Şimdi Ara

ARaç LPG'YE ÇOK GEÇ GEÇİYOR VE SU KITUSUNDAKİ FOKURDAMA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
8.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Tulgacan

Arkadaşlar iyi günlet hepinize henüz pazartesi aldığım araç 1998 palio 1.6HL 16V Klimalı vs. Araç 225 binde.

Araç aldığımda beyinden gaz ve damla damla su kaçırıyordu bu şekilde görerek aldık ve dün lpg beyni değişti. Değiştiyim yet abi senin araçta bi sırun var bi motorcuya göster dedi hava yapıyor yada belkide conta yanık vs dedi...

Sorun tam olarak şu. Akşam iş çıkışı çalıştırdım olduğu yerde kıpırdamadan bekledim içeriyi ısıtacak kadar bile kalörifer ısı vermedi. Lpg yede tahminimce 10dk sonra geçti, geçtiğinde hararet göstergesi yarıya çok yakındı. Neyse yola çıktım sanayiden silecek aldım filan yola çıktığım ilk dakikalarda içeri güzelce ısınmaya başladı. Sanayiye gittim durdum sonra çalıştırdım vs 2 saniyede gaza geçiyor. Lpg ci 35 derecede dedi ama araç nerdeyse 80 dereceye geldiğinde gaza geçti.

Bu sabah ise aracı çalıştırdım 1.5km geldim işe durdurdum ona rağmen gaza geçmefi içeriyi ısıtcak sıcaklığı hiç vermedi ama hararet göstergesi yarıya 2mm filan kalacak kadar yükseldi.

Sonra su kapağını açtım fokurduyo suyuda dışarı attı kapağı tuttum atması geçene kadar. Araç motor üst blok sıcak değildi, radyatör hortumu sıcak ama kaynar değildi.

Fokurdayarak suyu atmasıds sanki basınç var yani su kaynamış değilde sanki hava varmış o sıkışmış onu atıyomuş gibi.

Sizin bu konudaki fikriniz ne olur?

regülatör yani beyin değişti ise, regülatör eski konumundan daha yukarı montaj yapıldı ise eski yerine aldırın. Regülatör yukarı montaj yapılınca sıcak su dolaşımı için basınç yetmiyor. Regülatör tam olarak ısınmıyor ve LPG ye geçiş olmuyor artı kalörifer de ısıtmıyordur. KESİN ÇÖZÜMÜN BU.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgutcaa -- 7 Ocak 2016; 1:56:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Discursive

quote:

https://youtu.be/c0p2Hb0YnUM

Buhar atma, suya yağ karışma durumları, düzensiz çalışma gibi durumlar yoksa contadan olmayabilir.
    Radyatörün çıkışında tıkanıklık, zorlayıcı bir şey, bükülmüş hortum varsa sirkülasyonu engelliyor olabilir.

Ucuz olan çözümden başlayıp radyatör, hortum, termostat üçlüsüne baktırın. Devirdaime de baktırırsınız, biraz işçilik alırlar ama.

Arkadaşlar bir çözüme ulaşamadığımız için 15 gündür birşey eklemedim. Lakin artık sanıırm sorun çözüldü.

1 hafta önce radyatör ilacı katıldı kaçakları varsa tıkar diye. o süreçte 60km kullandım 2 gün sorun olmadı lakin perşembe akşam yine eşimi işten almaya giderken 2km civarı gittim fakat ne sıcak hava üfledi nede gaza geçti. Tam kenara çektim gaza geçti, açtım kaputu hava alma vidasını çıkardım bir yoğun basınçla su ve hava atış filan. Daha sonra birde hava hortumu arkasında vidayı çıkardım yaklaşık 1 litre suyu fışkırarark attı. Neyse hararete baktım yarıyı az geçmiş yani hararet yapmaya gidiyormuş. Suyunu yeniledim harareti düşürdüm eve dönüp yeğenimin aracı bırakıp kendi aracımı aldım işimi gördüm. Sonra ustayı aradım anlattım oda mecbur sökeceğiz dedi.

Bu arada ustam tanıdık, ve bu son denemeye kadar yanına 2-3 kere problemin kaynağını çözmek için gittim su ekleme hava alma gibi işlemleri yardımcı olup kendisi haletmişti.

