Şimdi Ara

Araç sollarken selektör yapan değişik insanlar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkandakinden küfür yersin başka birşey olmaz.
    sürekli uzun yola çıkan adam her zaman arkasını kontrol eder yol açar yol tıkamaz.sizin gibi ehli keyflerde egosunu tatmin için yok bana nasıl sellektör yapar sol benim yol vermem diye akıllarınca trafik kuralcılığı yaparlar.senin ve senin gibilerin yaptığı süratli adamın süratinden daha tehlikeli.ego yapacağınıza müsait olan yerde hızlı olana yol verirsin adam geçer gider.neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadillaccts

arkandakinden küfür yersin başka birşey olmaz.
    sürekli uzun yola çıkan adam her zaman arkasını kontrol eder yol açar yol tıkamaz.sizin gibi ehli keyflerde egosunu tatmin için yok bana nasıl sellektör yapar sol benim yol vermem diye akıllarınca trafik kuralcılığı yaparlar.senin ve senin gibilerin yaptığı süratli adamın süratinden daha tehlikeli.ego yapacağınıza müsait olan yerde hızlı olana yol verirsin adam geçer gider.neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamıyorum.
    acelen ne yavaş git. zorlayan mı var seni hızlı git diye? öyle ben iyi şoförüm diyenler en çok kaza yapan insanlar. senin gibilere şu video tam örnektir..

https://www.youtube.com/watch?v=5U2uFVFlPZM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 20 Eylül 2018; 11:13:57 >

• boş konuşuyorsun abicim.

belki cenazesi var belki hastası var belki bir yere yetişecek nereden bileceksin kimin niye hızlı-yavaş gittiğini.
    sen yolu işgal edeceksin kendi keyfin için sonra yol isteyen adama yavaş git ne acelen var diyeceksin.böyle bir mantık yok kusura bakma.
    tamirci esnafının tuğralı doblocuların kaza videolarını izleyeceğine almanya otobanında milletin 150 200 km süratlerde kimsenin kaza yapmadan yol alıp yol verme videolarını izle belki biraz trafik kültürü edinirsin.

ayrıca iyi şöför yoktur dikkatli ve tecrübeli şöför vardır.iyi şöför cömert bir kavram bizim memlekettiler için.
  • quote:

boş konuşuyorsun abicim.

belki cenazesi var belki hastası var belki bir yere yetişecek nereden bileceksin kimin niye hızlı-yavaş gittiğini.
    sen yolu işgal edeceksin kendi keyfin için sonra yol isteyen adama yavaş git ne acelen var diyeceksin.böyle bir mantık yok kusura bakma.
    tamirci esnafının tuğralı doblocuların kaza videolarını izleyeceğine almanya otobanında milletin 150 200 km süratlerde kimsenin kaza yapmadan yol alıp yol verme videolarını izle belki biraz trafik kültürü edinirsin.

ayrıca iyi şöför yoktur dikkatli ve tecrübeli şöför vardır.iyi şöför cömert bir kavram bizim memlekettiler için.
    senmisin dolu konuşan? resmen hızı savunuyorsun ya? hızlı gitmek isteyen uçağa binsin. bahanelerin arkasına sığınıp hız yapanları da görüyoruz. burası Türkiye. ALMANYA değil. almanya da yaşasak haklısın diyeceğim. adamlar da bir trafik kültürü var. ama bizde yok. boşuna hikaye anlatma bana..

• quote:

Orijinalden alıntı: 9FiestaM6

Kusura bakmayın ama sol şeritte hız sınırı 110, 110 u gecemezsiniz!!! Diye bir kavram yok, arkanızdaki aracın hizli olduğunu görmeden yada hizini kestiremeden sollamaya kalkiyorsaniz ehliyeti teslim edin, araç kullanmayı öğrenin önce..

Sollamaya çıkarken sinyal verip, şerit degistirmekle kalmıyor bu işler, önce arkanizdaki araci kollamaniz gerekiyor!? Trafikte en gıcık kaptigim olaydır. Sizin tintin sollamaya çıkıp arkanızda trafik oluşturma hakkınız yok. Bu konuda haksiz olan sizsiniz..

Arkanızdaki adamın, hastasi olabilir, işi olabilir. Siz 90-110 arası bir hızda sollamaya çıkıyorsunuz diye hız kesmek zorunda da değil.

Az bile yapmış, olayı iyice abartmissiniz, bir gün birine denk gelirsiniz yolunuzu keser, silah çeker. Böyle manyaklarda var trafikte, kendinizi düşünmüyorsaniz ailenizi düşünün.

