Geçen ay hepsiburada.com dan 70 liralık temizlik malzemesi aldım cilalı şampuan, cila, toz bırakmayan bez, sünger, lastik ve cant parlatıcı, torpido temizleyici, torpido parlatma sütü cart curt, 1-2 kez hevesle yıkadım ama sonra bir daha devamı gelmedi üstü kapalı garaj gibi bir ortam olsa birde basınçlı su veren bir cihazımız olsa zevkli olabilir ama güneşin altında apartman önünde kovayla falan araç yıkamak temizlemek çok zor iş, haftada 1 veriyorum 10 lira yıkatıyorum iç dış, benim kadar özenmiyorlar elbet ama yinede hiç yoktan iyidir.
hocam zevkli iş yinede, dedğiniz gibi hep temiz durmuyor ama o anın mutluluğu yetiyor bana, kendim ilgilenmekten haz alıyorum diyelim.
Bence bu kadar ayrıntılı temizlik malzeme ürünleri işin ne kadar ticari yönünün olduğunu gösteriyor.Koltuk için ayrı temizleyici cam için ayrı temizleyici jantlar için ayrı temizliyici aracı silmek için 25-30 tl ye özel bez.Aracı yıkamak için özel eldiven döşeme için ayrı temizleyici kurulamak için ayrı bir karışım vs vs....Bu ne yahu ben kendime bu kadar önem versem herhalde 20-30 yıl daha fazla yaşarım Alırım elime hortumla fırçayı yıkama şampuanıyla beraber jantlara da sürerim geri kalanına da ....Nasıl olsa bizim burada rüzgarla birlikte gelen tozlar bile bazen aracı berbat ediyor.Bu kadar sakınsaydım aynı gün çocuğun biri kesin bir yerini çizerdi bile.
hocam haklısınız , yani en fazla alacağım şey araba şampuanı ile çizikler vs. için boya koruma olur onun dışında yukarıdada görülen teçhizatım maliyetiyle beraber şöyle: 1= camsil= 80 kuruş 2= mikrofiber bez = 1 lira 3= 3 tane yumuşak temizlik bezi =1.30 4= tekerlek parlatıcı ve koltuk temizleyici= 7 lira (o spreyler) 5= döşeme spreyi + sünger = 2 lira 6= kurulama eldiveni = 2.50 lira 7=lüks süpürge= arkasında yazan 90 onun fiyatı 90 kuruş
birazdan almayı düşündüğüm; 8= araç yıkama şampuanı= 15 lira tavan.
bence bu malzemeler gayet yeterli, kaç yıl sadece bunlarla (hatta araç yıkama şampuanı olmadan) aracı tertemiz tuttum, pırıl pırıl gezdim bana maliyeti 10 15 lira.. gayette güzel işe yarıyor, çizik olduğunda boya matlaştığında elbette ekstra meguiars ürünleri vs. alınır zevkle kullanılır, birazdan araba şampuanı alıcam bakalım gelincede yıkarım bir güzel.
pril de çok güzel köpürüyor evin önünde aracımı yıkarsam pril ile yıkıyorum süngeri sıktıkça köpürüyor benimde ortalama araç temizlik sürem 1.5-2 saat
malum yaz ayı bu lanet olası sinek ölülerini tampondan ve kaputtan nasıl çıkarabiliriz çok pis bir leke
hocam senin araçların ikiside maaşallah büyük prili verniğe zararlı diyorlar, bende şampuan alıcam hayatımda ilk defa, bir deneyeyim bakalım zarar gelmez sonuçta gelince yıkarım aracı , resim vs. paylaşırım burda.
başka bir forumda biz araç bakım malzemelerine çeyiz deriz
aşağıdaki yazdıklarım benim çeyizimde bulunan araç bakım malzemeleri:
şampuan: meguiars ultimate wash&wax
fırçasız yıkama şamp.: atas proteo
dış plastikleri koruyucu, rengini orjinale döndürücü: meguiaras gold class trim detailer , Meguiars Ultimate Protectant Kauçuk Vinil Koruma
dış yüzey için hızlı cila ve detailer: Meguiars Ultimate Quick Wax ( UQW), AG Express Wax, Chemical Guys Extreme Synthetic Detailer
iç yüzey için ( toripodo, göğüs vb.): atas plak 2
koltuk temizliği ve diğer pek çok yerde işe yarayan çok amaçlı leke temizleyici : atas Vinet
kurulama için: Uber Blue MF bez + on taneden fazla MF bez
artııı: polisaj makinası
inanın araç yıkama, detaylı temizlik çok güzel bir hobi ( bana göre) uğraştıkça uğraşı geliyor insanın.