Cuma sabahı artık araç sökülüp gereken conta vs yapılsın diye bıraktım. Cuma günü hiç haber vermedi, c.tesi öğlen gittim yanına ve ustam noldu durum hiç haber vermedin dedim. Dedi araca anjuyo yaptık. Nası yani filan. Dedi kalörifer peteği temizlemesi makinası ile radyatör yüksek basınçlı su verdik araç devirdaim yapmıyormuş borularda tıkanıklık vardı açıldı cuma akşam bindim gezdim bugün 1 saat açık kaldı ne su attı ne hararet yaptı dedi. Dedim yani sökülmedi ve problem düzeli bu tıkanıklıktanmıymış sorun dedim. Evet dedi.

Dedim valla ustam artık masrafa razı olmuştuk binemeyince, eğer böyle basit bişiye çözüldü ise yat kalk dua ederiz sana dedim. Dedi valla devir daim yapmıyormuş çok kötü tıkanmış içinden birsürü şey çıktı dedi.

Vallahi baya dua ettim.

Aracı aldık müsayit biyere çektim yedek su deposu kapağı açık şekilde fan açana kadar bekledim, sus az yükselse bile kesinlikle suyu taşırma durumu kalmadığını görünce çok sevindim ve tesadüfen o gün yeğenimde keşandan askerden geldi, kötü kartalı bırakıp canavar palioyu aldı ve dün akşam Keşana varmış hiçbir sıkıntıda çıkmadı dedi.

Yani conta işine 500-1000tl gözden çıkarmışken usta 50tl aldı ve şaunlık sorundan kurtulduk. Biraz uzun oldu ama hikayemiz şuan bu şekilde son buldu. Umarım ilerleyen amanlarda da sıkıntı çıkmaz ve aracın gerekli masrafları için harcanır paralar.

Yardımcı olan arkadaşlarada çok teşekkür ederiz...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Discursive

quote:

https://youtu.be/c0p2Hb0YnUM

Buhar atma, suya yağ karışma durumları, düzensiz çalışma gibi durumlar yoksa contadan olmayabilir.
    Radyatörün çıkışında tıkanıklık, zorlayıcı bir şey, bükülmüş hortum varsa sirkülasyonu engelliyor olabilir.

Ucuz olan çözümden başlayıp radyatör, hortum, termostat üçlüsüne baktırın. Devirdaime de baktırırsınız, biraz işçilik alırlar ama.

Arkadaşlar bir çözüme ulaşamadığımız için 15 gündür birşey eklemedim. Lakin artık sanıırm sorun çözüldü.

1 hafta önce radyatör ilacı katıldı kaçakları varsa tıkar diye. o süreçte 60km kullandım 2 gün sorun olmadı lakin perşembe akşam yine eşimi işten almaya giderken 2km civarı gittim fakat ne sıcak hava üfledi nede gaza geçti. Tam kenara çektim gaza geçti, açtım kaputu hava alma vidasını çıkardım bir yoğun basınçla su ve hava atış filan. Daha sonra birde hava hortumu arkasında vidayı çıkardım yaklaşık 1 litre suyu fışkırarark attı. Neyse hararete baktım yarıyı az geçmiş yani hararet yapmaya gidiyormuş. Suyunu yeniledim harareti düşürdüm eve dönüp yeğenimin aracı bırakıp kendi aracımı aldım işimi gördüm. Sonra ustayı aradım anlattım oda mecbur sökeceğiz dedi.

Bu arada ustam tanıdık, ve bu son denemeye kadar yanına 2-3 kere problemin kaynağını çözmek için gittim su ekleme hava alma gibi işlemleri yardımcı olup kendisi haletmişti.

Cuma sabahı artık araç sökülüp gereken conta vs yapılsın diye bıraktım. Cuma günü hiç haber vermedi, c.tesi öğlen gittim yanına ve ustam noldu durum hiç haber vermedin dedim. Dedi araca anjuyo yaptık. Nası yani filan. Dedi kalörifer peteği temizlemesi makinası ile radyatör yüksek basınçlı su verdik araç devirdaim yapmıyormuş borularda tıkanıklık vardı açıldı cuma akşam bindim gezdim bugün 1 saat açık kaldı ne su attı ne hararet yaptı dedi. Dedim yani sökülmedi ve problem düzeli bu tıkanıklıktanmıymış sorun dedim. Evet dedi.

