Şimdi Ara

Arama Botu Yapma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba formdaşlar, ben yeniyim umarım doğru yere konu açmışımdır.
    Bana ; internete girdiğim de girdiğim sitenin sadece kendisini yani örnek olarakwww.alanadi.com sadece .com olan yere kadar olan kısmı .txt veya başka bir türde olabilir,
    "('Başlığı', 'site hakkında bilgi.', 'www.alanadi.com')" şeklinde veri toplayan bir program yazabilinmesi mümkün mü , algoritma farklı olabilir ancak "('Başlığı', 'site hakkında bilgi.', 'www.alanadi.com')" şu sistemin farklı olmaması lazım bunu PHP,C#,JS,HTML vs bir kodlama dili ile yazılması mümkün mü ? Tutorial falan varsa atarsanız sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler.

• Mümkün de bilgi dediğin ne tam olarak? Her site bir değil hangi sitedeneye göre arama yapacak onu belirtmen lazım yazarken.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CarnageTR C kullanıcısına yanıt
    Hani google botları varya onun benzeri birşey yapmak istiyorum aklım da iki çeşit yöntem var;
    1. örnek olarak youtube/result kısmından direk veri çekmek yani benim sitem de arama yaptığım zaman direk ordan veri çekmesi ancak bu sadece youtube ile değil başka platformlar ile veri çekmesi
    2. bir program olacak açtığım zaman girdiğim siteleri txt veya başka bir uzantıda pc kaydedecek ancak ne bileyim adult içerikli veya bazı uzantıları engelleyecek bir program yazmak istiyorum.
  • Arama motoru botları genelde sayfa içindeki tüm linklere sırasıyla tıklayarak sayfa içeriklerni araştırır. Arka planda pek çok algoritma ile bunu inceler. Arama motoru firmaları bıtlarının nasıl çalıştığını ve nelere dikkat ettiğini ilan eder. web siteleri de bu şartlara uymaya çalışır ki öne çıkabilsinler. Çoğu bot form doldurma yapmaz. Zaten büyük siteler de server yükünü azaltmak için botların sitede sorgulama yapmasını engelleyecek adımlar geliştirir. Başarısı tartışılır.

Demem o ki eğer youtube de video araştırması yapacaksan bunu API ile yapman daha kolay olacaktır. Yok ben illa web paga parse yapcağım diyorsan da youtube için yaptığın muhtemelen dailymotion da çalışmayacak. Dolayısıyla her site için ufak değişiklikler yapman lazım. Öyle ben bi kod yazayım tüm interneti indirsin demen için yapy zekaya falan girmen lazım. Basit değil onlar.

Bi program yazıp listelediğin sitelere girdirebilirsin. Bunun için Selenium kullanabilirsin. Ya da daha temelde python request ve beautifulsoap kütüphaneleri ile yapbilirsin. İçeriğin adult olup olmadığına nasıl karar verecek program buna bakman lazım.

Kısacası siteyi sayfa sayfa çekersin de spesifik kısımlarını ayıklaman, içeriğe göre sınıflaman in ciddi algoritmalar gerekir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tamamdır , cevap verdiğiniz için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.