Şimdi Ara

Aras Kargo çalışanının kargoyu eve çıkarmaması (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
339
Cevap
2
Favori
51.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Allah belasını versin aras kargonun. önemli bir parça bekliyordum bugün gelmesi gereken. demin sms geldi kuryemiz size ulaşamamıştır diye. bütün gün evden çıkmadım bekledim. indim aşşağıya baktım ne kağıt var ne bişey. binada zaten çalışma var dış kapı sürekli açık. yeter artık be hep aynı şeyi yaşıyorum bu şerefsizlerle. yurtiçi kargo aynı gün getiriyor mis gibi. şimdi kuryenin telefonunu arıyorum açmıyor. allah belalarını versin bütün günüm boşa gitti şerefsizler yüzünden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeniBenSevdim..

    Allah belasını versin aras kargonun. önemli bir parça bekliyordum bugün gelmesi gereken. demin sms geldi kuryemiz size ulaşamamıştır diye. bütün gün evden çıkmadım bekledim. indim aşşağıya baktım ne kağıt var ne bişey. binada zaten çalışma var dış kapı sürekli açık. yeter artık be hep aynı şeyi yaşıyorum bu şerefsizlerle. yurtiçi kargo aynı gün getiriyor mis gibi. şimdi kuryenin telefonunu arıyorum açmıyor. allah belalarını versin bütün günüm boşa gitti şerefsizler yüzünden.

    Bana da iki gun boyunca yapti yurtici. Hepsi serefsiz.
  • Gerçekten berbat bir firma bu "aras". Daha önce Yurtiçi ve Sürat kargo ile de işim olmuştu ama bu kadar kötü bir firma görmedim. Bütün gün evde olmama rağmen sadece ben de değil evde 5 kişiyiz zil dahi çalmadan "kargonuzu 19.00 dan sonra şubemizden alabilirsiniz" kağıdını dış kapıya yapıştırıp gitmişler. İşin komik yanı saat 19.00 dan sonra gelin alın diyolar durun bakalım gidicem vericekler mi yada şube kapalı mı olucak ona göre haberdar ederim sizleri ancak bir daha bu firmadan uzak durucam size de tavsiye ederim.Ha bir de aradığınız zaman hiçbir şekilde muhatap bulamıyosunuz hatları meşgul çalıyor malum firmanın!!!
  • aras kargo kadar Nalet ve duyarsız bir firma bir daha yer yüzüne gelmez 11 kiloyu kata çıkarınca bel fıtığı oluyorlarmış ve biz parada vermiyormuşuz utanmadan rüşvet istiyor edepsizlik diz boyu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin en azından kargonu getiriyorlar benim 1 kilo bile olmayan kargomu 1 haftadır getirmemişlerdi.
  • Ayırt etmeden söylüyorum tüm kargo firmaları rezalet. Belli bir standart denetim yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün Aras Kargo'ya ufak bi paket vermek üzere 17:33 te gittim, 17:30 dan sonra paket teslim almıyoruz diyerek paketi almadılar. sonra MNG kargoya gittim onlar 17:00 de kapatıolarmış MNG'deki adama sordum neden böyle yapmaya başladınız diye bana yeni gelen yasal yükümlülüklerin sonucu dedi. Faturalarda %2.4 PTT kesintisini ve arkada duran BTK (Bilgi Teknolojileri Kurumu) aldığı kararın panosunu gösterdi bu yüzden dedi. Sonra Sürat Kargo ya gittim, görevli bayan memur daha girer girmez elimdeki Apple kutusunu görüp 'bilgisayar parçası ise kabul etmiyoruz' dedi! Ya dedim Apple monitör aparatı, bilgisayar parçası ama elektronik aksamı yok, bildiğin metal dedim öyle kabul etti. Kargo firmaları görmeyeli baya deişmiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsi birbirinin aynısı. Ama en kötüsü Aras Kargo. HB ve GG dan aldığım ürünleri oturduğum şehre İstanbul dan 2 günde getirmeye başladılar. HB den telefonum için şarj kablosu aldım dün telefonuma mesaj geldi dağıtıma çıkıldı gün içerisinde teslim edilecek diye ama gelmedi. Bugün tekrar mesaj geldi. Dün şubeye gelen kargo sanki bugün şubeye gelmiş gibi yazılmış. 2 gün üst üste aynı mesajı atıyorlar. Diğer kargoları kullanabildiğim zaman Mng ve Yurtiçi 1 günde getiriyor. Ürün aldığım sitelerde Kargo seçeneklerinde Mng varsa onu seçiyorum çünkü şube evime yürüme mesafesinde ve gidip şubeden alıyorum. Hatta öyle çok daha iyi oluyor çünkü kapıda ödeme ile 1 defa ayakkabı almıştım sonradan fark ettim nakit ödeme şeklindeymiş o ama MNG kargo şubesine gidince kartla ödeme yapabildim. Eve getirseler yanlarında cihaz olmayacağı için nakit ödeme yapmak zorunda kalacaktım.




