Şimdi Ara

araç stop led yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler öncelikle ben sizden bi konu hakkında bilgi almayı istiyorum daha sonrasındada o doğrultuda malzeme alacam benim opel vectra b kasa arabam var ve buna arka stop lambalarını (park sis fren geri ve sinyaller) led yapmayı düşünüyorum bunun icin 12 volt ile calışabilecek bi devre yapmam lazım park sis fren ve geri lambaları için beyaz mantar led sinyal icinde sarı mantar led kullanmayı düşünüyorum kırmızı plastıgın içinde beyaz led kırmızı ışık yayar dışarıya sonuçta fakat böyle bişey yapabilmek için malzeme listesine ihtiyacım var (delikli bakır plaket beyaz ve sarı mantar led ve direnç)bunların miktarını ve hepsini nereden temin edebilirim fiyatı ne olur yardımcı olurmusunuz lütfen ayrıca ledleri nasıl bağlamalıyım... ankarada oturuyorum internettende alabilirim simdiden tesekkürler

• http://www.dealextreme.com/c/car-led-light-bulbs-712

ama hazırları var zaten ampul şeklinde gerek yok orjinalliği bozmaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave23 -- 7 Şubat 2012; 12:23:43 >
  • kendi elle yapacağın, hiç bir zaman makineyle hazırlanmış ve seri üretilmişi gibi kaliteli ve uzun ömürlü olmaz. dolayısıyla, hobi için uğraşma durumunu bilemem ama araba için istiyorsan tavsiyem hazır olanları almandan yana...

haa, ille de ben yapacağım dersen malzeme için ulus konya sokağa bakacaksın. yapımı için ise, ledleri seri de bağlayabilirsin paralel de. ancak seri bağlarsan birisinde arıza olması durumunda tüm devreyi kaybedersin. paralel bağlarsan da devre girişine bir güç kontrol devresi yapmanda fayda var. interneti biraz daha araştırırsan bilgi bulursun. bu arada, seri ya da paralel farketmez, hangisini kullanırsan kullan, led çalışma geriliminin 3 volt civarında olduğunu arabanın ise 12 volt (bazen yükselip düşebilir) beslemeye sahip olduğunu dolayısıyla mutlak bir gerilim regülatör devresi kurman gerekeceğini de unutma. gerilim düşümünü tek bir dirençle de yapabilirsin ama regülatör devresi daha sağlıklı olacaktır...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.