Şimdi Ara

ARAÇ MUAYENESİNDE RUHSATTAKİ HATALAR YÜZÜNDEN AĞIR KUSUR DURUMU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2006 model aracımın daha ilk muayenesi. ben de bu aracı 2008 nisan ayında almıştım. 3 gün önce aracımı bahsi geçen yeni muayene istasyonuna götürdüm ve aracım trafik tescil belgesinde 4 yazan koltuk sayısı yüzünden (5 olmalıymış) ve motor no'su eksik yazıldığı için ağır kusurlu çıktı. şoförler odasından ek-1 belgesi almam gerektiği söylendi ve ardından trafik tescilden ruhsatın tamamen yenilettim. ek-1 belgesi 14 TL ruhsat 70 TL. toplam 84 tl ödemek zorunda kaldım. bu durumda benim suçum olmamasına karşın yapılan yanlışlıklar benim başıma patladı. SİZE SORUM ŞU Kİ: BEN YAPTIĞIM BU MASRAFLARI KİME RÜCU EDEBİLİRİM? yani dava yoluna gitmek istiyorum.



  • Arkadaşım geçmiş olsun.
    Araç muayene istasyonunda yapılan kontrollerden biridir.Bir yanlışlık varsa aynen dediğin gibi doğrusunu yazarlar ve Ek-1 ile gelmeni isterler.
    Maalesef başta yapılan yanlışlık seni bulmuş.Bu durumda ya aracı ilk aldığın yere,ya da işi yaptırdığın sigortacıyla mağduriyetini görüşebilirsin.Hata onlarda.Çok ısrar edersen ücreti öderler.
    Fakat ruhsatı sen çıkardı isen yapacak çok fazla birşey yok.Ruhsat çıkar çıkmaz sıcağı sıcağına kontrol etmen lazımdı.Trafikteki memuru mahkemeye versen kazanabileceğini zannetmiyorum.Çünkü gerekli kontrolleri yapman lazımdı der hakim.Eğer ruhsatı çıkarır çıkartmaz hatayı farketsen ve tescildeki memurlar sana çözüm yolu göstermeselerdi ve sen mahkemeye verseydin kazanabilirdin.Ama aradan çok zaman geçmiş artık zor.
  • bu tuvturk de çok kıl yawww....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: monodoks

    bu tuvturk de çok kıl yawww....


    Oradaki memurda haklı.Belli kurallara göre hareket etmeli,kusur yazmalı.Ayrıca sonuçta kamu işide yapılsa özel sektör.Bariz yanlışı görmezden gelse ve ilerde araç sahibi dava açsa ( bak zamanında onayladılar gibi) oradaki görevli işinden olur.Hem onu görme bunu görme nereye kadar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.