  • bide mesuliyet almama var cok komik ürün yollucaz yolda basına bi iş gelirse firma sorumlu değildir ben sorumluyum diye imza attırıyorlar atmazsak kabul etmiyolar

    ayrıca eryaman yurtiçinde calısan kadın beni kücük görüp azarlamıştı aradım şikayet ettim 18 idim ozaman
    sonra yurtiçinden dönüş yaptılar özür dilendi vs.

    ve kesinlikle kargo firmalarının blacklisti var kötülük etmek istediklerini yazıyorlar oraya
    ben şikayet ettikten sonra yurtiçi ile kargo geliyor 35 lira ödemesi var annemde evde tekmiş 100 lirası varmış uzatmış kargocuya abla bende bozuk yok diyip elinden kutuyu hışımla çekmiş şubeden gelir alırsınız demiş kadın korkmuş aradım onuda şikayet ettim bidaha gelmiş aynı adam annem yine 100 vermiş yine aynısını yapmış sonra bidaha şikayet ettim baska adam getirdi verdi kargoyu bizde 50 lira verdik para üstünü verdi adam ama asla yurtiçi ile çalısmam bidaha aras bi nebze daha iyi eryaman için




  • Araskargo aldığım televizyonu iki kişi olmalarına rağmen kapıya teslim etmediler apartman girişinde bıraktılar.
    biz 15 desiden büyükleri kapıya teslim yapıyoruz diye cevap veriyorlar.
  • Bizim burda adam telefon ediyo sabahın köründe genelde iş yoğunluğundan görmüyorum telefonu açmadığım için getirmiyo eve. Halbüki annem evde ama direk adresinizde ulaşılamadığından teslim edilemedi mesajını yapıştırıyo . Tam kanserlik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar evde bulamadık yalanını söylüyorlarsa kargo şirketlerinin genel müdürlüklerini arayıp şikayet ediyorsunuz. Biraz da sert çıkarsanız ertesi güne ürün kapınızda.
  • Merhaba arkadaşlar. Ben bir kargo çalışanıyım. size işlerin iç yüzünü olayların bizim tarafımızdan görünüşünü tarafsız olarak işlerin işleyişini anlatayım. ona göre sizde kendi yorumlarınızı yazın tartışalım.

    Ben istanbulda bulunan bir kargo dağıtım merkezindeki dağıtıcı personelim. bizim birimde 5 Adet ilçenin kargoları gelip dağıtıma toplu halde çıkılıyor. HERKEZ TEK KİŞİ. 5 İlçe - ortalama 70 Mahalle ve 25 Dağıtıcı var. kişi başı ortalama 3 Mahalle dağıtıma çıkıyor.

    İlk olarak sabah işe girişten bahsedelim.

    2 Adet TIR geliyor sabah. ortalama 2000 Adet kargo geliyor tırlardan. buda kişi başı ortalama 85-90 kargo demek Bunlar hafif poşet veya ağır bavul olabiliyor.
    25 Personelin yarısı Tırda yarısı içeride. hergün yer değiştiriyorlar, tırdaki personeller kargoları indirip taşıma bandına koyuyor.
    İçerideki personel taşıma bandından kargoları alıp ilçe ilçe ayırıyor.
    tır boşaldıktan sonra her personel ilçelerinin bulunduğu alana gidiyor ve kargoları mahalle mahalle ayırıyor.
    Sonrası dağıtıcılar ister haritaya ister kağıda sokak sokak kargoların adreslerini yazıyor ve kendine dağıtma düzeni oluşturuyor.
    sonrasında her kargoyu tek tek barkod okuyucu ile sisteme ekleyerek kendine zimmet alıyor.
    sonrası kargoları tekrar banda yüklüyor ve dışarı yükleme alanında banttan indiriyor.
    yükleme alanındaki kargoları düzenli olarak aracına yüklüyor. Düzensiz olarak yüklenmesi halinde araç içinde kargo aramakla uğraşılıyor.
    artık dağıtıma çıkmak için Zimmet listesi alınıp dağıtıma çıkılıyor.

    Bu aşamaya kadar 1 Dağıtıcının elinde 1 kargo toplamda 7 Kere taşınıyor. (tır indirme - ilçe ayırma - mahalle ayırma - sokak ayırma - barkod okutma - yükleme alanı - araca yükleme)

    sonrasında ortalama 85-90 Adet adrese gidiyorsun, Aracını park ediyorsun, Kargo araçta arayıp buluyorsun, Kargoyu kapıya götürüp zili çalıp kapının açılmasını bekliyorsun, sonra kargoyu yukarı çıkarıp teslim ediyorsun.

    TÜM Bu işlemleri 1 Personelin yorgunluk seviyesini, dinlenme süresini, araç kullandığı için dikkat seviyesini, hayati tehlikesini, sağlık sorunlarını vb. özellikleri düşününerek ne kadar sürede yapmasını bekliyorsunuz.