quote:
Orijinalden alıntı: banchi_doğan
paylaşımlar güzel ve faydalı gerçekten. güner hocam şimdi almaya karar verdiğim ürünler 1: şampuan ya sonax yada meguiars olacak 2:Meguiars Quik Detailer kesinlikle almaya karar verdim ancak fiyatı konusunda nedir bunu bilmiyorum?
jant temizliği için fırça demişsiniz ancak bu fırçayı ne şekilde ne ile kullanarak jantı temizleriz? ilk defa duyduğum bir yöntem bu.
fb@rh pozitif: hocam koltuklar için bakım ürünü derken kastettiğiniz bir ürün var mı özellikle tavsiye ettiğiniz? koltuk için döşeme temizleyicisi dışında birşey duymadım bilmiyorum.
1. meguiars'ın olduğu yerde sonax, turtle wax'ın adı geçmez. benim de kullandığım, cilalı meguiars ultimate wash&wax cilalı şampuanını tercih edebilirsin.
2. meguiars Quick Detailer yerine Meguiars Ultimate Quick Wax'ı tercih edin. yada AGYLM Express Wax
bu ürünlerden kesinliklikle pişman olmassınız. biraz maliyetlidir ama paralarının son kuruşuna kadar hak ederler. paranızı sonax, nigrin, modacar gibi şeylere harcamayın derim.
güzel paylaşım ben arabaya sadece su tutturuyorum, vaktim olursa burada tavsiye edilen malzemelerle güzel bir yıkayayım.
Ooo tam benlik konu...Uzun uzadıya yazmak ve resimlemek isterim lakin araç şu an burada değil.Yarın yada akşam resimleri çeker kullandığım ürünleri ve uygulama şekillerini yazarım
Bu gün güzel bir iç dış temizlik yapıp yeni aldığım "Meguiars Ultimate Protectant" ı deneyeyim istedim. Evimin yakınında üstelikte ağırlıklı olarak lüx araçların müdavimi olduğu yıkamacıya gittim. Yıkamacıya vardım ki, siyah bir bmw nin resmen derisini yüzüyordu çalışan adam Eleman kurulamayı kot benzeri çok sert bir kumaşla yaptığından aracı nasıl çizdiğini çok bariz izledim. Üstelik umurunda değildi. Her kim ki otomobilini seviyorsa bunlara gitmesin. Bunun üzerine benim araca sadece basınçlı su tutmalarını, kesinlikle yıkama ve kurulama yapmamalarını tembihledim. (İçinde pril vs olan meşhur köpükte hemen oracıkta duruyordu.) Neyse basınçlı su tuttuk, aldım hemen evin önüne çektim arabayı. Çalışana aracımı yıkamadığı ve kurulamadığı için bahşiş bile verdim. Evden kablo çektim, elektrikli süpürge ile içeriyi ayrıntılı biçimde süpürdüm.
Paspaslara Nıgrın Bio Tec koltuk ve tavan düşeme temizleyici sıktım. (portakal renkli sıvı , ürün sprey ambalajda ancak sıktığınızda traş köpüğü formunu alıyor) Nigrin ürünlerini beğendiğim için birde bunu denemek istiyordum, sonuç başarılıydı. Spreyi sıkıp bir kaç dakika bekledikten sonra kuru bez ile silmek yeterli. Geriye temiz paspaslar, hafif portakal ile karışık kesif bir temizlik kokusu kaldı :-)
Sonra Meguiars Ultimate Protectantı ön kolsola, aracın tampon vb plastik olan aksamlarına, cam kenarınlarına güzelce uyguladım. Aracım hep açıkta güneş altında durduğu için bu ürünü tercih ettim. Uv ışınlarına karşı koruyucu özelliği var. Gerçekten çok iyi bir bakım ürünü ve mükemmel sonuç verdi. Kalıcılığı konusunda bu mesaj üzerinde değişiklik yaparak bilgi veririm.
Uygulama sonucu :
Hazır elim değmişken Meguiars NXT Generation Tech Wax 2.0 ile boya koruma yaptım. Son olarak üzerine Meguiars Quik Detailer geçtim. Kaportaya sinek konsa kayıp düşecek :-)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 23 Haziran 2011; 18:35:13 >
Güzel konu takibe alıyorum
vaay hocam elinize sağlıl olmuş gerçekten.. şimdi bende dış yıkama yapayım, evin önüne iniyorum önce hortum sonra bugün aldığım AREXONS şampuanla hayatımda ilk defa şampuanla aracı yıkayayım. resimler 1 2 saat sonr aişim bittiğinde
Hadi bakalım bekliyoruz :-)
Ben de aracı evin önünde yıkayamadığım için kafayı yemek üzereyim. Hiç uygun yer yok kendim yıkayabileceğim. Şöyle bahçeli bir evim olsa alacağım Lavor ve foam lance sabah-akşam köpürteceğim keratayı. Sizler nerelerde yıkıyorsunuz arkadaşlar eviniz bahçeli mi? Yoksa bir oto yıkamacıyla falan kendiniz yıkamak için anlaşıyor musunuz?
yok hocam bildiğin kapının önünde yıkıyorum problemde yaşamadım şimdiye kadar ama çok lüks bir semtte oturduğumda söylenemez, neredeyse %70 lik bir insan kendi yıkıyor burada, evin önünde. apartman bildiğniz.
Ankara'da araca zarar vermeyen doğru düzgün bir oto yıkamacı ben bilmiyorum. Yıkamacıda tazyikli su tutturup gerisini ben hallediyorum. Şehir dışında bir benzinlikte içine jeton atınca kısa süre çalışan bir basınçlı yıkama makinası görmüştüm. Bir girişimci Ankara içine bu sistemi kurar ise köşeyi döner. Jetonu 10 tl olup 5 dk çalışsa abone olurum :-)
resimlerde geldi, genel olarak ben memnun kaldım, aracım ilk günki gibi oldu gerçekten araç şampuanı işe yarıyor, benim ÇEYİZ'de iyi iş çıkarıyormuş bunu anladım tekrar. yansımalardan ne kadar parladığını anlayabilrsiniz cep telefonuyla çekince bu kadar belli oldu ama yansımalar ne kadar parladığını anlatıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: günerkanat Var paylaşacak babayiğit ama; yukarıda yazılanları okuyunca tüylerim tiken tiken oldu affınıza sığınarak, çok yanlış uygulamalar
1-) Ucuz yollu ürünlere çok meyletmemek lazım. Yapı marketlerde kaliteli ve hesaplı oto şampuanları var, onları alıp kullanın. Şimdi burada pazarlamacı gibi marka önermek istemem ama; sonax, turtle wax, meguiars gibi markaların şampuanlarını kullanın. Farkı kimyasallar, ucuz şampuanlar boya üzerindeki verniğe zarar verebilir, matlaştırabilir. Bir seferde zararı farkedemeyebilirsiniz ancak zamanla hasar verir.
2-) Sünger kullanmak sağlıklı olmayacaktır. Boya üzerindeki ufak tefek taş, çer-çöp süngerde birikir ve siz araca sürdükçe daha fazla çizersiniz. (ne kadar çizdiğinizi merak ediyorsanız gece sokak lambası altına çekin aracı görürsünüz) Yukarıdaki resimde kurtçuklu eldiven var, makbulü odur.
3-) İki kova yöntemi iyidir. Bir kovada şampuanlı su, diğerinde temiz su olsun. Araca güzelce su tutup (hatta basınçlı makina daha iyi olur) kaba kirleri almak gerekir. Mikrfiber eldiven ile şampuanlı sıvıdan alıp aracı temizleyin. Yukarıdan aşşağıya güzergah izleyin. Sık sık içinde temiz su bulunan ikinci kovada eldiveni pislikten arındırın. Böylece arada kalan pislikleri şampuanlı kovadan uzak tutmuş olursunuz. aracın etek altı kısmı için ayrı eldiven daha sağlıklı olacaktır. En son güzelce durulayın.
4-) Kaliteli bir mikrofiber bez ile güzelce kurulayın.
(Benzinliklerde 3-5 liraya sıktıkları köpükler verniği tahriş edebilir. Aracın kirlerden seri şekilde arınması (ticari sebeplerle) için o köpüğün içinde asit değeri yüksek maddeler var. Pril vs ile asla araç yıkamayın)
Buda benim çeyizin bir kısmı :-)
Tebrik ediyorum hocam setini. :)) Benden önce Meguiar's seti koyan olduğu için de üzüldüm gerçi. :)
yine akşam karanlığından pek belli olmasada gösteriyor kendini.parlamış benim yakışıklı