Şimdi Ara

Araç Mahrumiyeti İcra Takibi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
146
Cevap
4
Favori
95.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tekrar merhaba,

Bu gün avukatıma vekalet verdim ve itiraz ettik. Trafik sigortamı yapan şirketi aradım, zarar tazmini ile ilgili bir sıkıntı var mı diye. Sigorta şirketinden de değer kaybı istemişler ve dava süreci başlamış.karşı tarafın arabasında meydana gelen çok ufak bir hasar ve benim arabamda hiçbir şey yok! Bu konuyu tv watsup ihbar hatına da taşıyacağım. Nasıl bir dümen dönüyor izleyip göreceğiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Siz itirazınızı yapın . Dava açılırsa ve uğraşmak isterse kaşı taraf siz de uğraşırsınız. Ama emin olun açılmayacak.

Bu işler kolay düzelmez. Kanun değişmesi lazım. İlamsız icra çok ama çok kötü bir sistem. Hukukçu arkadaşlar çok daha iyi biliyor.

• Selamlar herkese aynı konudan benim de başıma geldi ancak ne yazık ki ilgili tebligat tarihlerinde evde bulunmadığımdan itiraz süresini kaçırdım ve olaydan banka hesaplarıma bloke konulunca haberdar oldum. Bu saatten sonra ancak hukuki destek alarak işimi çözebilirim diye düşünüyorum. Çünkü dilekçe hazırlasam bile reddedilirse iş büyür diye korkuyorum. Ayrıca şuan maddi kaynaklarımın hepsi kesildi, insanlar 10.000 tl için nasıl bu kadar kansız olabilir anlayamıyorum!

Yine de bana verebileceğiniz bir tavsiye var mı? Olay Ankara'da nisan ayında yaşandı, bense İstanbul'da ikamet ediyorum ve icra takibi de Ankara'dan başlatılmış. Ankaradan mı yoksa İstanbul'dan mı bir avukatla görüşmeliyim ne dersiniz?

• Evet herkez gibi bende bu dolandırıcı çetesine güştüm , 08.2023 yılında ayvalık-balıkkesirde yaptığım kazayla alakalı Bakırköy 9. İcra Dairesi - İcra Dosyası açılmış, 17.2025 tarihinde , neyseki tarihi yakaladım. Kazada benim araba yamuldu, karşı araç tofaşın sadece sol ön farı tamamen değil birde bir kaç cam parça olarak kırılmıştı, sürücüsü başka araç sahibi başkaydı, arabyı yaptıran sürücü, araç ticari araç değil, hem ekpert raporu bedeli hem 1 gün maduriyet bedeli hemde faiz bedeli toplamda 3.900tl gibi bir beden çıkmış tabiki itiraz edeceğim;

öncelikle bunu bir çok kişi yaşayacak belli oldu yeni dolandırıcılık sistemi olmuş;

*öncelikle dosyanız ilamsız icra türü ise ki öyledir kesin aşağıdaki bilgilendirmeyi okuyun, korkmayın direk gidin7 gün içinde itiraz edin.

İlamsız icra takibi, bir mahkeme kararına dayanmayan, yani sadece alacaklının borçluya olan alacağını tahsil etmek amacıyla başlattığı bir icra takibidir. İlamlı icra takibinin aksine, alacaklının elinde bir mahkeme kararı olmayıp, borçluya karşı doğrudan icra takibi başlatılır. Borçlu, bu takibe itiraz edebilir ve itiraz süreci belirli kurallara tabidir.

İlamsız İcra Takibine İtiraz Sonrası Süreç:

