Şimdi Ara

Araç Mahrumiyeti İcra Takibi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
138
Cevap
3
Favori
76.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bir de mahrumiyet bedeli aracın kullanılamadığı süre x araç modelinin günlük kiralama bedeli olarak hesaplanıyormuş ancak karşı tarafın bilgileri kısmında aracı bambaşka bir model olarak yazmışlar ve öyle hesaplanmış yazdıkları araç adamın aracından 2 kat değerli bir araba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısı başıma geldi. ilamsız icra talebi göndermiş avukat. itiraz süresini geçirmişiz haciz başlatınca haberimiz oldu. Karşı tarafla konuştum oda iyi niyetli çıktı çünkü araç falan kiralamamış küçük bi kazaydı. icra mahkemesine gidip dilekçe verdi alacağımı aldım dosyanın kapatılmasını istiyorum diye standart bi yazı var nette bulunur. onu doldurdu verdi. avukat bunu arayıp değer kaybını alırız falan diye ikna etmiş vekalet almış bi şekilde. avukat hakkında suç duyusunda buluncam ilk iş kişisel verileri ihlal edip kaza yapan insanların numaralarını nasıl temin edebilir.

• bu davalar çok sıklaştı maalesef. özellikle ticari araçlarla olan kazalarda araç ticari bir iş yaptığı için kasko sigorta ancak kazaya ilişkin zararları kapsar. Ancak o aracın çalışmaması nedeniyle elde edilemeyen kazançlar yada uğranılan zararlar kazada kusurlu olan kişi nedeniyle olduğundan ve bir haksız fiil sorumluluğunu doğurduğundan icra takipleri oluyor. aynı şekilde araç ticari olmayıp hususi de olsa yine burada kusurlu olan taraf nedeniyle karşı tarafın uğradığı zararların(araç kiralama,işlerini gerçekleştirememe,sağlıkta bir bozulma olduysa veya rapor adlı maaşı kesildiyse vs.) tazmini gerekiyor. eskiden insanlar haklarını bilmedikleri için araçlarını tamir ettirir geçerdi. sonra yavaş yavaş değer düşüklüğü daha sonrasında da bu davalar meşhur oldu. hukuk düzeni açısından bir problem yok ha araç kazası ha başka bir türlü zarar. kendi kusurunuzla başkasına zarar verirseniz buna bağlı tüm zararların tazmini söz konusu olabilecektir. burada zamanaşımı süresi de olayın öğrenildiği tarihten itibaren 2 yıl ve her halükarda da 10 yıl olduğundan 2 yıl içinde böyle bir dava açılabilir. burada tek problem sahte kiralamalar vs. o konuda iyi bir araştırma yapılarak aksi ispatlanabilirse her türlü ceza davası dahi açabilirsiniz. onun dışında verdiğiniz zarar kesin olduğundan davalar her türlü kaybediliyor. belki icra takibindeki kadar para alamaz karşı taraf ancak bu seferde dava sonucu masraflar yüksek çıkıyor.

• cokomel reis C kullanıcısına yanıt

Belliki avukat tarafındasınız. Avukatlarda hukuken bulduğu boşluktan faydalanıp, yalandan kaşesiz imzasız kimin düzenlediği belli olmayan ekspertiz raporuna 1.000 tl, günlük fahiş fiyattan kiralama ücreti, kendi av masrafları vs. derken olay karşı tarafın magduriyetini gidermekten daha çok kendini zengin etme çabası olduğunu herkes biliyor. bu ahlaksızlık.

• astegon kullanıcısına yanıt

Hocam sen yazdiysan aynısını yaptım

Bekliyorum ne olacak devletin bunlara dur demesi lazım

• Kzmm K kullanıcısına yanıt

İtirazınızı yaptıktan sonra bir problem olmayacak. Sık sık e-devletten dava açılıp açılmadığına bakın.

Bir kaç ay içerisinde ilamsız icra'da düşmüş olur sistemden.

• arkadaşlar merhaba,

benimde başıma malum bir olay geldi. 2020 Yılında yüzde 100 kusurlu olduğum bir kaza oldu. üzerinden 3 yıl geçtikten sonra 7 gün araç kullanamama diyerek ilamsız icra tebligatı elime ulaştı.

