< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araç kiralama firmalarının 'Sigorta' dayatması (2. sayfa)
-
-
işte, şirket böyle anlatmıyor. sigorta yaptırmazsan, kaza durumunda araba parasını senden alırız iması yaratıp, müşteriyi çarpıyor. buna bir düzen getirilmesi kanaatindeyim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Muhtemelen prim vs almak için, satış yapmış olmak için yapıyorlardır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4-5 yıl önceki konu ama benim için en azından hala güncelliğini koruyor. Çok benzer durumlardan muzdaripim. Ararken bu sayfaya denk geldim.
Benzer olmakla birlikte benim sorularım:
- Yukarıda belirtildiği gibi kışın, yol şartlarına uygun araç vermeyip, buna ek ücret istemek nedir? Trafik kuralları gereği kışın kış lastiği takılır (eğer Antalya'da yaşamıyorsan) Trafiğe ve kurala uygun araç vermeyip bunu ek ücrete bağlamak bence zaten yanlış. Yine de fikirlerinizi sormak isterim.
- Firmanın sahip olduğu Trafik sigortası, bizlerin ödediği kasko tamam diyelim. Benim de merak ettiğim şu, acaba orada verilen fiyatlar tutarlı mı? Yani A müşterisine ek 5000TL sigorta derken aynı araba aynı şartlar için sana 6000TL diyebilir mi? Çünkü bankonun diğer tarafında güya sigortaya bakıyor, size şu kadar çıktı diyip yapıştırıyor. Bugün de canım 3000 sigorta istedi gibi şeyler dönüyor gibi geliyor. Bunu teyit etmenin bir yolu olsa. Veya tıpkı kendi sigortanı yaptırır gibi firmalardan günlük kiralık araba için fiyat teklifi alıp sen seçsen keşke. Göremiyoruz ki neye göre çıkıyor bu fiyat. Ekrana bakıp senin borcun bu diyor.
Ek sigorta almak neyse diyelim. Ama araç kirası 1000 lira iken 500 de sigorta çıkarıyor. Bence düpedüz ek kazanç. Hem de işlerine geliyor. istersen yaptırma. park halinde aracım çizildi. tutanak falan da tutturmadım. işte o durumda seni seve seve üzerler. ya da fark etmedin diyelim. her türlü can sıkıntısı.
-
Arkadaşlar en kurumsal en köklü markanın araçlarının bile trafik sigortasından başka sigortası yok.
Sizden kasko adı altında aldıkları paraları havuz sisteminde topluyorlar, birine birşey olursa o havuzdan hallediliyor.
Kaza yaptığınızda polise veya jandarmaya tutanak tutturup alkol muaynesi raporuda almazsanız o parayı sizden her türlü alıyorlar haklı ol haksız ol.
Kaza da kusurunuz yok ve evraklarınız varsada karşı tarafın canına okuyorlar.
Yani kasko yok, o yüzden berbat bir ısrarları var son araba kiraladığımda müdürmüş arkadaş koca adam resmen yalvardı lanet olsun cam far yap dedim.
Arabanın stop lambasının ampülü patladı, arıza yani ampül kesti ömrü bitti. Teslim ederken bakın iyiki yaptırdınız diyor.
Kesen ampülün parasını benden alacak. Yani mecbur kalıyorum uzun veya kısa kiraladığım oluyorda. Allah belalarını versin. O kadar tecrübeden sonra arabasıyle gelen gurbetçilere kızamıyorum.
-
Web sitelerde çıkan fiyatlara sigorta dahil sanıyordum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X