1. İtirazın Yapılması:
    • Borçlu, ilamsız icra takibine 7 gün içinde itiraz edebilir. Bu süre, borçlunun icra takibi tebligatını aldığı tarihten itibaren başlar.
    • Borçlu itirazını yazılı olarak icra dairesine bildirebilir. Bu durumda, icra takibi geçici olarak durur.
    1. İtirazın Geçerliliği ve Takibin Durması:
    • Borçlunun itirazı, takibin sadece geçici olarak durmasına yol açar. İtiraz, borçlunun savunma yapabilmesi için, dava açma yükümlülüğü doğurur.
    1. Dava Açma Yükümlülüğü:
    • Borçlunun itirazı üzerine alacaklı, icra mahkemesine başvurabilir. Bu başvuru için alacaklının, 10 gün içinde icra mahkemesine başvurması gerekir. Yani alacaklı, itirazı kaldırmak için 10 gün içinde icra mahkemesinde dava açmalıdır.
    • Alacaklının, itirazın kaldırılması talebiyle icra mahkemesinde dava açması durumunda, icra mahkemesi, itirazı değerlendirir ve karar verir.
    1. Dava Süresi ve Takip:
    • Eğer alacaklı 10 gün içinde dava açmazsa, itiraz geçerli olur ve icra takibi düşer. Yani, alacaklı icra mahkemesine başvurmazsa, borçlu tarafından yapılan itiraz kabul edilmiş sayılır ve dosya düşer.
    • Eğer alacaklı 10 gün içinde dava açarsa, mahkeme, itirazı değerlendirir ve karar verir. Mahkeme kararına göre takibin devam edip etmeyeceğine karar verilir.

Özetle:

• Borçlu, ilamsız icra takibine 7 gün içinde itiraz edebilir.
    • Alacaklı, itiraz üzerine 10 gün içinde icra mahkemesine başvurarak itirazın kaldırılmasını talep edebilir.
    • Alacaklı 10 gün içinde başvurmazsa, takip düşer ve itiraz kabul edilmiş olur.

• Sherlock Domates kullanıcısına yanıt

senin itirazından sonra 10 gün içerisinde dava açma süreleri var, 10 gün geçtikten sonra itirazın kesinleşiyor dava açma hakları düşüyor.

• Öncelikle icra mahkemesine başvuru yapılmaz, ayrıca 10 günlük süre gibi bir şey de yoktur. Yazılan cevapta doğru olan tek şey ilamsız takibe 7 günlük süre içinde itiraz edilebileceği ve bu itiraz sonrası takibin duracağıdır.

"Öncelikle icra mahkemesine başvuru yapılmaz, ayrıca 10 günlük süre gibi bir şey de yoktur. " dedikten sonra doğrusunu sen yazsayın keşke. Sonsuza kadar karşı tarafın dava açmasını takip edecek değil ya insanlar.

- bir avukatlık firmasının websitesinde de ; borçlunun itirazı üzerine alacaklının 6 aylık süre içinde itirazın kaldırılması davası açması gerekir, olarak bilgi gördüm.

Benimde başıma geldi hatalı olduğum kaza yaptık, karşılıklı anlaşarak helallesip ayrıldık . Benim sigortam zararı karşıladı 1 ay sonra karşı tarafın sigorta şirketi beni arayarak müşterisinin araç mahrumiyeti den dolayı araç kiralayacagini ücretini bizden alacaklarını söylediler. Tabiki bunu kabul etmedim! Kazayı yaptığım kişiyi aradım, biz sizden istemedik sigortamizda böyle bir madde var sigorta şirketinden istedik dedi, bende bunu odeyemeyecegimi söyledim . Araştırdım 3-5 tane hukuk burosuyla gorustum onlarda sigortanın bunu sizden talep etme hakkı vardır dediler, ama itiraz edin sonrasında mahkemeye verseler dahi uzun sürdüğü den pul parası oluyor dediler. Şimdi itiraz edeceğiz ama sonuç ne olur bilemiyorum. Buda bir haktır kaza bu hatalida olsak bu kadar maliyeti bir kişinin üzerine yuklemekte adil olunmuyor malesef ... Şimdi sizden ricam acaba parayı ödeyip cekilmelimiyim yoksa ödemeden sonuna kadar beklemelimiyim ????

