canlılarından biri olan bu hayvanlar, iklim değişiklikleri sebebiyle daha çok ‘boşanıyor’.



    Araştırma: İklim değişiklikleri albatrosların ‘boşanma' oranlarını artırdı



    Araştırmacılara göre albatroslar da aynı insanlar gibi ‘aldatma’ sebebiyle eşlerini bırakıyor. Ayrıca bu hayvanların nihayetinde kendilerine bir eş bulup hayatlarının tamamını birlikte geçirdiği de uzmanlar tarafından belirtiliyor: “Tek eşlilik ve uzun süreli bağlar albatroslarda çok yaygın, normalde bu hayvanların yalnızca %1’i partnerlerinden ayrılıyor”





    Ancak çalışma, bu oranın son yıllarda önemli derecede yükseldiğini ortaya çıkardı. Sonuçlara ulaşmak için Falkland Adaları’nda yaşayan 15.000’den fazla albatros çifti 15 yıl boyunca gözlemlendi. Uzmanlar, bu 15 yıllık süreçte albatrosların eşlerinden ayrılma oranının %1’den %8’lere kadar çıktığını ifade etti.



    Araştırma: İklim değişiklikleri albatrosların ‘boşanma' oranlarını artırdı



    Çalışmaya göre dünyanın en büyük sorunlarından biri olan iklim değişiklikleri bu durumu etkiledi. Araştırmanın yazarlarından Francesco Ventura bunun iki şekilde gerçekleşmiş olabileceğini düşünüyor.



    Su sıcaklıkları boşanmaya sebep oluyor



    Çevre koşullarının bu kuşlarda boşanmaya sebep olduğunu belirten Ventura’ya göre ısınan sular kuşları avlanmak için daha uzaklara gönderiyor. Bu sebeple de eşleri dönmediği için bazı albatroslar başka kuşlarla üremeyi tercih ediyor. İkinci teori ise ısınan suların bu kuşlarda stres hormonunu artırması. Açıklamalara göre oluşan stres sonucunda da çiftler üreme sıkıntıları yaşıyor ve bunun sebebiyle birbirlerini bırakıyor.



    Araştırma: İklim değişiklikleri albatrosların ‘boşanma' oranlarını artırdı



    Albatros nüfusunun bazı bölgelerde tehlikede olduğunu belirten çalışmada 1980’lerden bu yana albatros çiftlerinin sayısının yarıya düştüğü de ifade edildi. Bu sebeple de Ventura, ısınan su sıcaklıklarının bu kuş türünü daha da fazla etkileyebileceğini belirtti ve iklim değişikliklerinin canlılar üzerindeki etkisinin bir kez daha altını çizdi.  




    Kaynak:https://www.bbc.com/news/newsbeat-59401921







  • :(

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Müge Anlı'ya gelsinler, barıştırır o.

  • Dünyada nelerin araştırmasını yapıyorlar. Bir de Türkiye ye bak... Kıraathaneye devam...

  • kartal172 kullanıcısına yanıt
    kürtaj yapıyik burda

  • kartal172 kullanıcısına yanıt
    Yapsınlar bir zahmet. Bu araştırmalar gelişmiş ülkelerin zengin kaynakları ile yapılıyor. Peki dünyayı en çok kirleten ülkeler kimler, tabii ki bizzat kendileri. Kıraathanede oturmak dünyayı daha az kirletiyor buna inan :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 29 Kasım 2021; 9:29:21 >
  • Her canlı gibi albatroslar da akıllı hayvanlar. Hayatlarının ve soylarının devamı için en doğru kararı vermeye çalışıyorlar. Bir gün tüm okyanusların kirlendiği, beslenecek tek bir alan bile bulamayacakları anda bizzat balkonunuza gelip size bile kur yaparlar. Can tatlı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 29 Kasım 2021; 9:33:10 >
  • Albatroslara üzüldüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-94E0EF87A -- 29 Kasım 2021; 11:45:0 >
  • Doğayı mahvederken sadece bitkilere zarar veriyoruz sanırdım, arka planda neler varmış neler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.