|
Kendi aracım olarak 2012 model makyajsız style plus apa donanımlı 1.6 gdi LPG'siz manuel ix35 ile başladı serüvenim. Konfor, kalite vs. olarak beklentimin üzerinde bir Hyundai idi. Performans ise büyük bir soru işareti. Buna karşın yakıtı da 8-10L civarlarında idi. Sorunsuzluk anlamında güzel makine idi, ama hatırladığım kadarıyla travers burçları boşluk yapıyormuş kronik olarak, benim de başıma gelmişti. Haricen performans beklentisi olmayan biri için o yıllarda alınabilecek en donanımlı araçlardan, tabi piyasası şişti sonra. Ardından yine 2012 model 1.4T astra J sahibi oldum. Hemi de LPG'li. Biraz araştırmıştım almadan evvel, problemli diyorlardı. Aldım, gerçekten problemliymiş Astra'dan sonra TOGG aldım. Tabi ki çağ atladım. İnternette belirtilen sorunların neredeyse hiçbirini yaşamadım ya da birkaç sefer anca yaşadım. Ancak evimde ve iş yerimde şarj imkanım olmadığı için ve nispeten uzun yolu fazla yaptığım için şarj işi yorduğundan 1 senede 30 bin km yaptıktan sonra hiç servise yolum düşmeden onu da sattım. Şimdi 3008 ileyim. Bu arada ablamda 2012 Honda Jazz var. Bu da LPG'siz. CVT şanzıman olan makyajlı kasa. 7 senedir falan bizde araç. Bunun da tek sıkıntısı performansı, tabi japon yol sesi yalıtımsızlığı da var. Haricen ferah, kullanımı kolay, içi dışından geniş bir araç. Son zamanlarda durduk yere alarm ötme sorunu yaşattı o da hondaların bazı model ve serilerinde bayağı yaygın bir sorunmuş. Kaput kilidinin müşürü arızalanıp sürekli açık sinyali gönderdiğinden ötüyormuş. Harici bir sorun yaşamadık. Ailemizde yine 2012 model linea 1.6 mjet emotion plus var. Sıfırdan beri bizde 220 bin km'de ve ağır bakımları hariç termostat sıkıntısı yaşadık sadece (yani onun dertleriyle ben ilgilenmediğim için bu kadar biliyorum açıkçası Konu dağıldı biraz konu sahibi arkadaştan özür diliyorum. Verdiğin seçenekler arasından 1.3 qashqai ya da w205 fl diyorum. 3008'den sonra benim de radarımda w205 fl. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki