Şimdi Ara

ARACIMIN SESİ NEDEN ARTMIŞ OLABİLİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar aracımı geçen sene almıştım aldığımda aracımın hiç sesi çıkmıyordu çalıştığını bile duymuyordum hatta kaç defa yeniden çalıştırıyım diye stop ettirmiştim ama şimdi çok ses çıkarıyor egzozda bir sorun olacağını zannetmiyorum hemde araba düşük devirlerde bile bağırarak gidiyor bu sorun neden kaynaklanır?

• quote:

Orjinalden alıntı: efsanea_06

arkadaşlar aracımı geçen sene almıştım aldığımda aracımın hiç sesi çıkmıyordu çalıştığını bile duymuyordum hatta kaç defa yeniden çalıştırıyım diye stop ettirmiştim ama şimdi çok ses çıkarıyor egzozda bir sorun olacağını zannetmiyorum hemde araba düşük devirlerde bile bağırarak gidiyor bu sorun neden kaynaklanır?

LPG var mı aracınızda ?
  • debriyaj balatasından olabilir , ayrıca lpg li araç ise daha sessiz calışır
  • quote:

Orjinalden alıntı: maradona83

debriyaj balatasından olabilir , ayrıca lpg li araç ise daha sessiz calışır

LPG li araç sessiz mi çalışır ??

• quote:

Orjinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

quote:

arkadaşlar aracımı geçen sene almıştım aldığımda aracımın hiç sesi çıkmıyordu çalıştığını bile duymuyordum hatta kaç defa yeniden çalıştırıyım diye stop ettirmiştim ama şimdi çok ses çıkarıyor egzozda bir sorun olacağını zannetmiyorum hemde araba düşük devirlerde bile bağırarak gidiyor bu sorun neden kaynaklanır?

LPG var mı aracınızda ?

hayır aracımda lpg yok
  • Bence egzos ve yağ , ancak ustadlar daha iyi bilirler.
  • quote:

Bir şekilde motordaki sürtünme artmış...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ÇOK FAZLA YOL SESİ VAR
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki motordaki sürtünme neden artmış ve ne yapılması gerek bu şekilde devammı etmesi gerek ?
  • katalitik konvertöre de bir baktırın. dağıldıysa aşırı gürültü yapar.
  • Aracinizin son bakimi ne zaman yapildi yil ve km olarak cok olduysa oradan baslayin. Katalitik konvertor egzos susturuculari borulari kontrol edilmeli. Motorde debriyaj balata degisimi, triger degisimi yada subap ayari gibi islemler uygulandiysa kontrol edilebilir. Su an icin bunlar ses devirle birlikte artiyorsa egzos sistemi ve debriyaj balatalari ilk supheliler
  • quote:

Orjinalden alıntı: kerten

Aracinizin son bakimi ne zaman yapildi yil ve km olarak cok olduysa oradan baslayin. Katalitik konvertor egzos susturuculari borulari kontrol edilmeli. Motorde debriyaj balata degisimi, triger degisimi yada subap ayari gibi islemler uygulandiysa kontrol edilebilir. Su an icin bunlar ses devirle birlikte artiyorsa egzos sistemi ve debriyaj balatalari ilk supheliler

aracın triger bakımı 10.000 km önce yapıldı serviste yağ değişiminide 2 ay önce yaptırdım 2.000 km falan oldu.debriyajın bitip bitmediğini nasıl anlayabilirim?servise mi göstermem gerekiyor?
  • Benim aracımda da aynı sorun var. İlk aldığımda çok sessizdi, şimdi nerdeyse dizel araç gibi ses çıkarıyor :)
    Araç 53 binde, acaba kullandıkça parçalar aşındığı içinmi ses çıkarıyor.
    Çözüm için önerilerinizi bende bekliyorum.
    Birde bu forumda Ali eser'in sattığı bor içerikli bir yağ var (sanırım bor power) acaba onun faydası olurmu?

quote:

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.