Şimdi Ara

Aracınızın vergisi ne kadar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maksat muhabbet olsun. O kadar konumuz var. Otoparka ayırdığımız bütçe yıkamaya ayırdığımız bütçe vs vs. Yıllık vergilerimiz ne kadar peki. İlk ben veriyorum yıllık vergimi.

2004 model 1.6 aracımızın yıllık 393.00 YTL vergisini ödeyeceğiz seneye.

Peki ya siz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 18 Eylül 2007; 3:37:24 >

• 1.2 palio 2001 130 lira varmı ucuzu
  • 1998 toros sw

110liralık iki taksit
  • 77 Renault 12, 60 küsür lira...

Aslında 1289 cc 30 küsür lira olması gerek ama devlet baba o kadar ince düşünmüyor, 12'lerin alayını 1400 cc'den sayıyor...
  • 660
  • Ben bir maliyeci olarak bu konuya hiç bulaşmayayım. Dayak yemeye hiç niyetim yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: desevigne

Ben bir maliyeci olarak bu konuya hiç bulaşmayayım. Dayak yemeye hiç niyetim yok

Tamam bu sefer dayak atmam ama benimkini de halledersen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yarbay

Tamam bu sefer dayak atmam ama benimkini de halledersen

Yardımcı olabileceğim bir şey olursa tabiki hallederiz hocam
  • Sevgili arkadaşlar MTV için size kanundaki -bir boşluk demeyelimde- bir indirim söz konusudur. ödediğiniz miktar aracınızın kasko bedelinin %5`ini aşıyorsa bir alt gurubun vergisi ödenebilmektedir. yalnız bunun için şahsen ilgili vergi dairesine başvurmanız gerekmektedir. yani banka şubesinden bu işi halledemezsiniz ve maalesef geçmiş yıllarda ödediğiniz fazla miktarları iade yada mahsup şansınız olmamaktadır.
  • quote:

Sevgili arkadaşlar MTV için size kanundaki -bir boşluk demeyelimde- bir indirim söz konusudur. ödediğiniz miktar aracınızın kasko bedelinin %5`ini aşıyorsa bir alt gurubun vergisi ödenebilmektedir. yalnız bunun için şahsen ilgili vergi dairesine başvurmanız gerekmektedir. yani banka şubesinden bu işi halledemezsiniz ve maalesef geçmiş yıllarda ödediğiniz fazla miktarları iade yada mahsup şansınız olmamaktadır.

Yani benim ne kadar yatırmam gerekli o zaman. Bir öncekini eski sahibi yatırdı. Ben fazla yatırmıyayım bari 2007 nin 2. taksidi 328.50 yattı ama galiba aracın kasko bedeli 20000.

• Sevgili Yarbay, sizin aracınız 10 yaşında ve 2000 cc olduğu için yıllık vergisi sizinde belirttiğiniz gibi 657,00 YTL. Eğer aracınızın kasko değeri 20.000 YTL ise %5`i 1.000 YTL olacaktır. Bu durumda ödediğiniz vergi kasko değerini aşmadığı için yapılabilecek bir işlem maalesef bulunmamaktadır.
  • quote:

Sevgili Yarbay, sizin aracınız 10 yaşında ve 2000 cc olduğu için yıllık vergisi sizinde belirttiğiniz gibi 657,00 YTL. Eğer aracınızın kasko değeri 20.000 YTL ise %5`i 1.000 YTL olacaktır. Bu durumda ödediğiniz vergi kasko değerini aşmadığı için yapılabilecek bir işlem maalesef bulunmamaktadır.

Yok dedim belki aradan bişiler çıkar da bende düşük yatırırım

Teşekkür ederim ilgine

• quote:

quote:

Sevgili Yarbay, sizin aracınız 10 yaşında ve 2000 cc olduğu için yıllık vergisi sizinde belirttiğiniz gibi 657,00 YTL. Eğer aracınızın kasko değeri 20.000 YTL ise %5`i 1.000 YTL olacaktır. Bu durumda ödediğiniz vergi kasko değerini aşmadığı için yapılabilecek bir işlem maalesef bulunmamaktadır.

Teşekkür ederim ilgine

bende kendi aracımda çok kastım ama bişey çıkartamadım. zaten sizin hangi değerden kaskolattığınızda önemli değil. önemli olan sigortacılar birliğinin belirlemiş olduğu rakamlar baz alınıyor maalesef. aslında en adil motorlu taşıtlar vergi sistemi "kasko değeri" üzerinden alınandır. fakat ülkemizdeki daha doğrusu tüm ülkelerde de yer alan baskı grupları yüzünden motor hacmi sistemi uygulanmaktadır. kesinlikle adaletli bir sistem değildir.
    şöyleki 2007 model atıyorum 60.000 YTL değerindeki 3.16 BMW sahibide aynı vergiyi ödüyor bende k...ı kırık 2006 model 20 küsur bin YTL`lik 1400 cc`lik Chevrolet`imle aynı vergiyi ödüyorum

