Bildirim
aracın km si ile oynama
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Aracı satan insanın niyeti bozuk olursa anlamak bir o kadar zor enico.
Belirli klişeler var..Pedallara,direksiyon ve koltukların aşınmışlığına bakmak gibi.
Ancak tabiiki en önemlisi aldığınız aracı iyi bir servise götürmeniz.Motorun üfleme yapıp yapmadığına bakılması,
Ardından kompresyon ölçümü..Tüm bu değerler yerinde çıktıktan sonra güç dağılımında fiziksel bir anormallik olup olmadığını belirlemek için güç ölçümü yapabilirsiniz.
Tabiiki yinede elde ettiğimiz bu değerler bize kesin bir sonuç verir mi derseniz günümüzün otomobilleri için zor..
Ancak bahsettiğimiz araç 250.000 km den 100.000 km ye düşürülmüşse ne kadar temiz kullanılmış olursa olsun kompresyon ölçümünde uygun olmayan değerler verecektir.
İlave olarak yeni model bir araç düşündüğünüzden,aracın servis kayıtlarını incelemeniz yararınıza olacaktır.
-
her turlu aracin km.si ile oynayabiliyorlar. yetkili serviste ve/veya bilgisayara baglayinca elektronik beyinli araclarda durum genelede ortaya cikiyor. ancak pedallar, direksiyon simidi gibi donanimlar aracin km.sini ele verebilir. -
Her türlü aracın km'si ile oymanak mümkün.Hatta bu işi meslek edinenler bile var.Antalya'da bu dediğim işi yapan bir kişiyi dikkatle incelemiştim yaklaşık 2 ay önce Combo'nun km'sini düşürürken.
Aracın km saatini söküyorlar.Sonra bilgisayara onun özel bir fişiyle bağlıyorlar.Sonra program yardımıyla istenilen km'ye düşürüyorlar.Sonra tekrar monte ediyorlar.Bu kadar basit.
Bunu anlamanın yolu mesela araç 200.000 km'dedir.Ama görünen km 80-90.000 km civarıdır.Bu mesela;yetkili serviste araç devamlı bakımlara girmişse oradaki kayıtlarından anlaşılabilir.Ama servis yüzü görmediyse zor.Biraz da bu işlerden anlıyorsanız yine şanslısınız.Mesela direksiyona;vites topuzunun aşınmasına bakarak da anlayabilirsiniz.
-
Servis yüzü görmüş arabalarda da zor atıyorum adam 100k de aracı servise götürdü bakım yapıldı dolaştı dolaştı araba 180k geldi gitti arabanın km 150k ya düşürdü tekrar sevise soktu aradaki farkı gene anlayamazsın -
Mekanık kmlerde oynama oluyo elektronıklerde bılgısayara baglayarak oynama yapılabılıyo ama bu pcler sadece yetkılı servıslerde var ve km dusurmek yasak o cıhazları ozel servısler alamıyo. Hadı bı sekılde yaptınız 30000de bakıma gelmıs bı arabanın kmsını 10000e dusursenız onunuzdekı servıs zıyaretınızde bu bellı olucaktır yada arabayı alıcanız kısıyle yetkılı servısıne gıdıp baktırmanız yeterlıdır.. -
bence bu zamanla yenebilceğimiz problem.neredeyse her alıcı arabanın km si yüksek diyor.94 model 150.000 de ki broadway e yüksek km diyenler gördük satarken.önemli olan hor kullanılıp kullanılması bence.araba alırken 55.000 de bir araba bulduk ama almadık araçta albeni yoktu.ancak şuan 88000 de bir araba aldık servis bakımlı herşeyinden memnunuz.(2006 kangoo) -
quote:
Orjinalden alıntı: karadenizly
ama bu pcler sadece yetkılı servıslerde var ve km dusurmek yasak o cıhazları ozel servısler alamıyo.
