Şimdi Ara

Araç yıkatma hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Araç yıkatma hakkında sizlerinde fikirlerini almak istiyorum .

Aracınızı oto kuaförde mi yıkatıyorsunuz (Dış : 25 , İç-Dış : 30 bizim burda) yoksa benzin istasyonlarında mı ? (PO'de 150 liralık benzin alırsanız , ücretsiz köpüklü yıkama var fırçasız) .

Ayrıca PO'deki Super Wash otomatik araç yıkama makinesi nasıldır , arabayı çizer mi , kullananınız var mı? Ordaki yıkamacı zarar vermez dedi ama bir de size sormak istedim.

İyi forumlar.

• Bir hafta oto yıkamaya veriyorum, ertesi hafta kendim sadece dışını yıkıyorum. Bu döngü sürekli devam ediyor ara sıra istisnalar oluyor tabiki. Oto yıkama makinelerinde tazyikli suyu çok yakından tutmadığınız sürece zarar vereceğini sanmıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimeltem

Bir hafta oto yıkamaya veriyorum, ertesi hafta kendim sadece dışını yıkıyorum. Bu döngü sürekli devam ediyor ara sıra istisnalar oluyor tabiki. Oto yıkama makinelerinde tazyikli suyu çok yakından tutmadığınız sürece zarar vereceğini sanmıyorum

Merhaba,

Cevabınız için teşekkürler .

Benim çekincem tazyikli su değil , yıkama/kurulama fırçası . Otomatik oto yıkama makinelerindeki fırçalar aracı çizdiğine dair birçok yorum okumuştum ama yeni modellerde de aynı sorun oluyor mu acaba (örneğin PO super wash)?

Petrol Ofisi'ndeki Super Wash;

Araç yıkatma hakkında

• Ben bi kere yaptım o hatayı benzin aldım, pompacı da aracı kirli görünce abi yıkama bedava dedi . Benzin istasyonlarının yüzde 99 u kuyu suyu kullanır.Kireçli olduğu için su damlaları kendi kendine kurursa leke yapar ve o lekeyi çıkarmak için ne kadar uğraşırsınız bilmem.Başıma geldi ondan biliyorum. yıkamadan sonra anında kurulamanız lazım bezle.
    Bozuk parayla çalışan süpürgeyle İçini süpüreyim dedim nasıl bir makineyse kendine faydası yok, gırgırlasam arabayı daha temiz olurdu.

Makineleri hiç tavsiye etmem, kim ne derse desin arabayı çiziyor. Bişey olmaz ya ucuza yıkansın işte diyen komşumun aracında binlerce kılcal çizik var, çok yakından bakmadıkça anlaşılmasa da özellikle güneş altında bariz belli.
    İnsanın başına ne gelirse bişey olmaz'cılardan gelir bunu da unutma. Haftada bir yerine ayda bir yıkatın ama şebeke suyu kullanan, adam gibi bir yıkamacıya yıkatın. ya da kendiniz yıkayın.

• Bu makineleri tavsiye etmiyorum şahsen araçta çizikler olmasın diye kurulama bezini bile en yumuşağından alıyoruz. Bu makineler kılcal çizik illaki bırakır.

• benzin istasyonlarındaki köpüğün arabayı parlatmadığını farkettim.

araba şampuanı alın süngerle yıkayın biraz uğraşırsınız ama arabanız parıl parıl parlar
  • Müstakil evde yasiyorum buna ragmen kisin 3 ayda bir yikiyorum su bedava artezyen kopuk makinesi bile var ama ugrasmaya degmez kisin 1 km gitmeden camurlaniyor.

Camuru ustunde tutmak kotu bir sey evet nedeni ise ufak surtunmeler bile camurdan oturu daha fazla cizige sebep olur ancak yikatmakta yikamakta ne olursa olsun cizife sebebiyet veriyor.

Oto yikamaci islerini bence gecin hicbiri cift kova ve kaliteli sampon kullanmaz en fazla dandik marka sapun ve 300 tane arac yikanmis sungere ustun koru su tutup yikayacaktir.

Yapacaginiz sey basit benzin istasyonlarinin bos oldugu saaleri belirleyip gidin 10 15 lira verip yikamaciya ben yikayayim deyin size izin verir guzel guzel yikarsiniz.

O makinedende zinhar kacin bu gozler aracin yan aynalarindan birini o firca makinesinin kirdigini bizzat gordu.

Ustundeki firca adi altindaki killarin demir pas fircasindan farki yok. Aracinizi seviyorsaniz o makinelere sokmazsiniz tam bir kapitalist tuzak

En temiz yikama metotu alirsiniz 20 liralik cilali ya da cilasiz sampuan sonax ya da meguiars 2 kova elinizin altinda olsun birinde calkalama digerinde sabunlama suyunuz olsun mikrofiber mop ucuna benzer ya da kuzu postu gibi bir yikama sungeriniz olsun batirip batrip yikayin. En az cizik yontemi budur. Cift kova diye aratin arastirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 16 Şubat 2017; 14:52:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç Kiralama Hakkında
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 40-50 günde bir yıkamacıda yıkatıyorum;

tüm şehirler şantiyeye dönmüşken arabanın temiz kalma süresi 1 gün bile sürmüyor zira.

semtimdeki yıkamacı eğer toptan 10 yıkama alırsanız normal parasından yüzde 40 indirim yapıyor.

o şekilde 10 kupon aldım bana 1 yıl yetiyor.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 16 Şubat 2017; 14:51:51 >
  • Kendim yıkarım, benzinliklerde su köpük var bolca su tutup kurulayınca tertemiz oluyor (heleki yeni cila attıysam su damlalarını bezle alıp geçerim)
  • En son ekim 2016 da yıkattım:) kış aylarında yıkatmıyorum, yağmur yıkıyor. İçini de benim gibi hiç bir yıkamacı temizleyemiyor. Yağmursuz mevsimlerde uğraşmak istemezsem şampuanı verip yıkamacıya yıkattırıyorym. Basınçlı suyu da mesefeli tutturuyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Super Wash makinelerinden birinde daha 2 hafta önce arkadaşımın Cooper'ının spoileri kırıldı. Bir ton uğraştı yaptırmak için. O yüzden tavsiye etmiyorum ben.
  • yagızalp Y kullanıcısına yanıt
    Aynısı başıma geldi. Yeri gelmişkende söyleyeyim. Bursa'da, Mudanya'dan Bursa yönüne giderken, geçit mevkindeki BP'den yıkattım aracı. Kuruyunca, hertarafında beyaz beyaz lekeler oluşmaya başladı. Ne yaptım, ne ettim o lekeleri çıkaramadım. Mazotla mı silmedim, elimle pasta mı atmadım yok çıkmıyor. Sonra benekli inek gibi dolaştım arabayla, kendiliğinden 1 sene içinde yeni yeni geçti.

Birdaha orda araç yıkama mı? Tövbeler tövbesi. Bi kaç benzilik var sürekli kendim yıkadığım onun dışında hiç biryerde yıkamam.
  • Ayda bir kere meguars a veriyorum iç dış 35 tl yıkıyorlar çiçek

• Milangazda yakıt alınca dışını yıkatıyorum 3 liraya, içine de 1 liraya süpürge tutuyorum.

• 1 liraya su tutuyorum birde bezle kuruluyorum tamam.Mazot alırsam bedavaya yıkıyorlar.Önceden her haftasonu mikrofiber sünger ile kendim yıkardım şimdi her yer çamur gerek yok ayda 1 kere falan arkadaşlarla buluşursam yıkatıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.