Şimdi Ara

Aracım zamdan etkilenecek mi ( Ayrıntılı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: dmltnman

Ben seni rahatlatayım. Eğer araç için kredi çekildiyse bayi aracın faturasını kesmiş demektir. Zaten aralık ayında kotalarını doldurmak için kırk takla atan bayiler bu şartlardaki müşterilerin aracını aralık ayında faturalandırıyor. Ben de 2 gün önce aynı soru işaretleri içerisindeydim. Sonra irsaliyeli faturamı gönderdiler de rahatladım.
    Sizin de %99 faturanız kesilmiş ve faturadaki ötv miktarı %40 olarak doldurulmuştur. Rahat olun yani..

çok sağolun , kafayı yemekle yememek arasındaki çizgideyim şu an. bu işlerden anlarım diye babam bana bıraktı ve elime yüzüme bulaştırmama az kalmış gördüğüm kadarıyla.
  • Bayi proforma fatura keserek bankaya sizin adınıza kredi başvurusunda bulundu.http://www.oaib.org.tr/tr/proforma-fatura adresinden de öğrenebilirsiniz. Sadece makbuz size vermiş olmaması gerekli proforma fatura kopyası ve sözleşmeniz de vardır yoksa banka krediyi onaylamaz.
  • Tracy-Mcgrady kullanıcısına yanıt
    Benim kredi işlemim 31 aralık günü mesai saatinin bitiminden 1 saat sonra tamamlanabilmişti. Buna rağmen fatura 31/12/2013 tarihli olarak kesilmiş. Dediğim gibi bu kota doldurma ile alakalı tamamen. Yoksa niye bu kadar zorladılarki. İşlemlerimi 2 ocağa da bırakabilirdik. Ben istemedim bu ertelemeyi ama onlar da hiiç mi hiç istemediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

Bayi proforma fatura keserek bankaya sizin adınıza kredi başvurusunda bulundu.http://www.oaib.org.tr/tr/proforma-fatura adresinden de öğrenebilirsiniz. Sadece makbuz size vermiş olmaması gerekli proforma fatura kopyası ve sözleşmeniz de vardır yoksa banka krediyi onaylamaz.

Proforma faturanın kesilmiş olması bağlayıcı değil. Zaten o faturanın pek bir hükmü de yok. Önemli olan gerçek faturanın kesilip kesilmediği..
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

Bayi proforma fatura keserek bankaya sizin adınıza kredi başvurusunda bulundu.http://www.oaib.org.tr/tr/proforma-fatura adresinden de öğrenebilirsiniz. Sadece makbuz size vermiş olmaması gerekli proforma fatura kopyası ve sözleşmeniz de vardır yoksa banka krediyi onaylamaz.

bankanın esenler şubesine gittik bin tane kredi kağıdı imzaladıktan sonra işimiz bitti. bayiide de aracın özellikleri modeli ile ilgili bi kağıt imzalamıştık.fakat bize peşinat makbuzu dışında hiçbir şey verilmedi.

• Arkadaş yukarıda gayet net açıklamış. Eğer otomobil kredisi kullandıysanzı zaten banka faturayı görmeden kredi çıkarmaz, demekki fatura kesilmiş ve araç gemide de değil stokta. Gemideki araç gümrükte işlemleri bitmeden faturası şasi numarasına göre kesilemez.

Yani aslında Opel bayi size araç gemide diyerek sallamış, bazen bayiler yıl sonunda araçları kendi bayileri üzerine ya da yan irketleri üzerine fatura keserek ancak plaka çıkarmadan alabilirler, araç aslında ikinci el olur ama hukuken olmaz... Aracı o fatura üzerinden KDV dahil olarak faturalandırarak size satar ama olayda halihazırda gümrükten çıkmış en azından ilemleri bitmiş bir araç var ve size satılmış büyük ihtimal diğer bayi stoklarından size gelmesini bekliyorsunuz.
  • yani dolandırılmadık mı sonuç olarak?
  • Daha gemide olan ve gümrük girişi yapılmamış bir araca bayi nasıl fatura keser anlamadım ben.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı durum bende var suan. Ama benim satış danışmanım ne olur ne olmaz yolda gelirken araca bisi olur. Kapıya gelmeyen araca kredi kullanmayalım dedi. Vdf finans onaylandı peşinatı yatırdım ama faturası kesilmedi aracın ve simdi ben zamli fiyatı odicem. Tek şansım var o da seattan kaynaklı gecikme oldugu icin doğuş seatla görüşüyormuş ve seat olumlu karşılarsa zam kadar indirim yapacaklarmis. Aralık sonu gelecek araba hala İspanya limanda!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tracy-Mcgrady kullanıcısına yanıt
    Öncelikle rahat olun..Mahalle arasında kalk gidelim tarzı çalışan bir galeriden araç almamışsınız. Koskoca OPEL hiçbirşey olmaz. Peşinat vermişssiniz,kredi kullanmışsınız hepsi de belgeli. Araç gümrükten çıkmadan fatura kesilemez, hatta bayii yoldaki nakliye riskleri vs dolayısı ile ancak araç deposuna girdiği anda size fatura eder ve teslimat yapar..Ocak ayı vs diye de düşünmeyin onlar 2013 model olarak fatura edecekleri için ÖTV değişmez veya değişsse dahi kitabına uyduracaklardır. Nereden mi biliyorum ben de Astra aldım 30 Aralık ta bayide olacak demişlerdi ama henüz gelmedi çünkü gümrükte aşırı yığılma varmış..Satış temsilcisi arkadaş canını sıkma abi ,hiçbir zam sana yansımayacak dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartekin -- 4 Ocak 2014; 2:00:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Öncelikle rahat olun..Mahalle arasında kalk gidelim tarzı çalışan bir galeriden araç almamışsınız. Koskoca OPEL hiçbirşey olmaz. Peşinat vermişssiniz,kredi kullanmışsınız hepsi de belgeli. Araç gümrükten çıkmadan fatura kesilemez, hatta bayii yoldaki nakliye riskleri vs dolayısı ile ancak araç deposuna girdiği anda size fatura eder ve teslimat yapar..Ocak ayı vs diye de düşünmeyin onlar 2013 model olarak fatura edecekleri için ÖTV değişmez veya değişsse dahi kitabına uyduracaklardır. Nereden mi biliyorum ben de Astra aldım 30 Ocak ta bayide olacak demişlerdi ama henüz gelmedi çünkü gümrükte aşırı yığılma varmış..Satış temsilcisi arkadaş canını sıkma abi ,hiçbir zam sana yansımayacak dedi

derdimi anlamışsınız , çok sıkıntı çektim. özellikle bugün telefon görüşmesinde araç ne zaman geliyor dediğimde gemide dedi , gemiden haber gelince biz size haber vericez dediler. ben de işkillendim biraz.

• Görüyorum ki sıfır araç alım aşamaları hakkında herkesin kafasında soru işaretleri var ve bazı yanlış bilgiler paylaşılıyor. Bunları düzeltmek adına sıfır araç satışında neler olur baştan sona yazayım da kafalarda soru işaretleri kalmasın.

* Öncelikle bayiler gelecek olan tüm araçların şasi numaralarını görür ve araç daha üretimde olsa bile ona kredi kullandırabilir.

* Proforma fatura dediğiniz belgenin müşteri açısından hiçbir hükmü yoktur. Bayinin bankaya "Ben şu şasi numaralı aracı, şu şahsa satıyorum. Kredi açabilirsin" anlamındadır.

* Araca 300, 500, 1000 TL kapora vermek aracın sahibi olmak anlamına gelmez. En az ÖTV bedeli kadar ödeme yapmalısınız. Çünkü bayi faturanızı kesebilmek için ÖTV'yi devlete peşin öder. Bu parayı da sizden tahsil etmiş olması gerekir. Kalan kısmını teslimatta da verebilirsiniz ama hesabı erken kapatmak bayinin iş yükünü hafifleteceği için tavsiye edilir.

* Aralık ayı gibi sıkıntılı aylar dışında yoldaki araçların faturasının kesilmesi için genellikler aracın bayiye ulaşması beklenir. Yolda araca bir zarar gelmişse uğraşmamak için.

* Çoğu marka araç satışında sözleşme imzalatmaz. İmzaladığınız evraklar satış bilgi formu gibi sıradan bilgi amaçlı formdur. Altında da küçük puntolarla vergilerdeki ve fiyatlardaki artışlar yansıtılır diye ibareler vardır.

* Aracın üretimi tamamlanmış ve fabrikasından yola çıkmış ise o aracı fabrika bayiye faturalamış demektir. O andan sonra bayide size faturalayabilir.

* Faturası kesilmiş bir araç için, sonradan neye zam gelirse gelsin fiyatı değişmez. En sağlıklı yöntemi budur.

* Diyelim yoldaki gelen araca ödeme yaptınız ve bayi de aracı görmeden size faturaladı. Araç geldiğinde ise araçta ayıp olduğu fark edildi. Bu durumda o araç resmi olarak sizindir ama bayi sizi mağdur etmez. Gerekirse fatura iptal edilir, araç değişikliği yapılır. Bundan yana endişelenmek yersizdir.

* Yaptığınız ödemeleri mutlaka banka üzerinden gerçekleştirin. Elden yapılanlar içinde mutlaka makbuzlarınızı alıp saklayın. Türkiye'de ki hiçbir bayinin sizin paranızın üzerine yatacağına ihtimal bile vermiyorum. Bir veya birkaç müşterinin parası ile zengin olunmaz, kaldı ki yanlış bir şey yapılırsa satışa konu olan marka bayi ile olan anlaşmasını bile kesebilir. Kimse de kendi topuğuna sıkmak istemeyeceği için bu dolandırılma konusunda sıkıntı yaşamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: seizure

Görüyorum ki sıfır araç alım aşamaları hakkında herkesin kafasında soru işaretleri var ve bazı yanlış bilgiler paylaşılıyor. Bunları düzeltmek adına sıfır araç satışında neler olur baştan sona yazayım da kafalarda soru işaretleri kalmasın.

* Öncelikle bayiler gelecek olan tüm araçların şasi numaralarını görür ve araç daha üretimde olsa bile ona kredi kullandırabilir.

* Proforma fatura dediğiniz belgenin müşteri açısından hiçbir hükmü yoktur. Bayinin bankaya "Ben şu şasi numaralı aracı, şu şahsa satıyorum. Kredi açabilirsin" anlamındadır.

* Araca 300, 500, 1000 TL kapora vermek aracın sahibi olmak anlamına gelmez. En az ÖTV bedeli kadar ödeme yapmalısınız. Çünkü bayi faturanızı kesebilmek için ÖTV'yi devlete peşin öder. Bu parayı da sizden tahsil etmiş olması gerekir. Kalan kısmını teslimatta da verebilirsiniz ama hesabı erken kapatmak bayinin iş yükünü hafifleteceği için tavsiye edilir.

* Aralık ayı gibi sıkıntılı aylar dışında yoldaki araçların faturasının kesilmesi için genellikler aracın bayiye ulaşması beklenir. Yolda araca bir zarar gelmişse uğraşmamak için.

* Çoğu marka araç satışında sözleşme imzalatmaz. İmzaladığınız evraklar satış bilgi formu gibi sıradan bilgi amaçlı formdur. Altında da küçük puntolarla vergilerdeki ve fiyatlardaki artışlar yansıtılır diye ibareler vardır.

* Aracın üretimi tamamlanmış ve fabrikasından yola çıkmış ise o aracı fabrika bayiye faturalamış demektir. O andan sonra bayide size faturalayabilir.

* Faturası kesilmiş bir araç için, sonradan neye zam gelirse gelsin fiyatı değişmez. En sağlıklı yöntemi budur.

* Diyelim yoldaki gelen araca ödeme yaptınız ve bayi de aracı görmeden size faturaladı. Araç geldiğinde ise araçta ayıp olduğu fark edildi. Bu durumda o araç resmi olarak sizindir ama bayi sizi mağdur etmez. Gerekirse fatura iptal edilir, araç değişikliği yapılır. Bundan yana endişelenmek yersizdir.

