Şimdi Ara

Aral'ın Collector's Edition Terbiyesizliği! - Dijital Alacak Olanlar Buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
122
Cevap
1
Favori
4.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Güncel: Arkadaşlar aramızda bir tarih belirleyelim. 15 Mayıs'tan önce bu tarihe kadar Aral İstanbul dışı şehirlere CE dağıtımı hakkında bilgi vermezse Blizzard'tan Dijital download yapalım. Aral'a para yedirmeyelim. Baştan aşağı bu oyunda tek emeği olan Blizzard'a gitsin bütün paramız. Katılacak arkadaşları isimleriyle buraya ekleyebilirim.

--------------------

Dünkü açıklamadan sonra Aral'a sordum İzmir ve Ankara için CE'ler ne alemde diye. Politik cevaplar aldım talep olursaymış da bilmemneymiş. .

Aral şunu net olarak açıklasın bize yeter artık gözlerini para hırsı bürümüş ayıptır yazıktır! Bize desin ki açık açık "İstanbuldan bütün parsayı toplayıp parayı kaldıracaz diğer şehirlere göndermekle uğraşmamıza gerek yok, nasılsa istanbulda herkes CE'leri alacak, gelsin paracıklar" diye biz de gidip yurtdışından bi güzel CE siparişi veya SE siparişi verelim.

Facebook'a açıklama koymuşlar yok Taksimde etkinlikmiş lansmanmış yüzlerce CE'ymiş bik bik bişeyler yazılmış. İzmir'lilerin Ankara'lıların başı kel mi!?! İstemiyoruz etkinliğinizi falan şu CE'yi getirin yahu bize!

İstanbul dışı arkadaşlar tepkimizi gösterelim oyun çıkmadan bir şeyleri değiştirmeye çalışalım. Aral resmen kendi başına bişeyler yapıyor nereyi arayıp sorsak gerizekalıca politik cevaplar veriyor hay kazanacağınız paranız batsın sizin üç kuruş için!

Net söylüyorum eğer Aral İstanbul dışına CE göndermeye tenezzül etmezse asla bu oyunu onlardan (SE veya CE farketmez) almayacağım!

Umarım tüm diğer İstanbul dışı arkadaşlar da buna katılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 3 Mayıs 2012; 17:40:43 >

• Benim tahminim, Diablo III CE'leri diğer Blizzard oyunlarına göre daha az geldi. Diablo ise Türkiye'de bana göre hem WoW hem SC2 'den daha fazla bir ilgi ile bekleniyor. Bu yüzden zaten az gelen (tahminim 500 civarı) CE'yide taksim'de tüketecektir Aral. Aral'a bir şey deme hakkımız olduğunu düşünmüyorum bu konuda, adam çünkü distribütör. İstediği yere istediği sayıda SE ve CE gönderebilir. Adamlar taksim'de CE'nin peynir ekmek gibi satılacağını bildiği için diğer şehirlere göndermekle uğraşmıyorlar bile ki "kendilerine göre" haklılarda.
  • Valla hocam bizi hiç ilgilendirmez kendilerine göre haklı olmaları. İstanbulda biteceğini bilseler bile diğer şehirlere haksızlık edemezler. İstediği yere istediği kadar gönderme lüksü yok Aral'ın her şehri düşünmek zorunda. Biz de müşteriyiz. Böyle bir şey yapar ve diğer şehirlerden büyük tepki toplarsa o zaman tutuşur Aral ama her şey için çok geç olur. Ben 15'inde elimde CE'yi görmezsem çevremde bir çok kişiyi Aral'dan oyun almamakta ikna edeceğim. Şimdi Aral düşünsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 3 Mayıs 2012; 8:54:15 >
  • CE olayı ciddi rezillik bende katılıyorum. Bu adamlar hepsi tamam iş yapamıyorlar yahu.. Fİaytalar ve kurtulardan saldırdık onları düzelttiler şimdide CE saçmalığı çıktı.. Bence az talep ettiler, lansmana gelen insanlara kalmaz diye öyle yapıyorlar..
  • Aral ' ın elinde kaç adet diablo olduğunu henüz kimse bilmiyor. Belki 1000 belki 5.000 adet var. Ama şöyle bir şey var aral istediği ürünü istediği yerde pazarlayabilir. İsterse şov yapmadan direkt internetten satışa sunar elimizde şu kadar adet var alabilen netten alsın der.