Ne yazık ki dediğin gibi değil arkadaşım.Bilgisayarı olan herkes yapabilir bu işi gereken programı bulduktan sonra.Öyle özel bir aleti filan yok.Üstelik ben hiçbir yetkili serviste de görmedim bu bahsettiğin aletten. -
Reno servısınde 3 yıl calıstım clıp adında bı pc war arabanın tum degerlerıyle oynayabıldıgın gıbı arızalarınada bakabılıyosun. Ama onun programlarını kapalı zarf ıcınde Reno gonderıyo Fransadan gelıyo hemde orjınal olarak dısarı cıkarttılarsa eger bı sekılde kı yasak cıkaranı ısten cıkartıyolar tamır kıtaplarını bıle vermıyolar ancak oyle baskasının elıne gecebılır. Ama atıyorum wınamptada muzık dınlıosun medıa playerdada farklı bı pro bulduysa adam onun ıcın onu bılemem ama o program yoktur onlarda.. -
quote:
Reno servısınde 3 yıl calıstım clıp adında bı pc war arabanın tum degerlerıyle oynayabıldıgın gıbı arızalarınada bakabılıyosun. Ama onun programlarını kapalı zarf ıcınde Reno gonderıyo Fransadan gelıyo hemde orjınal olarak dısarı cıkarttılarsa eger bı sekılde kı yasak cıkaranı ısten cıkartıyolar tamır kıtaplarını bıle vermıyolar ancak oyle baskasının elıne gecebılır. Ama atıyorum wınamptada muzık dınlıosun medıa playerdada farklı bı pro bulduysa adam onun ıcın onu bılemem ama o program yoktur onlarda..
http://www.sahibinden.com/oto_km_dusurme_ve_ariza_tespit_cihaziWQQaXQQ7278531WQQpXQQdisplayitem&keyword=renault%20arıza
Ortam ıyıce bozuldu bu aletlerde ayaga dustu artık. Eskıden olsa servısler harıcı bı yerde bulamazdınız bu aletlerı ama ılandakı gıbı arttık heryerde mevcut malesef.
Bırde bu CLIP programı ılandakı program mı acaba?
http://www.sahibinden.com/_renault_clip_ariza_test_cihazi_WQQaXQQ9222073WQQpXQQdisplayitem&keyword=renault%20arıza
EDIT: 2. ılan ekleme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RONNIE -- 20 Ağustos 2008; 22:53:44 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: enico
arkadaslar 2.el araba alırken km si dogru mu yalan mı oynanmıs mı anlamanın yolu var mı? yenı nesıl arabalarda 2005,2006,2007,2008 model vb km ıle oynayabılıolarmı? 99 model accent araba nın oynamıs olabılırler mı ?neye ne kadar guvenebılırım saygılar...
Arabaların çoğu garanti süresince servise girdiğinden ;Genelde servis kayıtlarından çıkıyor.120 bin bakımı yapılmış arabayı ; 85 bin km de diye satabiliyorlar.
Bu konuda ne yapabiliriz onu tartışmamız lazım. Mesela araç muayenesinde ruhsata km si yazılabilir -
KATILIYORUM...
"BUNUN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN NELER YAPILABİLİR" İ KONUŞMALIYIZ...
SERVİS BAKIMLARI ÖZEL SERVİSLERCE YAPILSA BİLE, SERVİS BİLGİLERİ İNTERNET ÜZERİNDEN MERKEZİ BİR SİSTEME GİRİLMELİ VE SONRADAN BU BİLGİLERE MÜDAHALE EDİLEMEMELİ... ANCAK, PLAKA GİRİLDİĞİNDE HERKES TARAFINDAN GÖRÜLEBİLECEK ŞEKİLDE OLMALI...
BİLGİLERİ DÜZENLİ GİRİLMEYEN ARAÇLARA DA CAN YAKICI BİR CEZA UYGULANMALI... MESELA BU SİSTEME KAYDI OLMAYAN ARAÇLAR ALINIP SATILAMAMALI... YA DA TRAFİK KONTROLLERİNDE BİLGİLERİ GİRİLMEMİŞ ARAÇLAR DİREKT TRAFİKTEN MEN EDİLMELİ...
BELKİ BU SAYEDE, BÖYLE BÜYÜK SAHTEKARLARIN (ŞEREFSİZLERİN) ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR...
AB UYUM YASALARI ÇERÇEVESİNDE YAPILAN DÜZENLEMELERDE, BU KONULARLA İLGİLİ DE ÇALIŞMA YAPILACAĞINI ZANNEDİYORUM...
quote:
Orjinalden alıntı: raifkokten
quote:
Orjinalden alıntı: enico
arkadaslar 2.el araba alırken km si dogru mu yalan mı oynanmıs mı anlamanın yolu var mı? yenı nesıl arabalarda 2005,2006,2007,2008 model vb km ıle oynayabılıolarmı? 99 model accent araba nın oynamıs olabılırler mı ?neye ne kadar guvenebılırım saygılar...
Arabaların çoğu garanti süresince servise girdiğinden ;Genelde servis kayıtlarından çıkıyor.120 bin bakımı yapılmış arabayı ; 85 bin km de diye satabiliyorlar.
Bu konuda ne yapabiliriz onu tartışmamız lazım. Mesela araç muayenesinde ruhsata km si yazılabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roverci -- 21 Ağustos 2008; 0:22:04 >
-
iyi ustaar anlar -
quote:
Mekanık kmlerde oynama oluyo elektronıklerde bılgısayara baglayarak oynama yapılabılıyo ama bu pcler sadece yetkılı servıslerde var ve km dusurmek yasak o cıhazları ozel servısler alamıyo. Hadı bı sekılde yaptınız 30000de bakıma gelmıs bı arabanın kmsını 10000e dusursenız onunuzdekı servıs zıyaretınızde bu bellı olucaktır yada arabayı alıcanız kısıyle yetkılı servısıne gıdıp baktırmanız yeterlıdır..
elektronik arabalar dahil her türlü km ile oynanıyor. Benim gördüğüm ise yetkili servis ile alakası olmayan bir yerdi. Söylediğine göre galericilerin sattığı yüksek kilometreli araçların %70'inin km'si ile oynandığı. -
bu bilgisayarlari parasi olan herkes alabiliyor. yurtdisindan getirebileceginiz gibi sahibinden'de bile satiyorlar Ronnie'nin de linklerini verdigi gibi.
quote:
Mekanık kmlerde oynama oluyo elektronıklerde bılgısayara baglayarak oynama yapılabılıyo ama bu pcler sadece yetkılı servıslerde var ve km dusurmek yasak o cıhazları ozel servısler alamıyo. Hadı bı sekılde yaptınız 30000de bakıma gelmıs bı arabanın kmsını 10000e dusursenız onunuzdekı servıs zıyaretınızde bu bellı olucaktır yada arabayı alıcanız kısıyle yetkılı servısıne gıdıp baktırmanız yeterlıdır..
-
Topkapı sanayide ''Kilometreciler'' bile var,hatta yazmışlar kocaman tabelaya:''Her marka ve model aracın KM'si düşürülür'' diye.Ne kadar diye sordum;''30ytl sizi de bekleriz abicim'' dedi. -
Bu Konuda Malesef Bir Bilgim Yok.. -
Ustası bir bindimi arabaya şak diye anlıyor.memlekette sahtekar çok km si düşürmek moda oldu. -
Olay vicdan da bitiyor, adamın şeferi yoksa, adiliği, düzenbazlığı normal görüyorsa, içi sızlamıyorsa yapacak birşey yok. Çıkar bir gün bir yerden acısı. Öyle bir ortamda yaşıyoruz ki artık ne saygı ne sevgi hiç bir şey kalmadı... Gemisini kurtaran kaptan olmuş, komşuluk bitmiş, fakire fukaraya yardım bitmiş, millet günü kurtarmanın peşinde, yan komşusu evde ölüyor haberi olmuyor, şimdi böyle bir ortamda km düşürmeyimi düşünecek adam .... -
eğer araç düzenli olarak servise gidiyorsa anlamak kolay olacaktır
Benzer içerikler
- xtronic cvt
- toyota proace city yorumlar
- cam tavan araba dezavantajları
- lastikte xl ne demek
- dacia zikzak işareti
- tiguan boyutları
- bmw elektrikli motor
- huawei aito m9 türkiye fiyatı
- 2023 en çok satan arabalar
- byd manisa iş başvurusu
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X