Şimdi Ara

Aracın conta yakması vs? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • o arabanin contasi yanikmis zaten kardes

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yağ-su karışımı olmuş. Geçmiş olsun.


    İhtimaller;

    • Motorda yağ soğutucusu varsa o patlamış olabilir.
    • Silindir kapak contasının yağ-su arasındaki bölümü yanmış/deforme olmuş olabilir.
    • Silindir kapağında çatlak olabilir.


    Yağ soğutucusu patlamışsa soğutucu değişir, tüm bloka temizlenir, soğutma sistemindeki tüm metal olmayan hortumlar değişir. Tüm soğutma sistemi periyodik olarak birkaç kez temizlenir yola devam edilir.


    Conta yandıysa büyük ihtimal diğer parçalarda sıkıntı yoktur. Hemen kenara çektiğinizi yazmışsınız. Blok temizliği + conta + kapak taşlama ve soğutma sistemi hortumları değişimi ertesinde birkaç kez periyodik temizlik yapılır iş yine çözülür.


    Kapak çatlaksa kapak değişir, kaynak işine girmeyin. Boş kapak gelirse yeni sübap sistemi vs alınır, kapak dolu gelirse kontrol edilir, temizlenir direkt takmaya hazır edilir. Blok komple temizlenir, yeni conta + soğutma sistemindeki hortumlar değişir birkaç kez periyodik temizlik yapılır iş yine çözülür.


    Burada dikkat ederseniz sürekli olarak soğutma sistemindeki hortumların değişimi ve sistemin birkaç kez temizliğini söyledim. Çünkü; sadece temizlik yapılırsa o hortumlar birkaç aya kalmaz teker teker patlar, yolda bırakır, hararet yaptırır. Hortumlar değişir ama soğutma sistemi periyodik olarak birkaç kez temizlenmezse bu sefer 1 yıla kalmaz yine hortumlar patlamaya başlar. İlk seferde ne kadar temizlerseniz temizleyin sistemde yağ kalacaktır. Yağ çözücü hekzan gibi (veya türevleri) kullanılması şarttır. Bu da sistemin hekzandan da arındırılmasını gerektirir. Ayrıca tek seferde yağdan arındırmak da imkansıza yakındır. Ustaların hiç sevmez bu işleri.


    Motorda çok büyük ihtimal rektefiye veya yenileme gerekmeyebilir. Kapakta çatlak yoksa 2,5k-4k fiyatlara çözülebilecek işlemler bunlar. 15-16k fiyat verip 2 gün sonra söküp bakacak ustaya umarım referanslı gitmişsinizdir yoksa kolumu kaptırdım bacağımı kurtaramadım durumu olabilir.


    Tekrar geçmiş olsun.





  • bende cevreyolunda arabayı az sıkıştırayım dedim. 170km hızla giderken stop etti. sağa çektim çalışmadı hararet sona gelmiş farkında değildim. çekiciyle evin önüne getirdim. birkaç gün yattıktan sonra su koydum. radyatörün kapağını kapatmadan marşa bastım. bütün su dışarı fışkırdı anında.


    contayı 2 yerden patlatmışım açınca gördük. conta patlayınca motor bütün kompresyonu suya verirmiş. üst kapağı indirip conta değiştirdikten sonra kapattık. motorcuya vs gitmedi motor. 5 yıldır biniyorum hala sorun yok. hararet ortaya gelmiyor bile. tabi sizinkinde bilemem nasıl olcak. geçmiş olsun.

  • canocan_07 kullanıcısına yanıt
    Referanslı gitmedik hocam fotoğraf çektim bunun yanı sıra partikül de çatlak çıktı fotoğrafları atayım bi bakın yorumunuz ne olur. Benim gördüğüm kadarıyla bakımlarını güzel yaptırmamışlar saatli bomba elimizde patladı. Aracın conta yakması vs? Aracın conta yakması vs? Aracın conta yakması vs? Aracın conta yakması vs? Aracın conta yakması vs?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Sağ olun hocam bakalım emanet olunca tedirginim biraz kendi arabam olsa böyle olmazdı zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Araçta lpg varsa muhtemelen ayar problemi var bilginiz olsun. Fakir karışım emareleri gözüküyor.

  • Lemansky kullanıcısına yanıt
    Araçta antifriz kullanılmamış! Kapakçıya gidecek araç, conta büyük ihtimal yanık. Silindirler ölçüm yapılacak bakılacak. Komple temizlik vs. 6 bin TL gider

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kıng365 kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi benim arabam değil artık aldık emanet başımıza geldi bakalım yani bu bir günlük bir şey değil ama anlatabilirsek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lemansky kullanıcısına yanıt
    Edit fotolara yakından baktım zaten yağ kaçakları çokmuş. Çok bakımsız kalmış araç rektefiye kadar gider. O da 10 bin TL civarı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lemansky kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle bu bir günlük bir şey değil. Zaten araç sahibinde bile patlayacakmış. Araç sahibi ile yarı yarıya çözün işi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam yanlış anlamayın usta sizi tecrübesiz gördüyse kazıklamak istemiş olabilir 15-16k nedir?

    Ayrıca yağ soğutucu da patlamış olabilir kesin mi contanın yandığı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten durumunu az da olsa anlıyorum. Emanet arabayı bu yüzden sevmiyorum. Ben de bir ara yakınımın arabasina 1 hafta binmiştim. O kadar sakin ve düzgün kullanmıstim ki. (Arabaya sürekli binen biri daha var sahibinden başka.) Neyse verdim 2-3 ay sonra araba arıza vermiş. Yarım rektifiye demişler. Önceden hararet yapmış bu araba falan demişler. Neredeyse ihale üstüme kalıyordu, ben kullanırken iyi kullanmamisim, hararet yaptırmışim ve soylememisim yani. Neyse o günden beri hiç binmedim bir daha. Geçenlerde yine bir sürü masraf açmış. Arabayı bakımsız bırakıyorlar, olup olmadık yerlerden yakıt alıyorlar, parçanın ucuzunu takıyorlar, çalıştırır çalıştırmaz yüksek devirler çeviriyorlar vs. sonra araba geliyor senin elinde patlıyor. Neyse ki benim elimde patlamamisti. Hala şükrederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PetrovaFire kullanıcısına yanıt
    Hocam bende onun farkına vardım sudan çıkmış balık gibiyim direk bu işlerden anlayan eniştemin numarasını verdim tüm derdini ona anlat vs tüm olaylar onun elinden geçecek bakalım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt
    Öyle hocam maalesef bizim elimizde kaldı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lemansky

    Öyle hocam maalesef bizim elimizde kaldı.
    Geçmiş olsun, umarım en az masrafla kurtarırsınız. Arabanın bakımsız olduğunu, elinizde patladığını ispatlasaniz bile yine de yaptırmanız beklenecektir. Yaptirmazsaniz aldı bozdu olacaktır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 5 bin lira civarı masrafı çıktı artık sağlık olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.