Şimdi Ara

araç tekerinde vida. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
20.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gündüzleri bizim apartmanın çatısında tadilat yapıldığından kapının önüne araç bırakılmasın diye uyarı levhası asıldı. Tabi levhayı gören kimse apartmanın önüne park etmeyince, gece saat 12 de eve gelen şahsım, nasıl olsa sabaha arabayıda alır giderim düşüncesiyle arabayı kapının önüne bıraktı.

sabah evin önüne indiğimde sağ ön lastiğin yerle bir olduğunu gördüm, işe geç kalmamak için bişeyde yapamamanın sıkıntısıyla konuyu ev ahalisine ilettim ve olay yerinden ayrıldım. sağolsunları, evde ne kadar bez ve ambalaj naylonu arabanın üstünü örtmüşler ve çatıdan gelen ziftlerden korumuşlar.

bu akşam eve gelince evde bi köşede duran marketlerde satılan küçük komprasörü aldım ve aşağı indim, önce bezlerden çadıra dönen arabanın içine girip çakmak soketine aleti taktım ve zırıldayarak boyundan on kat fazla ses çıkartsada aletin çalışmasına sevinerek ucunu lastiğe taktim ve 2-3 dakika içinde inik lastik şişti. vakit kaybetmeden lastikçinin yolunu tuttum ve lastik sökülünce olayın faili olan çiviyi gördüm. fırsattan istifade diğer lastiklere hava bastırıp, inen lastiği de tamir ettirip tavsiye üzerine yeni bir sibop taktırarak 15 tl vermenin hafifliğiyle evin yolunu tuttum. Böylelikle ilk lastik yaması tecrübesini edinmiş oldum.

• Geçen sene benim lastiğe giren cıvatayı pense ile sökemedi lastikçi. Aldı 14-15 anahtarı çevire çevire sökebildi :-) zaten lastikteki hava boşalmamıştı. Ben siboptan hava kaçırıyor diye gittim baktıkki kocaman bir cıvata :-)
  • Yukarıdaki resimden sonra fotoğraftaki aracıma (2008 VW PASSAT 1.4 TSI) aralıklı zamanlarla 2 vida daha girdi, sadece sol ön lastiğe girmedi, ama yama yapan ustam çok çok iyi ve başka bir ustaya da güvenebileceğimi hiç sanmıyorum.

araç tekerinde vida.

araç tekerinde vida.

PVC montaj vidası...
     araç tekerinde vida.

araç tekerinde vida.

araç tekerinde vida.

araç tekerinde vida.

Delik içeriden temizlenip "Avrupa" tutkal sürülüyor...!
     araç tekerinde vida.

Yama hazırlanıyor ve bekletiliyor... En değerli malzemeler MAKO kutunun içinde!
     araç tekerinde vida.

Yama "MADE IN JAPAN".
     araç tekerinde vida.

Yama ve tutkal lastik içerisinde yapıştırılıyor. Doğa gücüyle...!
     araç tekerinde vida.

araç tekerinde vida.

Yamanın tutup tutmadığına bakıyor usta!
     araç tekerinde vida.

• Benim lastiğe vida sağlandığını ertesi gün lastik havası tamamen indiğinde farkedebildim. 2 Km mesafedeki lastikçiye jant üzerinde gittim, sorunsuz 15TL' ye halletti.
  • Bir de bu vidalar öyle düzgün giriyor ki, sanki kasten birileri oraya vidalama makineleri ile vidalamışlar gibi. Yolda yatık duran vidanın lastiğe o şekilde girmesi kuşku uyandırıyor. Fizik kanunlarına ters gibi biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 22 Şubat 2012; 14:53:54 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.