evet arkadaşlar ikinci bir yabancı dil için bir seçim yapmak istiyorum elektrik-elektronik mühendisliği öğrencisiyim ingilizcenin yanına bir dil daha koymak istiyorum hangisi mantıklı sizce?
Bence rusca ogren. Benim ruscam ana dilim gibi
Bence ingilizce öğren , birçok bildiğini sanan arkadaş aslında bilmiyor.
Bu üç dil arasında sana en çok getirisi olacak olan ya Rusça ya da Çince'dir.Bana sorarsan Rusça öğrenmelisin.Arapçayı nereden çıkardın bu iki dil arasında
quote:
Orijinalden alıntı: Valyria
Bu üç dil arasında sana en çok getirisi olacak olan ya Rusça ya da Çince'dir.Bana sorarsan Rusça öğrenmelisin.Arapçayı nereden çıkardın bu iki dil arasında
Akp döneminde Arap ülkeleriyle olan iş birliğimiz arttığı için olabilir mi ? Arap ülkelerin ülkemize her geçen gün daha fazla yatırım yapması. bizim ortadoğuda söz sahibi olabilmek için Arap ülkerele yaptğımız ekonomik yatırımlar. Her sene gelen zengin Arap turistin katlanarak artması. Bence Çin öğrenilmesi çok zor olması dolayısıyla kategori dışında kalması gerekiyor. Çin dili ve edebiyatını bitirenler bile orta seviyede bir Çinceyle mezun oluyormuş. Çince için en az 5 seneyi gözden çıkarıcaksın. Bence ülkemize yakınlıkları ve her geçen ilişkilerimiz arttığı iki coğrafya Rus ve Arap coğrafyası. Kararı kendin vermelisin bence. Dil öğrenmekle sadece dil öğrenmiyorun o kültürüde öğreniyorsun. Hangi kültüre kendini yakın hissediyorsan ya da hangisine ilgin varsa o dili öğren. Rusça ve Arapça ikiside önü açık bir dil.
bence rusça
Dil öğrencisi olarak sana önerim Çince. Hatta Japonca. Alanın da güzel. Sen bir Çin'e, Japonya'ya git hayatın nasıl değişiyor bak. Oralarda hayat bile kurarsın.
sadece hobi amaçlı mı öğrenmek istiyorsun yoksa işinde ekstra bir bonus olması için mi? hobiyse genelde rusça tercih edilir ama işle alakalı olunca işin içine farklı etkenler giriyor, ileride işinle alakalı yabancı ülkeler ile çalışma yapacak olsan senin branşına yakın hangi ülke var, hangi ülkede iş yapma imkanların dhaa yüksek? bunları değerlendirmen gerekir, arapça sadece suudi arabistanda konuşulmuyor, kuzey afrikanın bir ucundan yemene kadar arapça konuşulyor, elbette aralarında farklılıkları olsada genel arapçaya hakim oldun mu kısa süreli çalışmalar ile bütün lehçelerine hakim olursun...rusça ise ise rus cumhuriyetlerinin yanısıra azerbaycan, ukrayna, kırgızıistan ve bir çok türki cumhuriyette işine yarar...yani kısacası önce dil öğrenme sebebini netleştirip sonra ona göre etkenleri değerlendirerek bir tercih yap...
mühendislik okuyorsan almanca öğrenebilirsin?
gelişmemiş ülkeler var daha bu dünyada elektronik mühendisi için o ülkeler daha önemlidir, yeni sanayi filan geliştiriyorlar santral filan orada bir iş yakalarsın gelişmemiş diye küçümserler gitme derler ama sen parayı kırarsın
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme