Şimdi Ara

arada kalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sevgili arkadaşlar, acaip arada kaldım ya ben, sürekli kararım değişiyor, sabit bir şey düşünemez oldum..biri geliyor yok olm öyle yapma böyle yap diyor, tamam oldu derken fikrimi değiştiriom..çok kötü bir durumdayım..

    şimdi olay şudur kısaca..belli bir miktar birikmiş para + destek (aile desteği ) ya laptop alacam ya da sağlam bir desktop kasa düzecem kendime..sorun şu ki ben her ikisine de gönlümü kaptırdım..yani beğendim & almak istediğim laptop packard bell w7600..parası 2600ytl falan..sonuçta bu paranın yarısına nerdeyse çok çok sağlam bir pc kasası düzebilirim herkesin bildiği gibi..böyle x800gto falan, amd 64..söylediklerime bakılacak olurnursa oyun oynamayı seven birisi olduğum da apaçık ortada..ben hem bir soru sormak hem de hem pc'den laptop'a geçmiş, ya da sistemlerin ikisini de aynı anda kullanan forumdaşlara her iki işin de avantajlarını ve dezavantajlarını sormak istiyorum..acaba secim yaptığım bu w7600 oyun performansı nasıl olacaktır?? yani bir x800'lü pc kadar bişey bekleyemem tabi onu biliyorum ama yine de beni tatmin edecek mi?? benchmark skorları ile beni aydınlatabilecek birisi varsa çok sevinirim..bir de bu laptop işlemcileri pc'ye göre yorumlanırsa kaç oluyor?? yani sonoma 1,76'nin desktop karşılığı kaçtır?? sanırım birden fazla soru sordum ama beni aydınlatabilecek birileri varsa sevinirim..laptop'ın avantajları, dezavantajlarını konuşabileceğimiz bir genel topic de olabilir burası..

    şimdiden teşekkürler..







  • hocam bende 3ay öncesine kadar p3 450mhz 16mb ekran kartlı bir desktop vardı.. onu yükselteceğime daha kullanışlı daha küçük ve heryere götürebilceğim laptop aldım.. alırken de performanslı olmasını istedim.. sonra aldığım alet hp pavilion dv4266.. x700 ekran kartı var.. son derce memnunum.. her oyunu mükemmel kalitede çalıştırıyor.. kasmıyor.. w7600de de geforce6600 var.. x700ün ikizi diyebiliriz.. istediğin her oyunu yüksek çözünürlükte oynayabilirsin.. ama yok bunlar bana yetmez daha fazlasını istiyorum dersen:

    1-yonah işlemcili laptopları beklersin..
    2- 2.nesil turion64leri beklersin..

    tabi bu iki seçenek için hatrı sayılır bir paranın olması gerk..

    w7600 kaçırılmaması gerek 17inçlik bir notebook




  • az önce üst topic apple'ları inceledim okudum ve resmen tüm herşeye yeniden başladım..reset yedim resmen..baya doyurucu bir açıklama ile şimdi artık biraz da apple'ları düşünür oldum..bakalım ne olacak sonum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ipkissia_maskozis

    az önce üst topic apple'ları inceledim okudum ve resmen tüm herşeye yeniden başladım..reset yedim resmen..baya doyurucu bir açıklama ile şimdi artık biraz da apple'ları düşünür oldum..bakalım ne olacak sonum


    apple ayrı bi cennet zati.. mükemmeller.. ama onu da beklemen lazım.. çünkü yeni işlemcileri çıkıo
  • diyorsun ki ben de bekleyeyim biraz..neyime acele etmek
  • Apple bambaşka bir mecra.. Apple'a geçmek demek, bilgisayarlar hakkında bildiğin herşeyi unutup çok farklı bir platformla çalışmaya başlamak demek.

    Apple'a geçtiğin zaman çalıştaracağın programların daha farklı olacağını, özellikle oyun konusunda sıkıntı çekeceğini unutmamalısın.
  • acelen yoksa bekleyebilirsin elbet.. ve daha ii olabilir bu..
    ya da şöyle bir çözüm var:
    güzel bir desktop ayarlarsın oyunlarını falan rahat oynarsın ve ibook alabilirsin..onunla da internet falan filan.. yani ikisi birden.. hiç fena olmaz hani

    ama para yeterse işte....
  • hocam sondan başlarsak:
    apple da istediğin her oyunu oynayamayacağını unutma. ama eğer web-grafik tasarım vb. işleriyle uğraşacaksan kafadan apple al derim paran varsa.

    diğer yandan ben masaüstünden laptopa geçtim ve çooook memnunum ama ben bilgisayarda oyun oynayan ve fazla performans isteyen biri olmadığım için imzamdaki toshiba ihtiyacımı fazlasıyla karşıladı. laptopun keyfi gerçekten bambaşka o 25 kiloluk bilgisayarı 2,7 kg halinde elinin altında her yere götürebilmek başka bir zevk.

    ancak anladığım kadarıyla sen oyun meraklısı bir adamsın ve sistemini sürekli güncel ürünlerle upgrade etmek de isteyen birisine benziyorsun
    şunu unutma ki her zaman ortalama bir masaüstü ortalama bir laptoptan daha hızlıdır. bunun yanında sen o 2600 ytl ye hatta daha ucuzuna öyle bir makine toplarsın ki piyasadaki en kral laptop yanına yaklaşamaz. 5.1 ses sistemi mi dersin, uydu-tv kartı mı dersin, en kralından ekran kartı mı dersin, 10000rpm 200gb harddisc mi dersin tabi bunun yanında deli gibi OC yapabilme imkanı mı dersin. mesela henüz 21" bir laptop yok piyasada. yani masaüstü de ayrı bir zevk aslında ayrıca laptopu upgrade etmek hem pahalı hem kısıtlıdır. yani ekonomik olarak mantıklı değildir. bu açıdan masaüstü daha mantıklıdır.

    ama tabi sağlam bir laptop ile her türlü oyunu oynar her işini de yaparsın. buna ek olarak her yerde bilgisayar ve internet keyfi yaşarsın. aslında ikisi de birbirinin yerini tam tutmaz. yani sen yukarıdakilerden hangisini daha çok istiyorsan onu seçeceksin.




  • bahahakan, teşekkür ederim..w7600'u yakın bir zamanda detaylı test edebileceğim..onun benchmark performansına göre artık cizgimi cizeceğim..apple kesinlikle bambaşka bir dünya..herhalde oyun merakımı yenip artık güzel bir laptop alacağım..ne bileyim ortada kaldım işte ya..tam aradığım özellikler w7600 verdi, onu düşünüyorum..eğer param yeterse şuanki desktopımı güzel bir upgrade basar, alırım laptopumu da yeahhh
  • arkadaşım olaya basitçe yaklaşacakolursak, desktop pc her zaman laptoptan daha iyi performansa sahiptir. her açıdan. fiyatıda yarı yarıya farkeder.

    laptop ise sürekli seyahate gidenler içindir. yada değişik ortamlarda bilgisayarla işi olanlar içindir.

    şimdi bunlara göre;
    eğer sadece oyun ooynayacak ve sadece evde kullancaksan laptopa o kadar parayı verme günahtır derim. yok dersenki ben ev dışındada kullanmak istiyorum, gittiğim yerlerde kullanmam gerekiyor dersen laptop al.

    ama unutmaki oyunu herzaman desktop pc de oynamak daha konforludur. karar senin.
  • sadece ewde kullanmayacaksan, 17" alma derim ben. sürekli taşımak adamın canını sıkıyor. Arada bir çıkartırım diyorsan bişey demem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.