Hocam sorununuzun detayını ve aracın marka modelini yazabilir misiniz? Bu sorun sıcak motorda mı oluyor soğuk motorda mı oluyor marş kaç saniye sürüyor vb. |
Araç marş alıyor ama geç çalışıyor (2. sayfa)
-
-
2006 polo otomatik LPG benzinli..sabahları ilk calismada sorun yok marş hemen alıyor .
..ama gün içinde mesela 1 veya 2 saatliğine sonra araba tekrar çalıştırdığimda marşı geç alıyor..sorun bu..ama marşı aldıktan sonra tekrar marş bastığım da anında alıyor.. sorun gün içindeki ilk calismalarda marşı geç alması.. tskler -
Aynısını yazmaya gelmiştim hocam. Sanki araç lpgyi kesmeyip yanma odasına doldurup, gün içinde kısa süreli duraklama sonraki çalışmada boğulduğu için geç çalışıyor. LPG enjektörleri, regülatör, gaz kesici hepsine bakılmalı bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 4 Eylül 2023; 21:34:29 > -
Hocam o zaman sorununuz yakıt kaynaklı değil bence. Zira yakıtın depoya geri kaçması ya da basıncın düşük olması durumunda ilk çalıştırma sorunlu olur.
Sizin aracın sorunu elektronik bence. Yakıt veya ateşleme olsa ilk marş da sorunlu olur.
Bir sensör arızası olabilir ama ne olduğu konusunda buradan sadece fikir yürütebiliriz.
-
Elektrikçi tüm sensörleri bir anda kontrol edebilir mi... -
Hocam bu araca özel bir sorun gibi gözüküyor. Daha çok Volkswagen'in dilinden anlayan birisini bulmanız lazım. Mesela eski kasa S40 kullanıyordum ve benzin basınç regülatörü denilen bir parça o arabanın hastalığıydı. Benzini tutamayıp depoya geri kaçırıyordu ve depodan benzin gelene kadar marş çeviriyorduk. Başka ustalar yok buji yok sensör derken Volvo ustası nokta atışı biliyordu.
-
Anladim...cok tsk ederim..kendi ustam LPG dedi...LPG ci bizimle ilgisi yok dedi..çünkü benzinle de aynı sorunu yapıyor.. yetkili servise goturmemi tavsiye edermisin -
Hocam yetkili servis hem arabanın yaşı hem LPG'sinden dolayı bakmayabilir ya da baksa da çözemeyebilir. Sonuçta bu kasa Polo'lar belki 10 senedir yetkili servise gelmiyorlar.
Sizin Volkswagen'e özel bakan bir özel servis bulmanız lazım. Bu arabaların dilinden anlayan, kroniğini bilen birileri olması lazım.
Belki krank sensöründen belki hararet müşirinden neyse onu nokta atışı bilecek birisi.
Sorununuz LPG ya da yakıt kaynaklı değil bence.
-
Çok sagolasin..işin rast gitsin..bir foruma konu açayım.. belki ekstre bilgiler veren olur -
Geç çalışacağı zaman lpg düğmesine basılı tutarak lpg ile çalıştırmayı deneyin. Çalışırsa ateşleme sistemini elersiniz
-
Denedim hocam..değişen bisey olmadı.. lpg ile ilgili olmadığını düşünüyorum..1.5 ay benzin ile bindim..gene aynısını yapti -
Merhaba..cuma günü başka bir ustaya götürdüm..oda boğaz kelebegindeki sensorlerden kaynaklandığını söyledi...denemeler yapmış.. en son krank sensörü kaldı.. dedi..onunda siparişini vermiş.. sorun büyük ihtimal o diyor..ama onu takmak içinde sanzumani indirmek lazım dedi..ne dersiniz ustadlar..ya oda değilse diye düşünüyorum -
Merhabalar ..krank sensörü de çözüm olmadı.. sorun hala devam ediyor..usta en son motor subaplari yapıyor dedi..ama bu iş maliyetli olur dedi..siz ne dersiniz -
Çözüm buldunuz mu hocam
-
Benzin basınç regülatörü krank sensorü de olabilir. -
krank sensörü değişmiş ama benzin basınç regülatörü olabilir ancak deneme yanılma ile ciddi masraf çıkar
-
Sa aynı sorun benim araçtada var sabahları sorun yok tek marşta çalışıyor ama gün içinde stop ettikten sonra 1 2 saat sonra ilk marşta çalıştırdığımda geç çalışıyor çalıştırdıktan sonra stop edip tekrar çalıştırınca hemen çalışıyor araç megane 1 1.6 16V benzin lpg krank sensörü lpg enjektörü 1 yıl önce değişti benzin pompası ve benzin basınç regülatörü sağlam denemediğim yöntem kalmadı araç bakımı geldi bakım yaptırdığımda bujileri değiştirip bakacam 20000 km oldu değiştirileli
Bu sorunla karşılaşıp kesin çözüm bulan oldumu yada ne önerirsiniz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X