Şimdi Ara

Aracım gaza tepki vermiyor ve uyarı sesi çalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, az önce trafikteyken astra 2017 j edition plus sedan aracım pedalı %80 basana kadar sanki hiç basmıyormuşum gibi davrandı, %90/ dip gaz civarı bastığımda bi anda aldı ve motor devri uçtu. Gaz almadığı ve ayağımın %80 pedalda olduğu zaman da emniyet kemeri ikaz sesi gibi bir uyarı sesi çaldı ama kadranda hiçbir ışık yanmadı. Art arda 3-4 kere yaşadım bunu, gaz veriyorum tepki vermiyor araba ikaz sesi çalıyor dip gaz yapıyorum bi anda düzeliyor.


    Bunun sebebi nedir acaba? Yaşayan oldu mu böyle bir durum?


    2020 yılında ilk sahibindeyken araç bir kere oksijen sensörü uyarısı vermiş servistekiler takip edilecek diye not düşmüş, 2021 de aldım yağ değişimi yapılmıştı o yılki bakım yapılmamıştı, 2022de de sanayide yaptırdım ama onunla alakası var mı bilmiyorum normal periyodik bakım yapıldı.


    Edit: bir kaç hafta önce babam kullanırken stop etmiş ve epc ışığı yakmış babamın dediğine göre




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperdos -- 4 Ocak 2023; 14:58:10 >







  • Motor a16xer ise eksantrik konum sensörlerine bakın, vanoslara bakın. Diganostik cihazi ile genel bir kontrol şart.

  • EnergyBlue kullanıcısına yanıt

    Motor kodunu bilmiyorum ama çok yakın tanıdığımda vardı 2017 Astra j sedan, üstelik ben aldırmıştım aracı kendisine, benim tavsiyemle almıştı. 5 Senede 3 kez eksantrik dişlisi değişti, her seferinde bir dünya masraf çıktı. En son geçen sene yaptırıp sattı.

  • 2006 model Jetta'da da aynısını yaşamıştık, EPC arızası vardı arada dediğiniz gibi oluyordu. Aracın elektrik sistemiyle alakalı bir arızası varsa (bunu kadrana yansıtmayabilir) anlık olarak kendini korumaya alıyor olabilir. Servise göstermenizde fayda var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.