Taksim İstiklal İstanbul'un göbeği ve Türkiye ' nin en bilinen, en kalabalık caddesi.

Adam elinde ki bütün diablo'ların taksimde 1 saatte tükeneceğini parayı da cebine indireceğini zaten biliyor. Reklam desen zaten reklamın kralını yaptılar günlerdir CNNTurk falan. Neden Ankara vb. şehirlerle uğraşsın ki ? Ticaret bu.
  • Arkadaşlar yazmim yazmim diyorum ama neyin kafasını yaşıyosunuz ayıptır sorması ?

Alın size Diablo 3'ün sitesindeki dünya çapındaki events bilgileri:http://eu.blizzard.com/en-gb/company/events/d3-opening/#summary

Bakın bakalım hiç bir ülkede 2 veya daha fazla yerde gece satışı yapılıyor mu ! Yani artık bazı şeyleri kafanıza sokun ben anlatmaktan bıktım çünkü... Tamam anlaşıldı 12 yıldır bu oyunu bekliyorsunuz haklısınız ama yeter hakkatten yeter. Ben bunaldım arkadaş ya :S Şu oyunu alıp almama konusunda sizin yüzünüzden tereddüte düştüm oyundan soğudum ya diablo oyuncuları böyle bilgisiz mantıksız mı ya :S Hele ki ben bu oyunu 12 yıldır bekliyorum diyen adamın yazdıklarını gördükten sonra ben o adamın yaşından şüphe ederim!

Her ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de tek yerde gece satışı yapacak. Buna rağmen bile aral facebook sayfasında istanbul dışı için bi çalışmasının olduğunu ve yakında duyuracağını söyledi daha neyin tartışmasını yapıyosunuz anlamış değilim :S

Bazı arkadaşlar bu konu hakkında gerçekten trollüyorlar ve konuda diablo olunca benim sinirim atmaya başladı malesef....

Bence diablo oyuncusu kafası böyle olmamalı ne bileyim bi point blank oyuncusu gibi davranıyosunuz :S

Daha fazla birşey söylemek istemiyorum malesef size belki bu yazdıklarım yüzünden tepki alıcam ama gocunmayın doğruları söylüyorum

• dante sendit.com'da hala pre-order aciksa arkadaslari yönlendir ordan alin.ben 1 hafta önce aldim,kuzen de dün aldi.paypal guvencesiyle CE+kargo+hediye paketi (gumrukte takilmamasi icin) 208 TL...Gumrukte takilsa bile vergiyle 240a geliyo.
    Kacirmayin arkadaslar,pisman olursunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuickTR

Arkadaşlar yazmim yazmim diyorum ama neyin kafasını yaşıyosunuz ayıptır sorması ?

Alın size Diablo 3'ün sitesindeki dünya çapındaki events bilgileri:http://eu.blizzard.com/en-gb/company/events/d3-opening/#summary

Bakın bakalım hiç bir ülkede 2 veya daha fazla yerde gece satışı yapılıyor mu ! Yani artık bazı şeyleri kafanıza sokun ben anlatmaktan bıktım çünkü... Tamam anlaşıldı 12 yıldır bu oyunu bekliyorsunuz haklısınız ama yeter hakkatten yeter. Ben bunaldım arkadaş ya :S Şu oyunu alıp almama konusunda sizin yüzünüzden tereddüte düştüm oyundan soğudum ya diablo oyuncuları böyle bilgisiz mantıksız mı ya :S Hele ki ben bu oyunu 12 yıldır bekliyorum diyen adamın yazdıklarını gördükten sonra ben o adamın yaşından şüphe ederim!

Her ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de tek yerde gece satışı yapacak. Buna rağmen bile aral facebook sayfasında istanbul dışı için bi çalışmasının olduğunu ve yakında duyuracağını söyledi daha neyin tartışmasını yapıyosunuz anlamış değilim :S

Bazı arkadaşlar bu konu hakkında gerçekten trollüyorlar ve konuda diablo olunca benim sinirim atmaya başladı malesef....

Bence diablo oyuncusu kafası böyle olmamalı ne bileyim bi point blank oyuncusu gibi davranıyosunuz :S

Daha fazla birşey söylemek istemiyorum malesef size belki bu yazdıklarım yüzünden tepki alıcam ama gocunmayın doğruları söylüyorum

Emin olun bir çok yerde gece satışı yapılacak. Sadece Blizzard'ın sitesinde yazanlara bakmayın. Türkiye de yazmıyor o sitede ben göremedim.

Ha ayrıca ben gece satışı muhabbetinde değilim arkadaşım. CE almak istiyorum. Nokta. Gece veya sabah farketmez bana ben etkinlik vs. istemiyorum zaten paramı vereyim oyunumu alıp defolup gideyim oradan bunu istiyorum yahu, anlaması zor olmamalı.

@macgdestor, hocam ben yurtdışından pek sipariş veren birisi değilim. Gümrüğe takılırsa nasıl alacağız bunları bilmiyorum. Takılmazsa da kargo kaç günde gelir buraya? Fiyatı cidden önemli değil 10 senedir beklediğimiz oyun 300 lira bile olsa heralde bir çok kişi yine şikayet etmezdi. yeter ki 15'inde kolay yoldan şu CE'yi edinelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 3 Mayıs 2012; 9:27:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dante

quote:

Arkadaşlar yazmim yazmim diyorum ama neyin kafasını yaşıyosunuz ayıptır sorması ?

Emin olun bir çok yerde gece satışı yapılacak. Sadece Blizzard'ın sitesinde yazanlara bakmayın. Türkiye de yazmıyor o sitede ben göremedim.

Ha ayrıca ben gece satışı muhabbetinde değilim arkadaşım. CE almak istiyorum. Nokta. Gece veya sabah farketmez bana ben etkinlik vs. istemiyorum zaten paramı vereyim oyunumu alıp defolup gideyim oradan bunu istiyorum yahu, anlaması zor olmamalı.

@macgdestor, hocam ben yurtdışından pek sipariş veren birisi değilim. Gümrüğe takılırsa nasıl alacağız bunları bilmiyorum. Takılmazsa da kargo kaç günde gelir buraya? Fiyatı cidden önemli değil 10 senedir beklediğimiz oyun 300 lira bile olsa heralde bir çok kişi yine şikayet etmezdi. yeter ki 15'inde kolay yoldan şu CE'yi edinelim.

Sendit'ten alırsan 1 aydan önce gelmez, o da İstanbul'da yaşıyorsan. Yurtdışından bir tek amazon.com'dan alınır. O da zaten CE'leri tüketti.

• ekşi'den alıntı:

quote:

gün itibari ile collectors editionun 240 lira olacağı aral tarafından açıklanan oyun. aynı açıklamada ce'nin sadece taksimde gece yarısı satılacağı şeklinde bir cümle de yer almakta. direkt kopyalarsam: "diablo iii normal versiyonun yanında sadece bu özel gecede satışa sunulacak olan yüzlerce koleksiyon versiyonu gece yarısı saatler 00.00’ı gösterdiğinde taksim meydanında severleri ile buluşacak" türkiyenin istanbuldan ibaret olmadığını farkedeceklerini umut etmiştim açıkcası ama pek fark etmiş gibi değiller. eğer söyledikleri gibi sadece istanbulda satılacaksa collectors edition, ilk uçakla istanbula gider aralın ofislerini basar, kalplerini kırarım bu kadar açık ve net.

benzer bir şekilde sadece gece yarısı satışı nedir lan?, çalışan var çalışmayan var. mesaiden çıkıp sabahlayıp üstüne mesaiye mi gidecem bir de. belli ki aralda hala oyuncu yaş ortalamasını 15 22 sanıyor. diablo 3 lan bu, ilk oyun çıktığında çoğumuz ilk okuldaydık en erken, şimdi hepimiz iş güç sahibi insanların çoğunlukla şaka mısın?!

sinirlendim..

Demek istediklerimiz tamamen aynı. Gece satışı konusu olsun, CE'nin İstanbul dışında satılmaması hakkında verilen tepkiler olsun.

@737ngx anladım teşekkürler sendit.com pek işe yaramayacak gibi görünüyor.

• quote:

quote:

Hocam blizzard'da çalışıyorsunda bizim mi haberimiz yok Herşeyi biliyorsunuz zaten yok hangi ülkelerde nerelerde gece satışı yapılacak yok kaç tane ce gelecek falanda filanda peh arkadaş ya neyse belki sanada haksızlık ediyorumdur kusura bakma sinirlerim bozuldu

• quote:

quote:

quote:

Hocam blizzard'da çalışıyorsunda bizim mi haberimiz yok Herşeyi biliyorsunuz zaten yok hangi ülkelerde nerelerde gece satışı yapılacak yok kaç tane ce gelecek falanda filanda peh arkadaş ya neyse belki sanada haksızlık ediyorumdur kusura bakma sinirlerim bozuldu

Verdiğiniz linkte bir çok şehirde etkinlikler (hatta Blizzard'dan yapımcıların katılacağı) yapılacağı görülüyor dikkatli bakarsanız.

Ayrıca İstanbul yazmıyor orada. İstanbul gibi bir çok "oraya yazılmamış şehir" olabilir. Yani distribütör firmanın kendi çapında düzenlediği Blizzard'ın dahil olmadığı ve dolayısıyla sitesinde belirtmediği bir çok etkinlik olabilir. Ne olabiliri, olacaktır hatta. Diablo bu.

• @QuickTR

Verdiğin linkte sadece İngiltere'de yüzlerce mağazada gece satışı olacağını görüyorum. Sitemi değişti sen mi göremedin?
    Birde buraya bakın isterseniz.
    http://media.wow-europe.com/diablo3/launch-events/en/index.html
    Bu arada yanlış bilgi olmasın diye yazdım yanlış anlaşılmasın.
  • Sadece tekel rezilliği;

Aral'ın ipleri elinde tutması boruyu istediği yerde öttürdüğü anlamına geliyor başka birşey değil. Evet haklılar taksimde tüketecekler. Evet haklılar kendi ticari şartları altında daha uygun. Daha karlı.

Şayet Aral'ın diğer şehirlerde bıraktığı izlenim ters tepebilir. Nitekim yazılım, oyun piyasası korsandan etkilenen çoğu zaman istenilen verim alınamayan bir piyasa. Üstüne birde artık Türkiye'ye gönderim yapan veyahut internetten satış yapan siteler, steam olunca Aral'a aslında gerçekten rakip çıkacaklar var.

Ve bu şekilde Aral diğer şehirleri unutabiliyorsa bende yazılım alırken seçici davranır Aral'ı unuturum.

Ttnet tekeli çok daha ağır ve kurtulması zor bir tekel olmasına rağmen insanlar bezip başka yollara yöneldi. Bu konuda da eğer bu şekilde bir yordamla giderse Aral'a antipati ile bakan büyük bir kitle olacaktır. Buda elbet satışlarını etkileyecektir.

Yanlış yapıldı.

@Quicktr

Her insan'ın doğruları farklı olmakla beraber yurtdışında ki gece satışlarına insanlar CE yi alabilir miyim telaşı ile gitmiyorlar bence. Genelde internetten zamanı gelince evlerinin kapısında istedikleri ürün zırt diye belirdiğinden adamların rahat olduğunu düşünüyorum. Öte yandan Türkiye gibi birçok noktada koyun gibi sömürülen ve tekel'in altında kalan bir kitle ise diğer ülkelere göre istediğine ulaşmak için saçma sapan işlere girişmek zorunda kalıyor.

Ve inancım bu yaptığın yorumun tok açın halinden anlamazdan öteye gidemiyor. Öte yandan diğer şehirlerde etkinlik yapılmassa, Ce satışa sunulmassa işte o zaman gerçek laflar sarf edilmeye başlanır ki Dante'nin ki sadece ön söz. Bencilce rahat bir konumdayken bu saçmalığı yapan firmayı savunmak şahsımca burdaki diablo fanatiklerini dürtüp , antipati toplamaktan ileri gidemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagore -- 3 Mayıs 2012; 11:43:25 >

• quote:

Dünkü açıklamadan sonra Aral'a sordum İzmir ve Ankara için CE'ler ne alemde diye. Politik cevaplar aldım talep olursaymış da bilmemneymiş. .

Aral şunu net olarak açıklasın bize yeter artık gözlerini para hırsı bürümüş ayıptır yazıktır! Bize desin ki açık açık "İstanbuldan bütün parsayı toplayıp parayı kaldıracaz diğer şehirlere göndermekle uğraşmamıza gerek yok, nasılsa istanbulda herkes CE'leri alacak, gelsin paracıklar" diye biz de gidip yurtdışından bi güzel CE siparişi veya SE siparişi verelim.

Facebook'a açıklama koymuşlar yok Taksimde etkinlikmiş lansmanmış yüzlerce CE'ymiş bik bik bişeyler yazılmış. İzmir'lilerin Ankara'lıların başı kel mi!?! İstemiyoruz etkinliğinizi falan şu CE'yi getirin yahu bize!

İstanbul dışı arkadaşlar tepkimizi gösterelim oyun çıkmadan bir şeyleri değiştirmeye çalışalım. Aral resmen kendi başına bişeyler yapıyor nereyi arayıp sorsak gerizekalıca politik cevaplar veriyor hay kazanacağınız paranız batsın sizin üç kuruş için!

Net söylüyorum eğer Aral İstanbul dışına CE göndermeye tenezzül etmezse asla bu oyunu onlardan (SE veya CE farketmez) almayacağım!

Diyarbakıra niye gelmedi veya Mardine niye gelmedi Edirnede niye yok ?? ? ? ? ...

Madem öyle aral benide kızdırdın..

Böyle bi dünya yok.
    Bence sen bu olayı kişisel almışsın hocam ve abartmışsın

• İzmir ve Ankara dan gelecek talep az mıdır ?

Onu geçtim Aral'ın internetten dağıtım yapmaması ve böyle elindekileri reklam amacıyla kullanımı kendi ticari açılarından haklı ama bu oyunu sevenler ve diğer illerdekiler için etik midir ?

Abartma göremiyorum gayet içindekileri dökmüş arkadaş. İsteğiyle tepkisi orantılı. Yapılan yorumda yapıcı olmaktan öte birçok noktada haklı bir eleştiriye öylesine yazılmış bir yazı. Türkiyede yaşıyorsan yok böyle bir dünya. Sonuçta bu millet benzinini diğer ülkelere göre astronomik bir fiyatla alıyor, ülkenin öğretmenleri yapılan saçmalıklara birazcık tepki gösterse üstlerine biber gazı , tazzikli su ile dalan bir polise sahip. Böyle bir ülkeye hem ticari hemde vergisel sömürüler müstahak.

Böyle bir kafada yapılan bu saçmalığı bile doğal ve doğru görüyorsak vay halimize.

• İşin ticareti doğrudur, ama arkadaşların dediğine katılıyorum.. Etik değil. Onca seveni olan bir oyun, CE konusunda adil davranmaları gerekirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kagore

İzmir ve Ankara dan gelecek talep az mıdır ?

Onu geçtim Aral'ın internetten dağıtım yapmaması ve böyle elindekileri reklam amacıyla kullanımı kendi ticari açılarından haklı ama bu oyunu sevenler ve diğer illerdekiler için etik midir ?

