Şimdi Ara

Araç kendi kendine çalışıp hareket etti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
5.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İzmir'in Konak ilçesinde bağlı Kahramanlar semtinde park halindeki bir aracın, kendi kendine çalışıp hareket ettiğini görenler şaşkına döndü. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

1397 sokakta iftar yemeği davetine gelen Faruk Güzar isimli bir vatandaş, aracını sokaktaki bir noktaya park etti. Güzar, araç kapılarını da kilitledikten sonra iftar yemeğine katıldı.

ARAÇ KENDİ KENDİNE ÇALIŞARAK HAREKET ETTİ
    Park halindeki araç, bir müddet sonra ise kendi kendine çalışarak hareket etmeye başladı. Herkesin şaşkın bakışları arasında kaldırıma çıkmaya çalışan araç, önündeki dubanın da engel olmasıyla durdu. Araçtan bir anda dumanlar çıkmaya başladı. Olaya şahit olan güvenlik görevlileri, hemen durumu araç sahibine bildirdi. Aracının başına gelen Faruk Güzar, gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü. Kapıları açan Güzar, akü kutup başlarını sökerek aracın elektrik bağlantısını kesti.

OLAY GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI
    Olayı araştıran Faruk Güzar, çevreden bir güvenlik kamerası buldu. Kameraları inceleyen Güzar, aracın kendi kendine hareket ettiğini görünce şok oldu. Faruk Güzar, yaşanan olayı şaşkınlıkla anlatarak, "Akşam 20.30’da aracı park ettim. Kapıları kapattım, anahtarı aldım yukarı çıktım. Güvenlikçi arkadaş yukarı geldi ve 'araba yanıyor duman çıkıyor' dedi. Aşağıya indik, hemen kaputu açtım akünün kutup başını söktüm sonra bir baktım araba olduğu yerden hamle yapmış gelmiş buraya vurmuş. Ondan sonra kamera kaydını izledik araba kendi kendine hareket etmiş" dedi.
    Faruk Güzar, aracı çekici vasıtasıyla servise çektirirken, servis şimdi aracın kendi kendine çalışmasının nedenini araştırıyor.

Haberin kaynağı:http://www.habervitrini.com/gundem/arac-kendi-kendine-calisip-hareket-etti-861758/

Videosu:http://www.iha.com.tr/video-arac-kendi-kendine-calisip-hareket-etti-62122/

• Üç harfliler kullanmis!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Max Cornelissenin sokakta park halindeki araci calistirip hareket ettirdigi video geldi aklima.

Edit: Ahanda video

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 4 Temmuz 2015; 15:22:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

Üç harfliler kullanmis!!!
    2 gün evvel robotun biri işçiyi presin içine itiyor, şimdi de araba kendi kendine çalışıp özgürlüğüne koşmaya çalışıyor, hmm. İşte bunlar hep skynet
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

2 gün evvel robotun biri işçiyi presin içine itiyor, şimdi de araba kendi kendine çalışıp özgürlüğüne koşmaya çalışıyor, hmm. İşte bunlar hep skynet

Alıntıları Göster
  • Gaz pedalı paspasa sıkışmıştır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam da. Araba nasıl çalıştı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kendi kendine çalışan silecek
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Saçma olacak ama bence start&stop sistemi ile bir alakası olabilir.
    Hadi gaz pedalı felan takılı kalmış olsa bu arabaya marjı kim verdi? Kim çalıştırdı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Tamam da. Araba nasıl çalıştı?

Paspas marşa basmış olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oh Long Johnson

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Tamam da. Araba nasıl çalıştı?

Paspas marşa basmış olabilir.

Alıntıları Göster
    Elektik arızası olabileceğini düşünüyorum. Yaklaşık 11 sene önce bizim torosun distribütör kapağı çatlamıştı ve çalıştırması epey zor oluyordu.Servise gittiğinde usta babama distribütör kapağının çatladığını ve eğer değiştirmese arabanın kendi kendine marş bile yapabileceğini söylemiş

• Arac otomatikse birsekild aciklanabilir ama ya düz se ?

• Otomatik doblo yok bildigim kadariyla. Araba bosta ise nasil kaldirima cikacak kadar guc veriyor. Viteste ise nasil calisiyor. El freni ayri bir olay zaten.

• Hypnotica kullanıcısına yanıt
    Adam el frenini çekmeyip viteste bıraktıysa bir ihtimal ama......
  • Kontak kablosu ark yapiyordur, yani elektriği bir verip bir kesiyordur. Araba viteste olduğu için öne hamle yapıyordur, zaten bir müddet sonra duman çıkması ark tan dolayı plastik izolelerin yanmasından olur, kontaklarda bakırlar erimiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Arac otomatikse birsekild aciklanabilir ama ya düz se ?
    Kontak arızası veya elektrik sistemine sonradan bir müdahaleden dolayı olmuştur. Marş motoru aracı hareket ettirmiştir viteste ise. Aracın motorunun çalışması için hem immobilizeri devre dışı bırakıp, hemde yakıt kesme valfini serbest bırakıp hemde motoru marş etmesi çok zor bir ihtimal. Sadece marş motorunun selenoid kablosu bir yerden elektrik almış veya kontakta arıza var. Aracın yavaş hareketi ve kaputtan duman gelmesi buna işaret.

Saygılar.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerosen

Kontak arızası veya elektrik sistemine sonradan bir müdahaleden dolayı olmuştur. Marş motoru aracı hareket ettirmiştir viteste ise. Aracın motorunun çalışması için hem immobilizeri devre dışı bırakıp, hemde yakıt kesme valfini serbest bırakıp hemde motoru marş etmesi çok zor bir ihtimal. Sadece marş motorunun selenoid kablosu bir yerden elektrik almış veya kontakta arıza var. Aracın yavaş hareketi ve kaputtan duman gelmesi buna işaret.

Saygılar.....
    kendi kendine çalışıp bekçiyi ezen versiyonu bile var

• Paranormal Activity 4: Doblo'nun Öcü!

• quote:

Orijinalden alıntı: DNZ_84

Paranormal Activity 4: Doblo'nun Öcü!
    start&stop sistemi ile alakalı olabilir
  • Taksiye yol vermiş

• Bir kere de bu olay benim gözümün önünde oldu. Kafede otururken başka bir masadaki adamın Doblo su kendi kendine çalıştı. Şaşkınlıktan bi 5 dakika aracı izlemiştik.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.