* Yaptığınız ödemeleri mutlaka banka üzerinden gerçekleştirin. Elden yapılanlar içinde mutlaka makbuzlarınızı alıp saklayın. Türkiye'de ki hiçbir bayinin sizin paranızın üzerine yatacağına ihtimal bile vermiyorum. Bir veya birkaç müşterinin parası ile zengin olunmaz, kaldı ki yanlış bir şey yapılırsa satışa konu olan marka bayi ile olan anlaşmasını bile kesebilir. Kimse de kendi topuğuna sıkmak istemeyeceği için bu dolandırılma konusunda sıkıntı yaşamazsınız.

ne kadar teşekkür etsem az size. teşekkürler

• Almanyadan gemi ile gelen arabanızın ne faturası kesildi nede vergileri yatırıldı

Ülkeye araba girmeden bayi fatura kesemez , hayali ithalat olur bu

Zam konusunu ise bayi ile görüşmen gerekiyor sabit fiyat uygulaması varsa zam görmez yoksa fark isteyebilirler
  • Gümrüğe gelmemiş aracın faturasını kesemezler diye dusunuyorum. Girişi olmayanın çıkışı olamaz. Bence vergi farkı ödersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fabrika-distribütör-bayii arasında mülkiyetin el değiştirme prosedürüne göre değişebilecek bir şey, kimsenin kesin bir şey diyebileceğini sanmıyorum...

Fabrika distribütörüne muhtemelen fob sattığı ve bizim mevzuatımıza bağlı olmadığı için o aşamada sıkıntı yok, ama ödenecek ötv'nin belirlenebilmesi için distibütörün de bayiiye fatura kesmesi lazım ( evet saçma ama ödenecek ötv belirlenirken aracın bayiye maliyeti ve bayiinin satış fiyatından hangisi yüksek ise onun üzerinden vergi ödeniyor. Bayi'nin kağıt üzerinde zararına araç satıp az vergi ödemesinin engellenmesi için).

Distribütör'ün henüz eline geçmemiş bir mal için fatura kesmesi, özellikle ay farkı ,hatta burada yıl farkı da söz konusu, kdv mevzuatı açısından sıkıntı yaşamasına yol açabileceğini düşünüyorum.

Malın hasarlı vs çıkması durumunda da faturaya itiraz süresi geçeceği için bayii açısından sorun yaratır, keza aynı şey bayii-müşteri arasında da geçerli.

O bakımdan o aracın ötv'sinin 2013'de ödenmiş olma ihtimalini düşük görüyorum.

Bunu bayii size yansıtır-yansıtmaz, o ayrı bir mesele...

• Şu an için ne yazık ki böyle bir problem var.

Araç tescil ettirilmediği için yeni zammın size yansıtılma ihtimali yüksek. Bildiğim kadarıyla şu an bayilerde bu ötv farkından kaynaklanan büyük kayıplar var. Bu farkı ödememek için gereken her şeyi yapmak sizin hakkınız. Farkı bayilerin veya distribütörlerin karşılaması gerekiyor.
    Asıl sorunun kaynağı tabiyki yeni çıkan yasa. Yasaya 2014 model araçlarda geçerlidir ibaresi konulması gerekirdi.

İnşallah en kısa zamanda bu problemi çözerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NirVaNa

Şu an için ne yazık ki böyle bir problem var.

Araç tescil ettirilmediği için yeni zammın size yansıtılma ihtimali yüksek. Bildiğim kadarıyla şu an bayilerde bu ötv farkından kaynaklanan büyük kayıplar var. Bu farkı ödememek için gereken her şeyi yapmak sizin hakkınız. Farkı bayilerin veya distribütörlerin karşılaması gerekiyor.
    Asıl sorunun kaynağı tabiyki yeni çıkan yasa. Yasaya 2014 model araçlarda geçerlidir ibaresi konulması gerekirdi.

İnşallah en kısa zamanda bu problemi çözerler.

hocam zam bize yansımıyor sorunumuz şu an daha farklı , şu konuda bahsettik o konuya

http://forum.donanimhaber.com/m_86384277/mpage_1/f_//tm.htm#86415024

• Hic bir sey olmaz gonlunuz rahat olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.