    Ek olarak birçok arkadaş kargolar her kiloda ayrı para alıyor diyorlar onlarada birkaç söz söylemek istiyorum.
    kargo firmaları kargonun araçta kapladığı alana ve ağırlıklarına göre para alıyor bu daha fazla kargo taşımak istedikleri ve daha fazla para kazanmak istedikleri için yapılıyor.
    peki bu para dağıtıcının cebinemi giriyor ??? tabiki hayır. firma daha fazla kargoyu daha az dağıtıcıya dağıtma peşinde. dağıtıcılar ne kadar yorulduğu, dinlendikleri, istanbul gibi bir şehirde sokak sokak trafikte boğuştukları umurlarında bile değil.
    belki sizde haklısınız ancak birazda çalışanın halinden anlamanız gerek diye düşünüyorum. çünkü her kargomuz ağır değil yada hafif değil.
    türkiyedeki patronların işçilere bakış açısı belli bu sebeple çalışanlara kızmadan önce çalışanın yerine kendinizi koyun.
    bizim kargo götürdüğümüz bazı müşteriler inanın halimize acıyım getirmeyin biz alın diyorlar.
    ama biz hiçbir zaman kötü sözle karşılamıyoruz.

    Ek olarak yaptığımız araştırmalara göre sürekli olarak ağırlık taşınmıyorsa taşıma yükü sınırı erkekte 25 Kilodur.
    ancak kargo çalışanı sürekli olarak ağırlık kaldırdığı için bu çalışanın insiyatifine bağlıdır. buda firmaya, müşteriye veya başka kişilere şikayet veya dava hakkı vermez.
    ANCAK yalan beyandan müşterinin şikayet veya dava hakkı vardır. EVDE YOK BULUNAMADI olayında olduğu gibi bu durumda dağıtıcı binanın kofra numarasını, binanın resmini veya binanın ayırt edici binaya gidildiğini kanıtlamak için sunmak zorundadır.

    şimdi sizin yorumlarınızı bekliyorum




  • kargo sorunları büyük şehirlerde oluyor bence ben ilçedeyim tek sorun yurt içi kargonun eskisi gibi çalışmaması yani bazen evde bulamadık yalanına baş vurup şubeye çağırması bende sorun olmuyor yakın olduğu için gidip alıyorum zaten tüm kargolarda çalışanları genelde tanıyorum ilçe olunca küçük yer malum çalışanlarda insan suçlamamak lazım ama yalan söylenince insan kızabiliyor evde olduğun halde 2 kere geldik bulamadık yazınca bunu yetiştiremedik yazınca insan kızmıyor, en azından ben bunu okuyunca ertesi gün gidip alıyorum son 3 yıldır bizim burada aras kargo hizmeti çok iyi hiç getirmediklerini görmedim ama yurt içi kargo çok bozdu hakta veriyorum gidip görünce çünkü şube dolup taşmış oluyor yetiştiremiyorlar kısacası




  • Aras Kargo Canlı Destek'ten aldığım mesajı paylaşıyorum:
    "Kargonuz, 0-30 kg/desi aralığında ve tek parça ise kargonuzun kata teslimatı yapılır.
    ⁣Tek parçada ağırlığı 31kg - 100 kg arasında veya (ağırlığı 100 kg altında olmak kaydıyla) hacmi 31 desi– 300 desi olan ve en uzun kenarı 270 cm’ye kadar olan kargoların teslimatı bina kapısından yapılır, kata çıkarılmaz."
    Bu durumda teslimatçının önünde 3 seçenek vardır:
    1- 30 kg/desi aralığındaki her kargoyu kata teslim etmek.
    2- İş vereniyle görüşüp bu taahhütün kaldırılmasını talep etmek.
    3- İstifa etmek.
  • aras kargo müşteri hizmetleri numara engelliyor işine gelmeyince
  • Tamamen mesleğini sevmeyle alakalı. Yada kişisel problemleri olan biriydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala ayni sorun. n11 den bulasik makinesi aldim adamlar gelin subeden alin diyor. dedim oyle bi dunya yok. o zaman apartman onunde birakir gideriz diyor. bu ulkede katil olmamak cok zor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: un momento

    hala ayni sorun. n11 den bulasik makinesi aldim adamlar gelin subeden alin diyor. dedim oyle bi dunya yok. o zaman apartman onunde birakir gideriz diyor. bu ulkede katil olmamak cok zor
    tamamen gönderici şerefsiziyle alakalı. Horoz lojistik kapıya kadar bıraktı benim bulaşık makinasını 6. kat ve adana dan istanbula geldi.

    Ama geçenlerde 20 kg kedi kumunu çıkarmadı ups hıyartosu.

    Kanunen Regüle edilmemiş konular olduğundan marabalar aralarında yıllarca tartışıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.