Dedim valla ustam artık masrafa razı olmuştuk binemeyince, eğer böyle basit bişiye çözüldü ise yat kalk dua ederiz sana dedim. Dedi valla devir daim yapmıyormuş çok kötü tıkanmış içinden birsürü şey çıktı dedi.

Vallahi baya dua ettim.

Aracı aldık müsayit biyere çektim yedek su deposu kapağı açık şekilde fan açana kadar bekledim, sus az yükselse bile kesinlikle suyu taşırma durumu kalmadığını görünce çok sevindim ve tesadüfen o gün yeğenimde keşandan askerden geldi, kötü kartalı bırakıp canavar palioyu aldı ve dün akşam Keşana varmış hiçbir sıkıntıda çıkmadı dedi.

Yani conta işine 500-1000tl gözden çıkarmışken usta 50tl aldı ve şaunlık sorundan kurtulduk. Biraz uzun oldu ama hikayemiz şuan bu şekilde son buldu. Umarım ilerleyen amanlarda da sıkıntı çıkmaz ve aracın gerekli masrafları için harcanır paralar.

Yardımcı olan arkadaşlarada çok teşekkür ederiz...

Sorununuzun hallolmasına sevindim ancak bir noktaya takıldım. Mesajınızdan anlaşılıyor ki forumdan aldığınız tavsiyeleri hiç değerlendirmemişsiniz. Biz boşuna çene çalmışız burada. Madem ustanın kollarına bırakacaktınız aracı, en baştan yapsaydınız da biz burada yardımcı olmak için zaman kaybetmeseydik. Burada söylenen her şeyi harfiden uygulamanızı elbette beklemiyorum ama en azından kaale alıp, bu ihtimali de göz önünde bulundurarak sanayiye gidebilirdiniz.

Yukarıda o kadar demişim sirkülasyonda sorun var diye, siz de bu lafın üzerine aracı conta değişimi için sanayiye bırakmışsınız. Ne diyeyim, geçmiş olsun tekrardan. İnsaflı ustaymış.

• Yok yanılıyorsun. Çünkü aracı 21 aralıkta aldık. 24 aralıkta gaz beyni değişince sıkıntı belli oldu çünkü kullanmıyorduk. Sen yazmadan 4 gün önce 26 aralık cumarteside götürdüğüm sanayideki bir usta termostat açmıyor diye termostatı değişti su ekledi termostat açtı fan çalıştı vs. 2 gün geçince aynı sorun tekrar nüksetti yani 28 aralık pazartesi ve termostatı değişen ustaya tekrar gittim. Onlarda devirdaiminde problem olabilir filan termostatı değişirkende söylemişlerdi fakat 2. gidişimde eğer yine yaptıysa conta yakmıştır dediydi.

Sonuçta ondan sonra 1 haftadır gittiğim usta iste komşumun dükkanında çalışan motor ustası ve 1 haftadırda o bakıyor. Havasını aldı tekrar gittim yine su koydu 3. gittiğimde radyatör ilacı koydu buda olmazsa conta yanık olabilir söküp bakarız demişti.

Lakin bu ustama sökülmesi için bıraktığımda kendisidaha sökmeden devir daim olayını iyice bi kontrol edip radyatör açma makinesi ile komple sistem temizliği yapıp conta için üst kapağı sökmeden problemi çözmüş oldu. Ustaların bile adınız telafuz ettiği devir daim olabilir diyip o konuda bişi yapmadığı konuda ben zaten hiçbirşey yapamam. Sorunun üzerine bir şekilde gidildi ve boşa değişen 150tl ye malolan bir termostat değişiminden sonra 50tl ye su dolaşım sistemi makine ile temizlemeyle tıkanık olduğu anlaşılıp sorun çözüldü.

O yüzden burda yazılanları tamamiyle okumamam rağmen her söylenen konusunda benim yapabileceğim birşeyde olmuyor..

Tekrar teşekkürler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

•  ARaç LPG'YE ÇOK GEÇ GEÇİYOR VE SU KITUSUNDAKİ FOKURDAMA

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.