Bir notta ben düşeyim, 2 yılda 90 bin km yol yaptım.. ortalama 90-100 arasında bir hızda giderim, kolay kolay hızlı gitmem fakat sol şeridi de mümkün oldugunca az işgal ederim.. Notunuz da sag sinyali verdim ayni konumdaydim yan araçla vs. demişsiniz, bu durum fark ettirmez sol şeride geçtiğiniz de hızınız 100 ise 110 cikarmaniz gerekmektedir, sizin gibi sağ şeritten sol seride geçip, hiz arttırmayan insanlar yüzünden uzun yolda fıtık oluyorum. Sol şeridi mümkün olduğunca az meşgul etmek en doğru ve yerinde karardır. Kusura bakmayın ama 3-5 kuruş az yakicaksiniz diye ayağınızın altindaki gaza azıcık basip sollama yapmazsaniz çok küfür yersiniz trafikte, buda bir gerçektir.
    arkamdaki adamın işi var diye ben hayvan gibi kaptırmak zorundayım yani?
    ne zihniyet ama?!?!!?!?!
    sol u meşgul etmek ayrı, sollamaya çıkmak ayrı kavramlardır.
    ben sol şeridi meşgul etmem.
    hep sağda giderim.
    önümde 70 le giden kamtonu 100 ile sollarken
    (sollamaya çıktığımda sol şerit ve arkamın boş olduğunu varsayıyorum.)
    arkamdan 130-150-180 le gelen adam bir zahmet biraz bekleyecek.
    benim sollamam bittiğinde, solu boşalttığımda, istediği hızdan devam edebilir ben karışmam.
    bu böyle olur.
    sağ şerit isteyenin isteddiği hızda yavaş gitmesi için.
    sol şerit de, isteyenin ceza yer-yemez bizi ilgilendirmez istediği hızda gitmesi için var.
    sollamalarda biraz sabır ve tahammül gerektirir. sabredemeyen uçsun o haalde.

• Pozantı rampasından yukarı doğru gidiyoruz, öndeki emmi sol şeridi bırakmak istemiyor fantezi olarak da fren yapıyor... (önü boş)
    Araç sollarken selektör yapan değişik insanlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 20 Eylül 2018; 11:29:35 >
  • sen adama sellektör yaptı diye yol vermem 10 dk arkamda bekletirim dediğin müddetçe dahada o trafik kültürü oluşmaz.doğruyu söyleyince de hızı savunuyorsun hikaye anlatıyorsun dersin.ama kendi hatanı kabul etmessin.
  • quote:

sen adama sellektör yaptı diye yol vermem 10 dk arkamda bekletirim dediğin müddetçe dahada o trafik kültürü oluşmaz.doğruyu söyleyince de hızı savunuyorsun hikaye anlatıyorsun dersin.ama kendi hatanı kabul etmessin.
    sabırlı olacaksın arkadaşım. adam sollamaya çıkmış. bitirmesini bekleyeceksin. nerde görülmüş sollama yapan araca selektör atmak. acele giden ecele gider lafını hiç duymadın sanırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

Pozantı rampasından yukarı doğru gidiyoruz, öndeki emmi sol şeridi bırakmak istemiyor fantezi olarak da fren yapıyor... (önü boş)
    Abanacaksın kornaya hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SISU

sabırlı olacaksın arkadaşım. adam sollamaya çıkmış. bitirmesini bekleyeceksin. nerde görülmüş sollama yapan araca selektör atmak. acele giden ecele gider lafını hiç duymadın sanırım...

Alıntıları Göster
    Bİzdeki trafik kültürü bu yüzden gelişmiyor. Adam gelmiş hızı savunuyor. O adam 140-150 km ile geliyor diye sollamamı yarım bırakamam. Bir zahmet yavaşlasın beni ilgilendirmez. 25 km sonra jandarma çevirip ceza yazmıştı zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ken Block43

Bİzdeki trafik kültürü bu yüzden gelişmiyor. Adam gelmiş hızı savunuyor. O adam 140-150 km ile geliyor diye sollamamı yarım bırakamam. Bir zahmet yavaşlasın beni ilgilendirmez. 25 km sonra jandarma çevirip ceza yazmıştı zaten.

Alıntıları Göster
    malesef haklısınız. en son kurban bayramında ne kadar kaza oldu kaç kişi öldü hiç ders alınmamış gibi adam hızlı gitmeyi savunuyor.
  • burada hemfikiriz sollamaya çıkan adamı sıkıştırmanın önü-sağı dolu olan adamı sıkıştırmanın bir anlamı yok zaten geçebileceğin bir araç.benim lafım kendi keyfine göre yol vermeyen boşa işgal edenleredir.

sollamaya çıkan adam elinden geldiğince hızlı sollamasını bitirir müsait olan yere geçer ama kasten arkadaki sadece süratli diye yol vermiyorsa o zaman hatalıdır.senin ilk mesajında ki hareket gibi.şimdi sollamaya çıkmışın adam dibinde bitti sana bir sellektör yaptı sollamanı bitirdin geçtin sağına o adam sana zaten başka sellektör yapma gereği duymaz seni sıkmaz ama sen zevk için sana sellektör yaptı diye 10 dk bekletir keyfin geldiği vakit yol verirsen sen hatalısındır.

konu bu yani sabır ve yol şartları konusunda hemfikiriz yolun durumuna göre yol verme yol alma konusunda hemfikiriz ama keyfi harekete arkadakini kendi egon için fren yapıp yol vermeyip protesto etme konusunda hem fikir değiliz.

• quote:

burada hemfikiriz sollamaya çıkan adamı sıkıştırmanın önü-sağı dolu olan adamı sıkıştırmanın bir anlamı yok zaten geçebileceğin bir araç.benim lafım kendi keyfine göre yol vermeyen boşa işgal edenleredir.

sollamaya çıkan adam elinden geldiğince hızlı sollamasını bitirir müsait olan yere geçer ama kasten arkadaki sadece süratli diye yol vermiyorsa o zaman hatalıdır.senin ilk mesajında ki hareket gibi.şimdi sollamaya çıkmışın adam dibinde bitti sana bir sellektör yaptı sollamanı bitirdin geçtin sağına o adam sana zaten başka sellektör yapma gereği duymaz seni sıkmaz ama sen zevk için sana sellektör yaptı diye 10 dk bekletir keyfin geldiği vakit yol verirsen sen hatalısındır.

konu bu yani sabır ve yol şartları konusunda hemfikiriz yolun durumuna göre yol verme yol alma konusunda hemfikiriz ama keyfi harekete arkadakini kendi egon için fren yapıp yol vermeyip protesto etme konusunda hem fikir değiliz.
    ben sollamaya çıktığımda sabırlı olacaksın arkadaşım. arkadan selektör atanlara ceza olarak fren yaparım. bundan sonra da yapıcam. senin gibi sabırsızlar varsa buyursun çeksin aracını kenara inelim tartışalım. trafikte hataya yer yok. senin işin acele diye ben yardıramam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ken Block43

Abanacaksın kornaya hocam.

Alıntıları Göster
    Hacet kalmadı orta şeritten devam

Araç sollarken selektör yapan değişik insanlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 20 Eylül 2018; 11:52:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

Hacet kalmadı orta şeritten devam

Alıntıları Göster
    Önünüzdeki otobüsün mesela sağ şeritte olması gerekir. Ne işi var orta şeritte anasını satıyım.

• sen hala olayın içeriğini anlamadın ya neyse Allah hayırlısını versin.
    hadi selametle.
  • quote:

sen hala olayın içeriğini anlamadın ya neyse Allah hayırlısını versin.
    hadi selametle.
    sen anladıysan mesele yok hacı. takıl kafana göre..
  • quote:

sen hala olayın içeriğini anlamadın ya neyse Allah hayırlısını versin.
    hadi selametle.
    Siz anlamıyorsunuz. Bir insan durduk yere sol şeridi işgal etmez. Adam sol şeride baktı sollamaya çıktı. Sağ şeritteki araçla aynı hizada ve daha sonra arkadan hızlı gelen bir araç sürekli selektör atıyor ve korna basıyor sollamamızı gördüğü halde. Buna rağmen yapıyorsa ben de vermem ne vereceğim yolu? Trafik kültürü yok bizde.

• Ken Block43 kullanıcısına yanıt
    ben seni anladım ve dikkat ettiysen sana birşey demedim.zaten yukarda yazdım sollamaya çıkan adamı önü dolu olan sağı dolu olan adamı sıkıştırmanın bir anlam ifade etmediğini. yazmışmıyım bak yukarı yazmışım.

ama diğer arkadaş ne diyor sellektör yaptı 10 dk yol vermem keyfim gelirse veririm buda yanlış.bir kere sellektör yapan adamın gideceği bellidir protesto edilmez yolu açarsın gider.he adam imkan olmadığı halde taciz ediyorsa bak o konudada haklısın yol vermemekte ama tek sellektör yapıp gideceğini belli eden bekleyen adama yapılan yanlış demek istediğim o.
  • quote:

ben seni anladım ve dikkat ettiysen sana birşey demedim.zaten yukarda yazdım sollamaya çıkan adamı önü dolu olan sağı dolu olan adamı sıkıştırmanın bir anlam ifade etmediğini. yazmışmıyım bak yukarı yazmışım.

ama diğer arkadaş ne diyor sellektör yaptı 10 dk yol vermem keyfim gelirse veririm buda yanlış.bir kere sellektör yapan adamın gideceği bellidir protesto edilmez yolu açarsın gider.he adam imkan olmadığı halde taciz ediyorsa bak o konudada haklısın yol vermemekte ama tek sellektör yapıp gideceğini belli eden bekleyen adama yapılan yanlış demek istediğim o.
    Yukarıdaki arkadaş selektör yaptı diye değil. Sollama yaptığı anda arkadaki aracın bunu gördüğü halde bile bile selektör yaptığı için kızıyor. Arada fark var yalnız.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.