Bu konuda zamanaşımı söz konusu değil mi?

ayrıca 3 sene önce araç kirası 200 tl iken benden 7 gün için faiz vs masraflar dahil 7 bin tl tutar nasıl söz konusu olabilir?

Bilgilendirebilirseniz sevinirim.

• st1989 kullanıcısına yanıt

Astegon arkadaşın güzel dilekçesi var onu doldur güzelce bulunduğun icra dairesi üzerinden gönder uyap üzerinden davayı takip et

Kiralık araç kullandığımdan dolayı bana ve rent a car sahibine bu icra takibinden açılmış. Ayrı ayrı tebligat dosyaları gözükmesine rağmen henüz bana tebliğ edilmedi fakat rent a cara tebliğ edilmiş bugün. 17.07.2023 tarihinde dosya açılmış. İtiraz süresi bugün mü son yoksa bugünden itibaren 7 gün içinde mi son acaba? Ayrıca kaza 2,5 sene önce oluyor bu mahrumiyet icrasının zamanaşımı 2 sene değil mi? Bilgilendirirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamcurlnyancat -- 25 Temmuz 2023; 17:36:6 >
  • iamcurlnyancat İ kullanıcısına yanıt

Hocam süresi içerisinde itiraz edin. Tebliğ tarihinden itibaren hesaplanır.

Ahlaksız bunlar iyice kafayı yediler

• iamcurlnyancat İ kullanıcısına yanıt

hocam bende bugün itiraz dilekçemi verdim,avukat bir tanıdığıma danıştım itiraz dilekçesine bu borcu kabul etmiyorum yazıp vermen bile yeterli ne yazarsan yaz karşı tarafın dava açma hakkı bulunuyormuş.

dediğiniz gibi karayolları kanunu 109.maddeye göre 2 yıl zamanaşımı söz konusu (sadece diyelim kaza oldu ama karşı taraf kaçtı ve seneler sonra kim olduğu tespit edildi o zaman 10 yıl )

en azından biz öyle yorumladık kanunu :)

• Arkadaşlar merhaba, konu ile ilgili bir araştırma yaparken yazılarınıza rastladım o yüzden hak kaybına uğramamanız için ufak bir aydınlatma yapmak isterim.

Öncelikle yazılanların hepsini okuyamadım ama farklı fikirler ortaya atılmış bir kısmı gerçeği yansıtmıyor.

İlk olarak icra dairesine itirazınızda mutlaka Borca, yetkiye, faize ve ferilerine itiraz ediyorum şeklinde belirtmeniz gerekmektedir. şayet yetkiye açıkça itiraz etmezseniz yetki itirazında bulunmuş sayılmazsınız.

ikinci olarak araç mahrumiyet bedeli istenmesi kaskodan ikame araç alımından ayrı konudur. yani kaskodan araç alsanda almasanda mahrumiyet bedeli isteyebilirsin. Bununla alakalı Yargıtay kararını da ekliyorum bilgi vermesi açısından

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nin 29.09.2022 tarihli ve 2021/26777 E. 2022/11236 K. sayılı kararı uyarınca araç kazalarında tamir sürecinde araç kiralanmasa ve kiralama faturası sunulmasa bile kusurlu taraf aleyhine araç mahrumiyeti tazminatına hükmedilmesi gerekir.

Kural olarak haksız fiilden kaynaklanan tazminat davalarında gerçek zarar ilkesi geçerlidir. Zarar gören ancak haksız fiil sebebiyle uğradığı gerçek zararını haksız fiil sorumlularından isteyebilir. Olay tarihi itibariyle yürürlükte bulunan 6098 sayılı Türk Borçlar Kanununun 50’nci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca davacı tarafından araç kiraladığına dair belge veya ödeme belgeleri sunulmasa da hakim zararı belirleyebilir. Bu durumda mahkemece, davacı aracında oluşan hasarın niteliğine göre makul tamir süresinin belirlenmesi, ihtiyaçları için aracı kullanamamaktan doğan ve bu süre içinde davacının (ikame araç) ödemesi gereken bedelin ne olacağı konularında alınan bilirkişi raporuna göre davacının araç mahrumiyet bedeli talebinin kabulüne karar verilmesi gerekirken, davanın reddine karar verilmesi doğru görülmemiştir.”

ve son olarak bence en önemli olan ise, anladığım kadarıyla bazı takipler alacaklının dahi haberi olmaksızın hileli yöntemler ile açılmış, bu sebeple lütfen başkalarının da mağdur olmaması adına avukat hakkında savcılığa suç duyurunda bulunun. bu suç duyurusunda alacaklı (yani kaza yaptığınız karşı tarafı ) da tanık olarak gösterin.

yine aynı sebeplerle avukat hakkında bağlı bulunduğu baroya şikayette bulunun. ayrıca KVKK uyarınca avukata başvuru yaparak söz konusu verilerinizi ne şekilde elde ettiğini bildirmesini isteyin ( bu kısım alacaklının takipten haberdar olmadığı durumlar için geçerli)

avukatın vermiş olduğu cevap üzerine ise kvkk.gv.tr üzerinden avukatın cevabını da ekleyerek kişisel verilerinizin hukuka aykırı olarak ele geçirildiğini ve kullanıldığını beyanla şikayette bulunun.

avukat olmam ve uygulamada sıkça söz konusu işlemlere rastlamam dolayısı ile sizleri de aydınlatmak istedim. hak kaybı olmaması adına söylediklerimi yapabilirsiniz. ve son olarak mutlaka bir avukattan hukuki yardım alın. bazen kendi başınıza yaptığınız işlemler ileride büyük hak kayıplarına sebep olabiliyor.

Sevgiler,

• Merhabalar 1 yıl 10 ay önce gerceklesen ve 100% kusurlu olduğum bir kaza ile ilgili bende 28.08.2023 tarihli bir tebliğin kapıma yapistirildigini bugün tatil dönüşümde gördüm tüm masraflar dahil 7200 tl bir tutar ödemem gerektiği yazıyor itiraz edeceğim bakalım süreç nasıl işleyecek en azından belirtilen tarihte egea günlük kirası 190 tl iken benden istenilen tutar 30 günlük kiralamaya denk geliyor fiyati düşürürüm diye düşünüyorum yardımcı olması açısından aşama aşama bu gönderiyi düzenledim.
    Bilgisi olanlar varmi dır acaba hafta sonu icra dairesi acikmi itiraz yapılabiliyor mu?

Güncelleme;

Adliyeye gidip itiraz dilekçesi verdim ve icra durduruldu fakat karşı tarafta itiraz dilekçesi verirse sizden sonra mahkeme başlayacak sizin dilekçe verdiğiniz tarihten itibaren 1 sene itiraz etme hakları saklı kalıyor benim dosyam ağustosta gelmişti bende ağustosta itiraz dilekçesi verdim şuana kadar onlar benim itiraz dilekceme itiraz etmediler ve dosya durmuş durumda bu ağustosa kadar itiraz dilekçesi vermezlerse dosya düşecek vatandas uyap yazdığınızda googlede çıkan siteye girerek dosyanın takibini yapabiliyorsunuz ama öncelikle vakit kaybetmeden hemen itiraz dilekçesi verin adliyede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAG1ZHAN -- 5 Mayıs 2024; 8:30:25 >

• DOLANDIRILIYOR MUYUM ACABA LÜTFEN YARDIM!!! ARAÇ MAHRUMİYET BEDELİ VE DÜZMECE İHTARNAME ŞÜPHESİ. ACİLL YARDIM. Öncelikle herkese merhaba umarım kimse haksızlığa uğramamıştır ve uğramaz İnşallah. Benim durumumda sizlerle bazı konularda benzerlik taşıyor. aylar önce karışmış olduğum ve %100 kusurlu bulunduğum bir kazayla ilgili bundan 2 gün önce beni bir cep telefonu numarası aradı falanca hukuk ve arabuluculuk bürosundan aradığını söyledi whatsapp uygulamasından bana bir ihtarname gönderdi bu ihtarnameyi bir whatsapp busines hesabı olan bir numaradan gönderdi ve kazayla ilgili olarak benden araç mahrumiyet bedeli (araç ikame bedeli istedi) ve ihtarnameye baktığımda ihtarnamenin noterlik kanununa (Noterlik Kanunu 106.madde) uygun olmadığını tespit ettim (alacaklının ve benim açık adreslerimiz ve alacaklı vekilinin imzası yoktu ve bu noterlik kanuna aykırı). Sadece alacaklı vekilinin bürosunun adresi yazıyordu fakat yaptığım araştırma sonucunda bulunduğum şehirde böyle bir adres (hatta öyle bir cadde ve caddeye bağlı bir sokak bile yok) ve böyle bir hukuk bürosu olmadığını ve yine bulunduğum şehirde baroya kayıtlı böyle bir avukatın olmadığını öğrendim. Yani sizlerde olduğu gibi elime böyle bir tebligat gelmedi yani noter aracılığıyla ya da pttden iadeli taahhütlü bir gönderim olarak tebligat almadım. Sadece whatsapp yoluyla pdf dosya formatında bir ihtarname gönderildi. Ayrıca telefonda benimle iletişime geçen kadın gün içerisinde bu tutarın ödenmesi halinde indirimli tutar olarak 5200₺ ödeyeceğimi eğer gün içerisinde ödemezsem 7 gün içerisinde 6700 ₺ olan asıl alacak tutarını ödemem gerektiğini eğer 7 gün içerisinde de ödemezsem 12.500₺ civarında bir para ödemem gerektiğini söyledi. Kendilerinin madem bir arabuluculuk bürosu olduklarını ve bu durumunda arasının bulunmasını söyledim ve tutarda biraz daha indirim yapın hatta beni avukatla görüştürün dedim. Yaklaşık 1 saat sonra beni aradılar avukatın toplantıda olduğunu fakat bir şekilde kendisine ulaştıklarını ve avukatın bugün içerisinde ödemem halinde indirimli olarak 4200₺ ödemem gerektiğini söylediler. Bende bunun üzerine iyice şüphelendim ve onları denemek için yarın sizin büronuza gelmek istiyorum anlayabileceğim bir şekilde büronuzun adresini verebilir misiniz dedim sekreter kadında bana işe yeni başladığını ve adresi tarif edemeyeceğini ve adresin ihtarnamede yazdığını söyledi. Zaten yukarıda da belirttiğim bırakın şehri Türkiye'de öyle bir adres yok. Her neyse ben bütün bu olanlar üzerine kazada karşı taraftaki sürücüyü aradım durumu anlattım o ise kazadan sonra arabayla babasının ilgilendiğini ve daha önce de söylediği ve trafik polisinin kaza tutanağında da görüleceği üzere araç sahibinin babasının olduğunu ve böyle bir durumdan da haberi olmadığını söyledi. Ayrıca ihtarnemede de alacaklı olarak araç sahibinin adının ve bilgilerinin yazması gerekirken, araç sahibi olmayan ve sadece sürücü olan kişinin adı ve tc kimlik numarası yazmakta. Şunu da belirtmeliyim ki karşı tarafın aracındaki hasar çok ufak bir hasar (arka tamponda tekerleği ve aracın yürümeye yarayan herhangi bir aksamını engellemeyecek sadece bagaj kapağının değişimine ihtiyaç duyulan bir ezilme söz konusu ve en geç 3 gün içerisinde halledilecek bir hasar) fakat aracın sürücüsü olan kişi tam emin olmamakla beraber bana arabanın tam 30 gün tamircide kaldığını söyledi. Açıkçası aracın sürücüsü olan kişi Tcdd'de devlet memuru ve böyle bir sahtelarlık düzeneğine alet olur mu bilemedim. Yaptığım araştırmalar sonucunda gördüm ki dolandırıcılar kazaya karışan insanların bilgilerini ele geçirip bu tarz düzmece ihtarnameler yoluyla para talep edebiliyormuş. Şimdi benim sizlere sorum şu tecrübelerinize dayanarak sizlerden yardım istiyorum. Sizce ben dolanırılıyor muyum? Yoksa bu gerçek mi? Whatsapp yoluyla imzasız ihtarname çekilebilir mi? Ayrıca sizlere gelen ilamsız icra takibinde tebligatı aldığınız zaman e devlet sisteminde ya da uyap sisteminde adınıza açılmış bir icra takibini gördünüz mü? Ben sisteme baktığımda adıma açılmış herhangi bir icra takibi görmüyorum. Ve ben şimdi ne yapmalıyım savcılığa suç duyurusunda mı bulunayım? Yoksa bunun gerçek olabileceğini düşünüp icra takibine itiraz mı etmeliyim? Lütfen yardım dostlar lütfen.

• sadebirisadece S kullanıcısına yanıt

Bahsettiğiniz gibi bir dosya da bana geldi whatsapptan. Dediğiniz gibi eksikleri var imzalar adresler vs. Bu resmi bir nitelik taşımaz. Devlet kanıt ister yani posta yoluyla gelmesi lazım herşeyin evrakı dekontu vs olması lazım.uyapta vatandaş portal da sorgulamada açık dosya yoksa itiraz edecek bir durumda yok

• Hepmağdur H kullanıcısına yanıt
    Evet hocam resmi bir nitelik taşımıyor. Zaten uyap sisteminde ve e devlet sisteminde sorgulama yaptım adıma açılmış herhangi bir icra dosyası falan da yok. Bu arada rica ediyorum bu yazacaklarımı herkes dikkate alsın. Bu dolandırıcılar her hafta yeni bir whatsapp business hesabı açıyorlar o hesabın bilgilerinin olduğu kısıma hayali bir adres yazıyorlar bazen tamamen kafalarından adres sallıyorlar ( yani yazdıkları gibi bir sokak, cadde veya bina numarası yok) bazen de gerçek bir sokak cadde mahalle ismi yazıyorlar ama orada öyle bir hukuk, avukatlık, arabuluculuk bürosu yok. Ve her hafta veya belli aralıklarla isim değiştiriyorlar lütfen bunlara dikkat edin lütfen. Kimse mağdur olmasın. Fast yöntemiyle hesabımıza şu kadar bir meblağ gönderirseniz dosyanızı kapatırız diyorlar lütfen bunlara paye vermeyin aldırış etmeyin. Ve böyle bir durumla karşılaşmanız durumunda gönderilen ihtarnamenin yazımına bakın kanunlara aykırı olup olmadığından emin olun özellikle de sizin ve karşı taraftaki kişi veya kişilerin bilgilerine ve alacaklının ve veya vekilin imzasının olup olmadığına mutlaka bakın. zaten ihtarname genellikle noter aracılığıyla ptt yoluyla gönderilir. Bu durumlarda ayrıca hemen barolar birliğinin resmi web sitesinden avukat sorgulaması yapın. Çoğu zaman o yazdıkları düzmece ihtarnamede yazılan isimde ve adreste bir avukat yok. Öyle bir avukat olsa bile yine barolar birliğinin avukat sorgulama ekranında o bulduğunuz avukatın iletişim adresleri (cep telefonu, e-mail adresi, büro adresi vesaire) büyük ihtimalle yazar eğer barolar birliğinin avukat sorgulama sisteminde adresler eksik ise avukatın ismini cismini internetteki arama motorlarında aratın eğer gerçekten öyle bir avukat varsa zaten arama sonuçlarında çıkar. Hemen o avukata ulaşın ve bu olayda bir dahli olup olmadığını sorun. Umarım bir daha hiç kimse dolandırılmaz veya dolandırılmaya çalışılmaz. Herkese mutlu ve hayırlı bir ömür diliyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• sadebirisadece S kullanıcısına yanıt

Hocam ayni sekilde Ankara'dan polat duman adinda hukuk ve arabulucuk sirketi benide arayip watsaptan ihtarname gonderdiler. Sizin dediginiz gibi 6500 tl borc eger uc gun icinde oderseniz 5200tl, odemezseniz bir hafta gecerse borcun12500 tl olacagi ve icraya gidilecegi seklinde soylediler. Sizede ayni rakamlari soyledikleri icin dolandirici olma ihtimali yuksek. Son durumunuz ne oldu

• Katresevdam K kullanıcısına yanıt
    Hocam beni de aynı büro başka bir adla dolandırmaya çalıştı. Bu hafta da ismini sizin de yazdığınız gibi polat duman hukuk bürosu olarak değiştirmiş. Yazılan adreste öyle bir yer yok adresler hayali adres.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.