Şimdi Ara

Aracım ilk marşta gazı geç alıyor (sanırım çözüldü) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
42.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Ben çok daha basit bir mantık yürüteyim,

Akü'den kaynaklanıyor olabilir mi?

Aracı ocakta aldım, 1 hafta sonra 72 amperlik akü taktırdım.
    Tam olarak aküden nasıl kaynaklanabilir?
    Passat'05 1.6 Exclusive manuel (2013-2015)
    Golf'00 1.6 Comfortline manuel (2011-2013)
  • quote:

Orijinalden alıntı: escala

quote:

Benim araçta alkollü bir günün sonrasında farları açık unutmuştum sabah uyandığımda marşa bastım araba almadı marşı.

Akü bittiğinden marş almamış.

Sizinki de bitmek üzereyse yada aracı karşılayamayacak bir aküyse o yüzden olabilir diye düşündüm.

"Sokak köpeklerine selam vermek, adam olmaya çeyrek var demektir."
  • quote:

Hiç gaz vermeden denedim çalışıyor ama gördüğünüz gibi geç çalışıyor, bir de marş dinamosu araç çalıştıktan sonra 1-2 saniye daha çalışmaya devam ediyor. Bugün bir elektrikçi getirin bakalım ama en az 2-3 saatlik işi var zamanınız olunca getirin hafta içi bakayım dedi.

Arada bu geç çalışmasının sebebi marş dinamosu olabilir mi? Eğer sebep bu değilse de marş dinamosundaki bu 1-2 saniyelik devam etme durumu neden kaynaklanır çözümü nasıldır başına gelen var mı?

sayın escala..videoyu izledim..benim passat da aynen bu şekilde çalışıyor...gaza basmasam dahi çalışıyor lakin geç çalışıyor..video tıpatıp aynı diyebilirim..gösterge panelinizde hiçbir uyarı yahut ikaz lambası görünmüyor yanlış görmediysem eğer..marş dinamasu demişsiniz..marş dinamosu takılı kalsa araç çalıştıktan hemen sonra anormal bir vızlama sesi duyarsınız..ki böyle bir ses duyulmuyor..yinede şüpheleniyorsanız..söktürün bi güzel temizleyip kömürleri eskidiyse yenilenip yağlanıp taktırın..bu arada aracı elektrıkçiye bırakmayın..daha da kötü hale getirmesi büyük ihtimal..bu araçlardan herkes her ben ustayım diyen anlamıyor..bu ay gidebilirsem ankara ya gideceğim..şu geç çalışma sorununa artık bir son vermenin zamanı geldi inşallah

• quote:

quote:

quote:

Benim araçta alkollü bir günün sonrasında farları açık unutmuştum sabah uyandığımda marşa bastım araba almadı marşı.

Akü bittiğinden marş almamış.

Sizinki de bitmek üzereyse yada aracı karşılayamayacak bir aküyse o yüzden olabilir diye düşündüm.

hayır sorunun akü ile alakası yok...bu geç çalışma sıkıntısı apayrı bir sebebe dayanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: rudeboy87

quote:

Hiç gaz vermeden denedim çalışıyor ama gördüğünüz gibi geç çalışıyor, bir de marş dinamosu araç çalıştıktan sonra 1-2 saniye daha çalışmaya devam ediyor. Bugün bir elektrikçi getirin bakalım ama en az 2-3 saatlik işi var zamanınız olunca getirin hafta içi bakayım dedi.

Arada bu geç çalışmasının sebebi marş dinamosu olabilir mi? Eğer sebep bu değilse de marş dinamosundaki bu 1-2 saniyelik devam etme durumu neden kaynaklanır çözümü nasıldır başına gelen var mı?

sayın escala..videoyu izledim..benim passat da aynen bu şekilde çalışıyor...gaza basmasam dahi çalışıyor lakin geç çalışıyor..video tıpatıp aynı diyebilirim..gösterge panelinizde hiçbir uyarı yahut ikaz lambası görünmüyor yanlış görmediysem eğer..marş dinamasu demişsiniz..marş dinamosu takılı kalsa araç çalıştıktan hemen sonra anormal bir vızlama sesi duyarsınız..ki böyle bir ses duyulmuyor..yinede şüpheleniyorsanız..söktürün bi güzel temizleyip kömürleri eskidiyse yenilenip yağlanıp taktırın..bu arada aracı elektrıkçiye bırakmayın..daha da kötü hale getirmesi büyük ihtimal..bu araçlardan herkes her ben ustayım diyen anlamıyor..bu ay gidebilirsem ankara ya gideceğim..şu geç çalışma sorununa artık bir son vermenin zamanı geldi inşallah

Arabama binen 2 arkadaşım da (biri lpg diğeri kaporta ustası) marş motorun araba çalıştıktan sonra tam bırakmıyor dediler. Ben de öyle duyuyorum 1 saniye kadar daha basıyor gibime geldi, isterseniz bir daha izleyin sesini açarak.
    Bayramdan sonra tatile giderken ve dönerken birer gün ankarada konaklayacağız, eğer bir gelişme kaydederseniz burdan paylaşmanızı bekliyor olacağım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rudeboy87

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=gL4WTWDYfoE&feature=youtu.be

Arabama binen 2 arkadaşım da (biri lpg diğeri kaporta ustası) marş motorun araba çalıştıktan sonra tam bırakmıyor dediler. Ben de öyle duyuyorum 1 saniye kadar daha basıyor gibime geldi, isterseniz bir daha izleyin sesini açarak.
    Bayramdan sonra tatile giderken ve dönerken birer gün ankarada konaklayacağız, eğer bir gelişme kaydederseniz burdan paylaşmanızı bekliyor olacağım.

sayın escala..şimdi dikkatli izledim..bi anormallik var gibi ama sesler birbirine karısıyor..aklıma ilk gelen krank mili pozisyon sensörü..mutlaka buna baktırın...sizin aracın sıkıntısı bu gibi geliyor bana..marş dinamasonun falan tutması calıstıktan sonra vs..tam anlamıyla volan acısını pozisyonunu ayarlayamadığı için olsa gerek..doğru pozisyonu bulana kadar da marş gecikiyor..görmeden konuşmak havada kalıyor neticede lakin bu söylediğime mutlaka baktırın olmadı yenisini alın bir deneyin..bakalım..ben bir gelişme olursa çözersem yayınlayacağım zaten kısmetse..

• Marş motoru yatağı ve kömürü değiştirildikten sonraki denemelerde marşta şuanlık bir sıkıntı görünmüyor. Bugün bakım yapılırken hararet müşirini ve bujileri de yeniledim. Aracımı çok sık kullanamadığım için denemelere devam edeceğim ancak dediğim gibi şimdilik son bir kaç günde, günün farklı zamanlarında yaptığım denemelerde hiç sıkıntı yoktu inşallahta bundan sonra olmaz.
  • Evet ne boğaz kelebeği temizliği ne marş motoru ne de hararet müşiri işe yaramıyormuş bugün akşam 6 gibi kontağa basınca anladım. Son günlerde kaç sefer denedim sıkıntı yaratmayınca halloldu sandım ama yanılmışım. Artık pes ediyorum çözen olursa paylaşsın belki başkalarının işine yarar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet arkadaşlar sonunda sorunu raslantı icabı ÇÖZMÜŞ bulunmaktayım.. uzun bir yolculuk ardından öğle vaktı motora(1.8 adr engine) göz atarken bir anda bir acayiplik farkettim..elimi uzattığımfa bogaz kelebeğine giden bir sensör kablosu bıcakla kesilmiş gibi çürümüş ve yerinden kopmuş kılcal parçalar tutuyor ama dıştan bakınca anlaşılmayacak derecede düzgün ve siyah olduğu için dikkatli incelemedikce belli olmuyor..en sonunda yerinden kopma noktasına gelmiş..elimi değmemle kopup elimde kaldı..hemen sanayiye çektim..eski çürüyen hortumu söktük..yenisini taktık..ustaya göre hortumun görevi rölantı dalgalanmasını düzenlemek..bir nevi rölanti sensörü..ama bana göre bununla sınırlı değil ki..3 gün oluyor..her türlü sıcaklık ,uzun stop kısa stop.. gece ve gündüz test ettim ve şuan itibarı ıle uzun marş alma sorunu tarihe gömmüş bulunmaktayız arkadaşlar..aşağıda ekleyeceğim foto da o hortumun nerede takılı oldugunu gösterecegım sızlere umarım faydalı olur bu sorunu yasayanlara yasayacak olanlara... Aracım ilk marşta gazı geç alıyor (sanırım çözüldü)
     Aracım ilk marşta gazı geç alıyor (sanırım çözüldü)

• Merhaba Benim arabada (Audi a4 1.6 Alz motor) geç çalışma problemi var sıcakken çok geç Çalışıyor,
    Marş basıyor bir kaç tur yarım devir (0.7) Çalışıyor geri stop ediyor,
    Yazın hava sıcakken bu sorun daha çok oluyor.
    Değişen Parçalar benzin pompası hararet müşüri

Sıcakken geç çalışma videosu

Sogukken geç çalışma videosu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.