• geçen ay yaptığım kazadan dolayı banada Bakırköy icradan ihtar geldi. Karşı tarafa avukatıma yönlendirdiğimi itiraz edeceğimi söyledim. Kendisi sen uğraşmamış olursun avukatın ilgilenir tarzı kötü niyetli bir yaklaşımda bulundu. Yarın gidip itiraz edeceğim. Bakalım ne olacak

• Arkadaşlar aynı durum benimde başıma geldi maalesef PTT tebliği adresime getirmedi direk muhtara bırakmış muhtar benimle iletişime geçmedi Ocak ayında başlatmış davayı ben şubat ayından banka tarafından icra dosyası yüzünden hesabınıza el konuldu bildirimi gelince haberim oldu direk itiraz ettim fakat 7 günü geçtiği için reddedildi . Karşı taraf sadece kaza tespit tutanağı ile icra başlatmış 39.000 para ödemek zorunda kaldım . Mahkemeye dava açmalıyım kazanma durumun varmı

• Bana da benzer bir durumda bugün icradan celp geldi. Muhtara gitmiş bugün başladı sanırım süre. İtiraz edelim mi? 2500 lira ana borç görünüyor. Ekte eksper raporu da var. Aynı şekilde kaza yaptığım kişi değer kaybı için vekalet vermiş bununla ilgili bir işlem yapmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cycloner -- 8 Nisan 2025; 22:32:52 >
  • Mrb arkadaşlar benzer bir durum da benim başıma geldi. Kazada %100 kusurlu taraf benim, kaza sakarya da yaşanmasına rağmen istanbulda ki bir hukuk bürosu (Büro demeye dilim varmıyor) bana icra celbi göndermiş, kaza yaptığım alacaklı tarafında haberi var bu takipten v.b. Karşı tarafın aracı 18 gün tamirde kalmış (iki kapı değişip boyandı) bunun için benden vekalet dahil 75 bin tl para talep ediyorlar. Aracın günlük bedeli 3500 e geliyor vekalet çıktıktan sonra. Bende duruma itiraz ettim ve icra durdu. Hemen ardından karşı tarafın vekalet verdiği okul (Soğan) cücüğü avukat bana dava açmış, günlük 100 tl ve vekalet ücreti teminat olarak ödensin falan filan zırvalamış.. Soruma gelince bundan sonraki süreçte ne yapmalıyım, bende bir avukat tutmalımıyım (Avukata verecek çok param yok bu aralar), kendim savunmaya geçsem halledebilirmiyim? tecrübeli arkadaşlar yol gösterirse çok dua ederim. (NOT: Karşı taraf hiçbir şekilde uzlaşmaya varmıyor, hatta daha çok para çıkacak senden diye tehtidvari söylemlerde bulunuyor)

• İsimsiz 1 İ kullanıcısına yanıt
    Sın durum nedir aynı tutanakla bize de ilamsız icra başlattılar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Temmuz ayında tali yoldan bir Punto marka araç alkollü iken ana yolda tam trafik polis kontrol noktasına geldiğini fark edip geri geri giderken bana çarptı olay anlık oldu. Trafik kontrol noktasında olunca polisler geldi hemen kendilerine şahsın alkollü olduğunu polisten kaçacağını geri geri giderken gelip bana çarptığını söylememe rağmen sen arkadan çarptın sen suçlusun ibareleri ile beni suçlu gösterdiler. 50 gün sonra bana arkadaş daha önceden konuşmamıza rağmen ilamsız icra yollamış kapıda yapıştırıcı sökülmüş muhtara yazı gitmiş kendim uyapı kontrol amaçlı baktığımda öğrendim,şans eseri kendi tebligatımı aldım avukat arkadaşlar uzlaşmak için aramalarına rağmen ne İstanbul da bu işi yapan avukat telefona baktı ne icra yollayan şahıs uzlaşmaya gitti araba 2010 Punto 1800 TL den 10 günlük yeni araba kiralama göstermiş ne mühürlü ne onaylı bir Exper raporu var öyle yazılmış word den ne bilirkişi raporu var . Öylece bir kaç bir şey yazıp yollamış avukat . Kendilerine dün itibariyle durdurma davası açtım . Kafamda soru işaretleri alkollü olup ehliyeti olmayan şahıs nasıl araç kiralama yapabilir gibi gösterilir, eski bir araca yeni araç kiralama nasıl bir tutulur , fatura olmadan sadece beyana dayalı kafasına göre araç yattı bedeli ister hukukta acayip boşluk var çok

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.