Abartma göremiyorum gayet içindekileri dökmüş arkadaş. İsteğiyle tepkisi orantılı. Yapılan yorumda yapıcı olmaktan öte birçok noktada haklı bir eleştiriye öylesine yazılmış bir yazı. Türkiyede yaşıyorsan yok böyle bir dünya. Sonuçta bu millet benzinini diğer ülkelere göre astronomik bir fiyatla alıyor, ülkenin öğretmenleri yapılan saçmalıklara birazcık tepki gösterse üstlerine biber gazı , tazzikli su ile dalan bir polise sahip. Böyle bir ülkeye hem ticari hemde vergisel sömürüler müstahak.

Böyle bir kafada yapılan bu saçmalığı bile doğal ve doğru görüyorsak vay halimize.

::)
    Bencede bu doğru bi şey deil. Tüm müşteriler eşit haklara sahip olmalı. Haksızlık olduğu kesin Bu açıdan bakarsak söyleyecek sözüm yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: susuvekuku

quote:

Diyarbakıra niye gelmedi veya Mardine niye gelmedi Edirnede niye yok ?? ? ? ? ...

Madem öyle aral benide kızdırdın..

Böyle bi dünya yok.
    Bence sen bu olayı kişisel almışsın hocam ve abartmışsın

Hocam onlar da tepki göstersin o zaman. Edirne de Diyarbakır da tepki göstersin. Ben izmir'de olduğum için izmir için tepki gösteriyorum. Herkesin bir şekilde sesini yükseltmesi gerekiyor bu durumda.

Aral'ın yapması gereken şey madem getirtemiyorsun diğer şehirlere, madem maaliyetini düşünüyorsun, madem bu kadar rezil bir ithalatçısın, o zaman sadece istanbul gece satışı için ayır belli miktar CE, birazını da internet üzerinden satışa koy ki bütün Türkiye eşit haklarda alma şansına sahip olsun. Bittiğinde de "önce alan kazanmış" olsun. Bu durumda kimsenin laf etmeye hakkı olmayacaktır doğal olarak. Sınırlı sürüm, sayılı geldi ve bitti. Bu kadar doğal bir şey.

Ama Aral'ın yaptığı şey ayıp. Taksime özel CE ve gece satışıymış. Diğer şehirdekilerin Allah cezasını mı versin yani? Ticareti bahane olarak göstermemek lazım. Diğer şehirlerde iyi bir intiba bırakmazsan Diablo gider başka oyun gelir, herkesin antipatisini kazanırsın. Sonra vay efendim neden Türkiyede korsan kullanılıyor. E kullanılır tabii böyle bencil, tembel bir ithalatçımız olduğu sürece korsan da kullanılır kimse de laf etmeye kendinde hak bulamaz doğruya doğru.

Ben artık CE alabileceğimi düşünmüyorum. Sağolsun bütün umutlarımı 10 yıllık beklentimi suya düşürdüler. 40 yılda bir orijinal, hatta CE sürüm bir oyun alacaktım manevi değeri olsun diye. Hevesimizi kursağımızda bıraktılar. Bu ülkede yaşadığıma kahroluyorum bazen. Ya da daha doğrusu, yaşadığım ülkenin bu kadar geri kalmasına, böyle Aral gibi üçkağıtçı tembel kendinden başka kimseyi düşünmeyen firmaların ve böyle bir devletin, yaşadığım ülkenin dört bir yanını sarmasına. Yıl oldu 2012, hala şu gümrük denen rezilliği kaldırmak için çalışma yapılmadı gidip istediğimiz şeyi yurtdışından getirtelim. Resmen bazı şeylere muhtaç tutuluyoruz bu ülkede. Özgürmüşüz de bilmemne. Yerler böyle özgürlüğü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 3 Mayıs 2012; 13:30:13 >

• Gece etkinliği tek şehirde olsun eyvallah, sorun değil benim için. Ama sanmıyorum ki gece satışı dünyanın herhangi bir ülkesinde tek yerde olacak. Gerçekten çok yazık artık yazıcak kelime de bulamıyorum bu yaptıklarına aralın. Eğer izmirde gece satışı olmayacaksa araldan almayı düşünmüyorum gider daha pahalıya blizzarddan alırım daha iyi arala para kaptırmaktansa.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.