Şimdi Ara

Aracımla Kaza Yaptım - Kaza Bildirimi Hakkında Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar,

    Kendi aracımla ufak çaplı ve düşük hızda, maddi hasarlı bir kaza yaptım.

    Şöyle gerçekleşti; dar bir sokak arasından nispeten daha geniş bir caddeye çıkmak için durdum. Çıkacağım caddede manevra yapacağım alana kadar araçlar park ettiği için caddenin kalanı tam görünmüyordu, dikkatle yolu gözledim gelen giden var mı diye. Kimsenin gelmediğinden emin olduğumda tam burnumu çıkarıyordum ki bir araç ortalama bir hızla geçti ve sağ arka kapısına vurmuş oldum. İlk kazamı böylece yaşadım malesef. Benim aracımda pek bir hasar yoktu hatta pasta cila ile geçti, ön tamponu biraz boyanmıştı. Çarptığım araçta ise sağ arka kapısının alt tarafı biraz çöktü, belli belirsiz. Orada bir tane tutanak tuttuk ve tutanak şahısta. Acemiliğimden ve o anki heyecandan fotoğrafını vs. almak hiç aklıma bile gelmedi.

    Kaza 22 Haziran'da gerçekleşti. Hasarının karşılanması için şahıs bildirimde bulunur diye tahmin ettim ama dün (26/06/2020) beni aradı ve 800TL'ye aracını yaptırabileceğini ve tramer kaydı oluşmasını istemediğini söyledi. 500TL verirsem bu şekilde geçiştireceğini söyledi. Ben bu teklifini reddettim ve trafik sigortamın olduğunu, hasarını karşılayacağını söyledim. Daha sonra tramer'den dolayı araç değer kaybı oluşacağını ve mahkeme vs. söyledi. Bildiğim kadarıyla trafik sigortası onlarıda karşılıyor.

    Sormak istediklerim şunlar, tecrübeli kişiler vardır mutlaka aramızda;
    1 - Ben sigortamdan hasar karşılamayacağım için ihbarda bulunmadım. Anladığım kadarıyla o şahısta henüz bulunmadı. Bulunmam gerekir miydi?
    2 - Araç değer kaybı ve dava vs. diyince olay trafik sigortasına dallanacak belli ki. Bu durumda ben kaza ihbarında bulunmadığım için sigorta şirketi karşı araçtaki değer kaybını karşılamayacağını söyleyebilir mi? Böyle birşey mümkünse tutanağın örneğini şahıstan fax yolu ile isteyip ihbarda bulunabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mylord92 -- 27 Haziran 2020; 19:21:8 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.