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim ilgine

bende kendi aracımda çok kastım ama bişey çıkartamadım. zaten sizin hangi değerden kaskolattığınızda önemli değil. önemli olan sigortacılar birliğinin belirlemiş olduğu rakamlar baz alınıyor maalesef. aslında en adil motorlu taşıtlar vergi sistemi "kasko değeri" üzerinden alınandır. fakat ülkemizdeki daha doğrusu tüm ülkelerde de yer alan baskı grupları yüzünden motor hacmi sistemi uygulanmaktadır. kesinlikle adaletli bir sistem değildir.
    şöyleki 2007 model atıyorum 60.000 YTL değerindeki 3.16 BMW sahibide aynı vergiyi ödüyor bende k...ı kırık 2006 model 20 küsur bin YTL`lik 1400 cc`lik Chevrolet`imle aynı vergiyi ödüyorum

Gerçi vergi oluoda ne oluyor Hiç olmaması daha iyi değil mi

• quote:

Tabiki rasyonel her insan vergiye karşı çıkar. Buna "vergiye direnç" adı verilir. Verginin hiç alınmaması gibi bir şey maalesef mümkün değildir. Vergi, kamu harcamalarını finanse etmek için alınır dense dahi hiç bir vergi bir karşılık amacıyla alınmaz. Yani vatandaşların çıkıpta ben şu kadar vergi ödedim bana bu hizmetler yapılmak zorunda deme hakkı aslında yoktur. Sonuç itibariyle vergi karşılıksız ve zorla alınır.

Vergiler aslında devletin devlet olma gereği yapmak zorunda olduğu ve kişiler bölünemeyen (tam kamusal mal ve hizmetler de denir, Adalet, diplomasi, iç ve dış güvenlik) harcamalara kullanılır. Örneğin TSK`nin bizlere verdiği ulusal koruma hizmetinin maliyeti, ölçülebilir bir maliyet değildir."Ben ....... YTL vergi verdim hadi gel benim yanıma koruma ver" diyemezsiniz. Vergiler sadece giderleri karşılamak için alınmaz. Bir maliye politikası aracıdırlar.Arz-talep dengesini kontrol etmek, para arzını taleple kontrol etmek vs. vs.

Topiği gereksiz yere kirlettiğim için açan arkadaşımdan da özür diliyor ve konuyu kapatıyorum

• 2 den fazlaydı
  • quote:

quote:

Tabiki rasyonel her insan vergiye karşı çıkar. Buna "vergiye direnç" adı verilir. Verginin hiç alınmaması gibi bir şey maalesef mümkün değildir. Vergi, kamu harcamalarını finanse etmek için alınır dense dahi hiç bir vergi bir karşılık amacıyla alınmaz. Yani vatandaşların çıkıpta ben şu kadar vergi ödedim bana bu hizmetler yapılmak zorunda deme hakkı aslında yoktur. Sonuç itibariyle vergi karşılıksız ve zorla alınır.

Vergiler aslında devletin devlet olma gereği yapmak zorunda olduğu ve kişiler bölünemeyen (tam kamusal mal ve hizmetler de denir, Adalet, diplomasi, iç ve dış güvenlik) harcamalara kullanılır. Örneğin TSK`nin bizlere verdiği ulusal koruma hizmetinin maliyeti, ölçülebilir bir maliyet değildir."Ben ....... YTL vergi verdim hadi gel benim yanıma koruma ver" diyemezsiniz. Vergiler sadece giderleri karşılamak için alınmaz. Bir maliye politikası aracıdırlar.Arz-talep dengesini kontrol etmek, para arzını taleple kontrol etmek vs. vs.

Topiği gereksiz yere kirlettiğim için açan arkadaşımdan da özür diliyor ve konuyu kapatıyorum

Bunlar konudan daha önemli şeyler rahatsız etmek söz konusu değil

• 2004 stilo 1.9 jtd 1 milyar yıllık vergisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labrance -- 19 Eylül 2007; 16:50:49 >
  • quote:

Sevgili arkadaşlar MTV için size kanundaki -bir boşluk demeyelimde- bir indirim söz konusudur. ödediğiniz miktar aracınızın kasko bedelinin %5`ini aşıyorsa bir alt gurubun vergisi ödenebilmektedir. yalnız bunun için şahsen ilgili vergi dairesine başvurmanız gerekmektedir. yani banka şubesinden bu işi halledemezsiniz ve maalesef geçmiş yıllarda ödediğiniz fazla miktarları iade yada mahsup şansınız olmamaktadır.

Desene kaçırdık bunu. Ama bu galiba şunun için. ülkemizde 2,0 aracın vergisi maşallah. 1 - 3, 4 - 7 yaş arası bayağı yüksek vergiler. 4,000 ve üstü araçlar 15 yaşında olsa bile nerdeyse 1.000 YTL vergi veriyor. Ona oranla kaskosu da ortalama bu kadar tutuyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: ünal korkmaz

Desene kaçırdık bunu. Ama bu galiba şunun için. ülkemizde 2,0 aracın vergisi maşallah. 1 - 3, 4 - 7 yaş arası bayağı yüksek vergiler. 4,000 ve üstü araçlar 15 yaşında olsa bile nerdeyse 1.000 YTL vergi veriyor. Ona oranla kaskosu da ortalama bu kadar tutuyor.

evet sizinde belirttiğiniz gibi özellikle eski model ve yüksek hacimli araçlarda (örneğin herhangi bir amerikan aracını ele alaın) vergi çok yüksek tutuyor. tabi bu %5 den dolayı yapılan indirim haksızlığı önlüyor mu diye sorarsanız benim cevabım gayet açık ve net. HAYIR maalesef önlemiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.