Şimdi Ara

Aras Kargo Dolandırıcılığı!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
31
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başımdan geçen talihsiz olayı anlatıp sizlerden destek bekleyeceğim. Ekşici arkadaşlardan ricam olayı ekşiye taşımak.

Tanesi 158.000 TL değeri olan Apple Macbook cihazları 2 adet Amazon indirimlerinde tanesi 130.000 TL'ye 9 taksit ile aldım ve kapalı kutu olarak satacaktım. Araç alacağım için faizsiz kredi çekmiş gibi olacaktım, amacım buydu. Sarı siteye koydum ilanı, bekledim.

Ben Ankara'dayım, İstanbul'dan bir şahıs ulaştı bana ve "İstanbul'da arkadaşınız varsa ona gönderin size eft yapıp elden alayım cihazı" teklifinde bulundu. 21.10.2024 tarihinde arkadaşıma gönderdim cihazı ve arkadaşımın bilgilerini istedi "haberleşeyim, yarın buluşalım" diye ve iletişim bilgilerini verdim. 22.10.2024 sabahı arkadaşımı arayıp kendisini kargo çalışanı olarak tanıtıp teslimat kodunu öğreniyor. Öğrendiği kargo kodu ile şubeye gidiyor, kendisini arkadaşım olarak tanıtıp kargoyu almak istiyor. Şube çalışanı da hiçbir şekilde kimlik numarası veya kimlik kartı sormadan kargonun dağıtımda olduğu ve kuryenin iletişim bilgilerini paylaşıyor. Şahıs kurye ile iletişime geçip yanına gidiyor, teslimat kodu ile paketi teslim alıyor. Şube çalışanı gibi kurye de ne bir kimlik numarası ne de kimlik kartı soruyor.

Kanunda açıkca yazmaktadır ki, "Göndericiden onay alınmadan teslimat adresi dışında bir yerde teslim yapılamaz".

Teslim adresine gidersiniz, iş yeri olduğu için girişte resepsiyona bırakmak istersiniz arar teslimat kodu alırsınız kimliğe gerek kalmaz anlarım da ayağınıza gelen adama kimlik sormamak nedir arkadaş. Bu gönderinin şahsi bir gönderi ve içerisinde bilgisayar olduğu bilgisi sizde var, kargoyu verirken özellikle soruyorlar içeriğini.

Daha önce aynı olayı yaşamış forumdan arkadaşlar ile görüştüm, 3 ayrı kişinin açtığı şikayete savcılık takipsizlik kararı vermiş.. 3ü de Aras Kargoya tüketici mahkemelerinden dava açıp, ortalama 2 yıl sonra paralarını almışlar.

Savcılığa başvurdum fakat elimde şahsın kargo şubesindeki kamera kayıtları varken savcılığın takipsizlik vereceğine o kadar eminim ki.. En çok canımı sıkan durum bu, haysiyetsizlerin telefonları hala açıkken ve görüntüleri mevcutken yanlarına kalacak olması. Olay sonrası polisi arıyorum, bi şey yapamayız savcılığa başvurun diyorlar. Yani çok düşük bir ihtimal oldu da savcılık incelemek istedi kamera kayıtlarına bakılsın dendi, e bunca ay kamera kaydı mı kalır.. Nasıl bir hukuk sistemimiz var, gerçekten hayret verici.

Aras Kargo'ya tüketici mahkemesinde dava açacağım fakat arabuluculuk şartı getirilmiş ona da, bir dünya şey ile uğraşacağım. Davada da "teslimat kodunu vermişsiniz, bize ne" gibi bir savunma yapacakları bariz. E kardeşim alıcı adresine bile gitmemişsin? Yolun kenarında teslimat yapıyorsun, bari bir kimlik kartı sorsaydın.

Geçmişte aynı olayı yaşayan bir forumdaşa verilen destek ve ekşide gösterilen tepkiler yüzünden Aras Kargo konuyla ciddi ilgilenmiş ve çözmüşler.

Demem o ki, yardımlarınıza muhtacım.

Saygılarımla..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.